PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Nemoj se ti zezati s njime. Splićo se kuži u kompjutore pa ga teško uhvatiti jer on zna kako šibati s više IP adresa, takoreći on je neuhvatljiv.[smiley]

Svako spominjanje cartmanna odvodi temu u potpuno krivom pravcu. Razumijem potrebu da ga se na njegove nesuvisle postove odgovori, ali to je kontraproduktivno.

Uvijek će se naći novi forumaši koji će vjerovati Cartmannu, ali kakve to veze ima? Jedino loše što se njima može dogoditi jest da popuše zaradu.

Ova tema trebala bi biti vezane uz poslovanje PTKM, uz vrednovanje dionice, buduća očekivanja itd.

A pretvorena je u čisti noise u kojem se nitko živ ne može snaći.

Tko god opstruirao ovu temu, valja mu odati počast, jer mu jako dobro ide.

I svi mu pomažemo u tome. Svaki naš odgovor, uključujući i ovaj moj.

Neka će ćetovski postovi postaju na ćet. Svađe -> ćet.

Ovdje: linkovi, argumenti. Što kraće, suvislije i konciznije.

Tip je stvarno nenormalan, priča isto kao da je 80 milja gubitaka. Da je iole optimizma, Petrokemija bi morala braniti proboj preko 400 kuna, i kakvi bi tada bili pokazatelji. Ovakav izvještaj tržište nije ni malo nagradilo, dapače.

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

mika: ” @janez Prijatelju ako si stvarno Slovenac trebao bi znati koja je poveznica ptkm i NAFTE LENDAVA. Ako to neznaš onda nisi Slovenac i maltretiraš ovaj cijenjeni skup forumaša potpuno nepotrebno. ” Kolega Mika, pošto smatram da mi hrvatski ne ide baš najbolje (bolje mi ide njemački i engleski), težko vjerujem da ne primjetiš gramatičke griješke koje radim, ponekad se ne sjetim neke rečenice… To je za mene svojevrstan kompliment, naročito jer nisam bio u JNA, (kao nesposoban) samo sam redovit gost hrvatske obale u ljetnim mesecima-več preko 40 godina. Ali molim vas sve, vjerujte mi da sam dioničar PTKM, neman interesa da drukam na dole, ne kupujem/ne dokupujem, ne prodajem. Mogu i ja pisat postove u istom navijaškom smislu, ali želim da ostajem realista i dalje objektivan. Možda zato jer sam vjerovatno puno stariji nego vječina PTKM forumaša (Elgar je sigurno još puno stariji).

ok ,
Kad tako lijepo moliš ja ću ti vjerovati, ali nije mi jasno da čovjek sa toliko puno novca (1000 – 1200 dionica ptkm) za sebe kaže da je navučen forumom i da je na temelju te procjene a bez financijskog savjetnika, ili elementarnog ekonomskog znanja uložio svoj novac.
Za početak pročitaj cijeli forum i sve linkove, trebat će ti cca 15 dana, kupi par knjiga o investiranju, i knjige koje omogućavaju elementarno ekonomsko znanje to je cca još 30-tak dana. .
Kad to sve pročitaš, analiziraš perspektivu, okruženje i sl, znat ćeš da li si na pravom putu ili treba prodati petrokemiju.
Tako sam i ja učinio kad sam kupio ptkm u ljeto 2006,

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

Kakav je to slovenac koji sebi da nick janez?![shocked][shocked][shocked]

To je naš dragi splićo[wink][wink]

Ni blizu, meni nisu potrebne takve gluparije, time se koriste samo navlakači da bi stvorili euforiju i prevarili naivne investitore koji su došli na ovaj forum s poštenim namjerama. Kako znaju da nemam duplih nickova pokušavaju isprovocirati svađu da bi me stavili pod moderiranje. Ali ako se zainatim i spustim na njihov nivo pokvarene igre zalit ce za vremenima kad im je samo Cartmann smetao na putu njihovih prevera. Jer ce onda imati 200, ali ne Cartmanna vec Mika, Avaxa i Bigbosseva koji nece igrati posteno vec prljavo koristeci lazi bas kao i oni.

U Italiji Yara (daleko najveci svjetski proizvodjac gnojiva) ima 2 tvornice, a Italija uvozi visestruko vise plina od Hrvatske.

Nakon izbora u Srbiji se 99.99% potpisuje-potrvrđuje gradnja plinovoda južni tok koji prolazi kroz Srbiju, a zaobilazi Hrvatsku. Ne treba biti mnogo pametan za zbrojiti 2+2 te shvatiti kako Rusija trazi svoj interes u Srbiji i kako ce potaknuti proizvodnju u njihovim tvornicama i time stvoriti velikog konkurenta Petrokemiji. Osim plinovoda, u Srbiji je i trosak rada mnogo manji nego u Hr. Odabirom Europe za suradnika i distanciranjem od Rusa (odbijanjem njihovog plinovoda) je opcenito dobar politički potez, ali ne i za Petrokemiju. U buducnosti ce prezivjeti tvornice koje se znaju i mogu promptno prilagoditi situaciji, ako treba srusiti tvornicu na trenutnoj lokaciji, prodati zemljiste i izgraditi novu u npr. Albaniji na trasi plinovoda prema Italiji. One koje se ne uspiju prilagoditi ce biti zatvorene, u proteklih nekoliko godina je u razvijenim ekonomskim drzavama zatvoren veci broj tvornica za proizvodnju gnojiva. PTKM je sigurna dok je u rukama drzave (zato i sindikati zahtjevaju da ostane tako) te dok dobija povlastenu cijenu plina (s obzirom na polozaj i potrosnju). Ako bude morala otici iz ruku drzave njena buducnost je upitna.

Upitna je malo sutra, već nekoliko godina govoriš jedno te isto, ali pošto po mome sudu ti jesi potreban ovoj temi molim te dečko iz crtića da kažeš što ne valja u godišnjem izvješću, kada ili koliko još treba vremena da se zatvori firma, kada će izaći radnici na ulici, ali sve to jako glasno jer ne čujemo dobro.

BTW, zadnja 254,99 kuna tendecijom daljnjeg rasta

Kupnja – PTKM-R-A
40 251,00
80 247,00
100 246,00
150 245,05
20 245,03

Prodaja – PTKM-R-A
236 254,99
1.000 255,00
200 257,90
100 258,00
200 258,90[pray][pray][pray]

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

valentine:

Nemoj se ti zezati s njime. Splićo se kuži u kompjutore pa ga teško uhvatiti jer on zna kako šibati s više IP adresa, takoreći on je neuhvatljiv.[smiley]

Svako spominjanje cartmanna odvodi temu u potpuno krivom pravcu. Razumijem potrebu da ga se na njegove nesuvisle postove odgovori, ali to je kontraproduktivno.

Uvijek će se naći novi forumaši koji će vjerovati Cartmannu, ali kakve to veze ima? Jedino loše što se njima može dogoditi jest da popuše zaradu.

Ova tema trebala bi biti vezane uz poslovanje PTKM, uz vrednovanje dionice, buduća očekivanja itd.

A pretvorena je u čisti noise u kojem se nitko živ ne može snaći.

Tko god opstruirao ovu temu, valja mu odati počast, jer mu jako dobro ide.

I svi mu pomažemo u tome. Svaki naš odgovor, uključujući i ovaj moj.

Neka će ćetovski postovi postaju na ćet. Svađe -> ćet.

Ovdje: linkovi, argumenti. Što kraće, suvislije i konciznije.

Navlakaći namjerno opstruiraju temu i stvaraju euforiju ne samo zbog navlačenja, već kako bi tema neprestano bila na vrhu i time prva koju će novi forumaš tj. posjetitelj foruma kliknuti. Najgore što im se može desiti je da tema ode na 3-4 stranicu, tek onda polude i pričaju sami s sobom.

Kad sam prije nekoliko dana predložio da rjesenje bude uvodenje pravila da samo pretplatnici poslovnog dnevnika mogu pisati na forumu (a citati mogu svi) kako bi se smanjio broj nepotrebnih komentara, navlakači su se uspaničili i urlali ko da ih netko kolje. Kad je moderator rekao da nema nista od toga i da sve ostaje po starom bilo je jasno da ce navlaci to shvatiti kao svoju pobjedu anarhije i vrijeđanja te nastaviti po starom.

Upitna je malo sutra, već nekoliko godina govoriš jedno te isto, ali pošto po mome sudu ti jesi potreban ovoj temi molim te dečko iz crtića da kažeš što ne valja u godišnjem izvješću, kada ili koliko još treba vremena da se zatvori firma, kada će izaći radnici na ulici, ali sve to jako glasno jer ne čujemo dobro.

BTW, zadnja 254,99 kuna tendecijom daljnjeg rasta

Kupnja – PTKM-R-A
40 251,00
80 247,00
100 246,00
150 245,05
20 245,03

Prodaja – PTKM-R-A
236 254,99
1.000 255,00
200 257,90
100 258,00
200 258,90[pray][pray][pray]

Kako uz ovaj tab imam otvoren i oanj s arhivom iz 2006 morao sam pogledati kad je ovo napisano, jer su i tada slavili i molili se Bogu da prođe 250kn..

Pusti, stvarno trkeljanje, da je gubitaš shvatio bi ga, ali sada kada je najpodcijenjenija na HR tržišta gledajući najmanje 4 faktora, a to su: P/E, P/B, P/S i likvidnost slobodno možemo zahvaliti i reći našem Janezu

Doviđenje dogodine Janez, vidimo se z Slovenija, v EU[thumbsup]

Takvim stavom ces tesko dobiti Mikino suosjecanje, naime bas on vec godinama tvrdi da su to suhoparne brojke koje nista ne znace.

Kad sam prije nekoliko dana predložio da rjesenje bude uvodenje pravila da samo pretplatnici poslovnog dnevnika mogu pisati na forumu (a citati mogu svi) kako bi se smanjio broj nepotrebnih komentara, navlakači su se uspaničili i urlali ko da ih netko kolje. Kad je moderator rekao da nema nista od toga i da sve ostaje po starom bilo je jasno da ce navlaci to shvatiti kao svoju pobjedu anarhije i vrijeđanja te nastaviti po starom.

Žao mi je što moram ovo reći, ali ti si stvarno lud. Ne znam o kojem navlačenju pričaš, ovakvo izvješće zaslužuje definitvno barem tri dana blokadi bez trgovanja.

@ cartmann

Moguće je da će se i to dogoditi, premda sumnjam.
A što misliš da će Bih i RH ostati bez plina.
Osim velikih količina iz Jadrana je ne bih zanemario i ovo.

TURSKA USMJERAVA NABUCCO PREKO BIH
http://www.biznis.ba//index.php?option=com_content&task=view&id=28824&Itemid=2

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

´Ajde Cartmann..lijepo ti nam iskreno kaži : Posjeduješ ili ne dionice PTKM, dali si ih imao i ako si ih imao.. pošto si prodao?? i još nešto..namjeravaš kupovati ili ne??? Ako kupuješ po kojoj cjeni čekaš???Ako nije ništa od ovog ..onda nam lijepo objasni zašto toliko se..š bez pokrića????[angry]

@ cartmann

Moguće je da će se i to dogoditi, premda sumnjam.
A što misliš da će Bih i RH ostati bez plina.
Osim velikih količina iz Jadrana je ne bih zanemario i ovo.

TURSKA USMJERAVA NABUCCO PREKO BIH
http://www.biznis.ba//index.php?option=com_content&task=view&id=28824&Itemid=2

Nabucco je upitan, a trebalo bi poceti s izgradnjom tek 2010, ali sve to je upitno, a i pitanje je kuda ce ici..

http://www.nabucco-pipeline.com/project/project-timeline/index.html

New Report

Close