da li je uz ovih 8000 radnika več izključeni oni koji su odlučili za inu?
znači ako svi uplate oko 50 kom po radniku ne čini se neke pare….
ako prodaju odmah dobijaju….
ali ako je drže….
[smiley]
da li je uz ovih 8000 radnika več izključeni oni koji su odlučili za inu?
znači ako svi uplate oko 50 kom po radniku ne čini se neke pare….
ako prodaju odmah dobijaju….
ali ako je drže….
[smiley]
ne, oni koji su uzeli Inu ne mogu sad i PTKM, to bi bilo malo previse…
nece biti nikakve prodaje, vjerujte mi…ako se nastavi pozitivno poslovanje u prvo i drugom kvartalu, firma ce dati (mozda) dividendu, jer uz strateskoga partnera nema puno potreba za investiranjem. tj. ne trebaju se skupljati sredstva…koja najvjerojatnije niti ne bih mogla biti sakupljena samo iz zarada, ipak je to malo veca konstrukcija..
davanje dividendi bih trebao biti poziv svim radnicima da ne prodaju u bescjenje dionice, kako bih odredjeni druckeri zaradili na certifikatima na 200 i 180 cjenovnoj razini…u sto sumnjam uveliko[wink][wink]
mika:
”
cartmann:
”
Sad u temu kao padobranac upada neki Sakai koji do sad nije napisao ni komantara i odmah napada, vrijeđa, provocira,… ovo s duplim nickovima je postalo smijesno, kao i s prijetnjama na pm. Sama cinjenica da je netko spreman prijetiti na PM s ciljem da otjera neistomisljenike dovoljno govori kakve su osobe koje nagovaraju na kupnju, koji su njihovi ciljevi i metode. A ovo o Todoricevoj uroti i placanju ljudi da bi pisali na forumu je presmjesno da bi komentirao. Ima Todoric pametnija posla od ovog foruma.
“
nemoj tako prijatelju, ipak si ti uvaženi naučnik i nije sramota za Todorića ako koristi tvoje potencijale u ostvarenju svojih ciljeva. Teško da bi našao stručniju i informiraniju osobu od tebe što se tiče ptkm.
A ova poruka kako ju ja shvaćam nije prijetnja nego netko onako iz milja kaže da će te popapati.
”
IMA POSTATI VEĆINSKI VLASNIK PETROKEMIJE ! HRANA + VODA = MOĆ !!!
Evo ja neki dan ovo napisao, malo sam preduhitrio ove iz MMf-a, svjetske banke… ili već koga. Ovo je budućnost hrana i voda. IDEMO DALJE. Zar netko misli da će Todorić ostati hladan na sve to. On je duboko u vodi, a u hrani još i više. Zato mu je potreban i ova firma. E sad hoće li uspijeti, vidjet ćemo. Mala bara puna krokodila. Osobno bih volio da se to dogodi. U svakom slučaju ova firma nakon ovakvih vijesti dobiva još veće značenje i treba je gledati drugim očima. [thumbsup]
Radnicima dionice Petrokemije za 114 kuna i 20 posto popusta
U Petrokemiji je potpisan Sporazumom o načinu prodaje, cijeni, posebnim pogodnostima, vremenu i uvjetima prodaje dionica njezinim sadašnjim i bivšim radnicima.[bye] Možemo odmah otprilike predvidjeti veliki pad na dionicama Petrokemije.[bye]
Da može se predvidjeti veliko preuzimanje od strane velike firme PTKM, jer u 1998. država je najavila veliku privatizaciju PTKM, radnici bi kupovali oko 120 Kn, i jako puno veći udio u PTKM a ne sada prosječno 50 dionica, radilo se oko 200 dionica i svi bi prodali YARI za 1000 Kn, to je bilo javno i radnici su se pobunili jer nisu htjeli da ih netko pokupuje, a sada više neće biti te priče, kupovati će i šutiti, kao i što drugi rade i na kraju biti će privatizacija……..[thumbsup][thumbsup]
Top bid
CIJENA KOLIČINA
215,00 100
205,00 20
202,38 63
202,01 49
201,00 85
Top ask
CIJENA KOLIČINA
228,00 2
230,00 210
230,10 696
230,15 12
234,00 1,000
Najgore što može se sada napraviti jeste prodavati dionice, jer svaka prodaja dionica spušta cijenu, pa taj rok treba prebaciti što dalje na kada budu bolji uvjeti……..
Sada treba čekati………………
Kupnja – PTKM-R-A
20 205,00
63 202,38
49 202,01
130 200,00
100 150,00
Prodaja – PTKM-R-A
7 215,00
296 225,00
172 226,00
154 227,00
2 228,00
Kad sam govorio da ce to nakom objave o jeftini podijeli dionica radnicima pod 200 svi ste me napadali-“Janez druka na dole da bi jeftino dokupio”. Da ne govorim o “ratu” izmedu Cartmanna (po stručnim referencama daleko izpred ostalih) i “dežurnih optimista/drukera” sa njihovih preko 18.000 postova. Sad vidimo da ce to vrlo vjerovatno za par dana na 150, a kad se pojave na burze prve radničke prodaje (lock-up 1 mjesec dana) to može i niže. Analogija (vjerovatno i nominalna) sa DDJH !
Interesira me kako se sad osječau mali diničari, koji se ne javljajo na forumu, ali se slijepo vjerovali u bajke o strašnim potencialima ove stare tvornice, sa armadom zaposlenih, jakom sindikatom koji može svaki čas organizirat strajk, problematičnom ekologijom, koja zbog vrlo specifične tržne situacije sad pravi dobit, ali se može to preko noči menjat i opet postane gubitaš.
[embarass][angry]
Može pitanje kolega Janez….
Zašto ne radite po svojim prediđanjima (a ne tuđim), bili bi bogatiji ili barem manje siromašniji[undecid]
Ja sam počeo tako prije mjesec … dva … ne svađam se s nikim a radim po svojem i sve 5.
Kad sam govorio da ce to nakom objave o jeftini podijeli dionica radnicima pod 200 svi ste me napadali-“Janez druka na dole da bi jeftino dokupio”. Da ne govorim o “ratu” izmedu Cartmanna (po stručnim referencama daleko izpred ostalih) i “dežurnih optimista/drukera” sa njihovih preko 18.000 postova. Sad vidimo da ce to vrlo vjerovatno za par dana na 150, a kad se pojave na burze prve radničke prodaje (lock-up 1 mjesec dana) to može i niže. Analogija (vjerovatno i nominalna) sa DDJH ! Interesira me kako se sad osječau mali diničari, koji se ne javljajo na forumu, ali se slijepo vjerovali u bajke o strašnim potencialima ove stare tvornice, sa armadom zaposlenih, jakom sindikatom koji može svaki čas organizirat strajk, problematičnom ekologijom, koja zbog vrlo specifične tržne situacije sad pravi dobit, ali se može to preko noči menjat i opet postane gubitaš. [embarass][angry]
Kao što si predvidio, od privatizacije ništa. Lijepo je slušati bajke, ali realnost je nešto drugo. Dovoljan vam je pogled na crobex, pa da vas, ako ste u dionicam uhvati depra. Ja sam uletio prije par dana i već sam 8% u minusu. Napisao sam da bi Petricu kupio po 200,00 kn. Također sam pogriješio. Novi target na 150,00[proud]