pali smo ispod 100 milja eura vrijednosti, a dobit ove godine mogla bi biti i do 50 milja eura.
Sve je moguće na burzi u Hrvata. Ali neće to još dugo.
pali smo ispod 100 milja eura vrijednosti, a dobit ove godine mogla bi biti i do 50 milja eura. Sve je moguće na burzi u Hrvata. Ali neće to još dugo.
Po tome PE 1,85 toga nema nigdje……………[thumbsup]
janez: ” Kad sam govorio da ce to nakom objave o jeftini podijeli dionica radnicima pod 200 svi ste me napadali-“Janez druka na dole da bi jeftino dokupio”. Da ne govorim o “ratu” izmedu Cartmanna (po stručnim referencama daleko izpred ostalih) i “dežurnih optimista/drukera” sa njihovih preko 18.000 postova. Sad vidimo da ce to vrlo vjerovatno za par dana na 150, a kad se pojave na burze prve radničke prodaje (lock-up 1 mjesec dana) to može i niže. Analogija (vjerovatno i nominalna) sa DDJH ! Interesira me kako se sad osječau mali diničari, koji se ne javljajo na forumu, ali se slijepo vjerovali u bajke o strašnim potencialima ove stare tvornice, sa armadom zaposlenih, jakom sindikatom koji može svaki čas organizirat strajk, problematičnom ekologijom, koja zbog vrlo specifične tržne situacije sad pravi dobit, ali se može to preko noči menjat i opet postane gubitaš. [embarass][angry] ” Kao što si predvidio, od privatizacije ništa. Lijepo je slušati bajke, ali realnost je nešto drugo. Dovoljan vam je pogled na crobex, pa da vas, ako ste u dionicam uhvati depra. Ja sam uletio prije par dana i već sam 8% u minusu. Napisao sam da bi Petricu kupio po 200,00 kn. Također sam pogriješio. Novi target na 150,00[proud]
Kolega,jel vi to lupate napamet ili imate informaciju da se nece privatizirati?
Skriven nalog na 215 opet nas mirovinci pecaju.
Ponavljam nije slučajno da prvo imaju pravo na prodaju stariji radnici. Strateški partner kupuje dionice u 05 mjesecu tu će se vidjet realna vrijednost dionice PTKM.
Danas u 15 sati Polančec je dao izjavu za HR 1. u budučnosti se traži strateški partner koji će biti spreman ulagati u ovu firmu za daljni razvoj a država ostaje i dalje večinski vlasnik, dakle to je druga faza, …
Ako je to Polančec rekao baš me zanima kako bi to izveli. Mislim, ono, nađu strateškog partnera koji uloži recimo 50 mil. € a da država ostane većinski vlasnik. [rolleyes]
pali smo ispod 100 milja eura vrijednosti, a dobit ove godine mogla bi biti i do 50 milja eura.
Sve je moguće na burzi u Hrvata. Ali neće to još dugo.
Naša burza nema veze sa stanjem firmi, nego još jedan mehanizam pljačke vladajućih ili bolje rečeno onih koji odlučuju, ma tko to bio.
Jedno su fundamentalni pokazatelji ili TA kretanja, a drugo je realna para koja generira rast na burzi, a para je sve manje u HR rukama
Kentaur:
” Danas u 15 sati Polančec je dao izjavu za HR 1. u budučnosti se traži strateški partner koji će biti spreman ulagati u ovu firmu za daljni razvoj a država ostaje i dalje večinski vlasnik, dakle to je druga faza, nije naveo jeli to bliska ili dalja budučnost svi su oprezni i odmjereni u davanju izjava. Teško mi je za povjerovat da će vlada dozvoliti tako kratak lock up a da nema rezervnu varijantu to se vidi iz uloženog napora u HT. Nije im u cilju da radnici kupe dionice po 70 kn i za mjesec dva prodaju i ruše si cijenu po 180 – 150 kn već da prodaju po što većoj cijeni u protivnom sva ona govorancija i slikanje s radnicima kao socijalono osjetljivi brinemo se o radnicima padaju u vodu.
”
Jel baš tako rekao da će se tražiti strateški partner na Hrvatskom radiu otvoreno, i da će vlada ostati većinski vlasnik,
Napisao sam ranije da će strateški kupovati dionice na burzi, a vlada svoj udio neće prodavati do 2011. isto slična situacija kao s INOM samo što će ovdje kupovati na burzi………..
Je baš je tako rekao, još sam se obradovao nakon te njegove izjave jer mi je potvrdio informaciju o skorašnjoj privatizaciji i dvoumljenju između dva modela privatizacije Petrokemije. Dat dionice radnicima po diskontnoj cijeni i reć to je privatizacija je smješno za rasplakat se.
Problem kod privatizacije takvih firmi je enormni višak radne snage, vječinom lokalnog stanovništva, gomila porodica savizna od rada i tvornici. Kad bi došao novi vlastnik več u par mjeseci bi želio drastički reducirati radnu snagu, što bi uzrokovalo velike socialne probleme u regiji. Sindikat bi htio na svaki način to spriječiti, mogao bi organizirati štrajk…Mislim da bi bio svaki potencialni strani vlastnik svjestan ovog problema-šta sa viškom radnika.
Ako pristupi Hrvatska u EU mogao bi se pojavit problem ekologije, vjerovatno bi bila potrebna velika ulaganja (zato je bila primarno zatvorena celuloza u Krškom), i to bi bio negativni momenat kod eventuelno kupnje PTKM.
Tržištne relacije koje su na snagi sad (relativno jeftini plin, dobra cijena gnojila, visoka potražnja…) se mogu na svjetskom tržišču brzo promijeniti i to zna potencialni kupac.
Prošli tjedan je bila u Sloveniji top delegacija iz Gazproma. Razgovarali su u plinovodu preko Slovenije, strateškim investicijama u Slo. Koliko mi je poznato nisu u sklopu ove turneje posjetili Zagreb, pošto su bili prije neko vrijeme i u Srbiji. Ne znem šta to znači ali pozitivno za PTKM to sigurno nije.
Zato mislim da , naročito ako hrvatska država želi sadržati kontrolni paket dionica PTKM, če biti “strateški partner” npr. Todorić ili neki hrvatski financijski holding, mislim da to neče biti strana firma. Pitanje je koliko biti hrvatski partner spreman da plati za dionicu PTKM, zbog svih ovih faktora, naročito socialnih/ekoloških. Mislim da ne preko 200 kuna, ali kažem da je to samo moja osobna procjena.
I na kraju da kažem-činjenica da nisam prodao na 280,270,250,230 kuna je moj osobni problem, pogrešno sam procjenio situaciju. A mogu sipredstavljat lošu volju nekih slabo informiranih ulagača koji su slijepo vjerovali “ekonomskoj propagandi” s strane nekih neumornih “informatora” o strašnom potencialu PTKM, pošto je bio u nekom vremenu svaku drugi post na “Poslovni” napisan na ovu temu.
Je baš je tako rekao, još sam se obradovao nakon te njegove izjave jer mi je potvrdio informaciju o skorašnjoj privatizaciji i dvoumljenju između dva modela privatizacije Petrokemije. Dat dionice radnicima po diskontnoj cijeni i reć to je privatizacija je smješno za rasplakat se.
Hvala,
strateški će kupovati jedino na burzi, a 1998. Yara je davala 1000 Kn po dionici a radnici su trebali dobiti po oko 120 Kn po dionici od države, sada je stvar drugačija zbog EU, pa više privatizaciju ne mogu spriječiti…….
Eto ovo je odlična vijest od Polančeca[thumbsup]
Pitanje na koje je Veliki Ministar vanjskih….zaštekao je baš u vezi industrije…
to moraju brzo zatvoriti….