Cijena plina nije problem.Alo ekipo raspitajte se malo umjesto sto laprdate gluposti.
Ne znam otkud odjednom ovolika panika, pa prije mjesec-dva dana su ultra optimisti (Mika, Bigboss & co) pričali o dobiti od 300 milijuna kuna, realniji optimisti (Goran) su spominjali 150 milijuna kuna, a realisti koje oni nazivaju pljuvaci su spominjali 50 milijuna kuna, kao sto je i uprava vec 25x najavila putem medija.
Danas padaju u ekstazu na 77 milijuna, iz cega samo pokazuju da su ocekivali visestruko manju dobit.
Danasnje vijesti najbolje prokomentirao smajlijem – [yawn], nije se dogodilo nista neocekivano tj. nista sto vec nismo znali.
Ajde ne iznosi krive cinjenice da nebudem grublji.Ocekivalo se 50 i ova dobit je iznad ocekivanja.
cartmann:
”
Ne znam otkud odjednom ovolika panika, pa prije mjesec-dva dana su ultra optimisti (Mika, Bigboss & co) pričali o dobiti od 300 milijuna kuna, realniji optimisti (Goran) su spominjali 150 milijuna kuna, a realisti koje oni nazivaju pljuvaci su spominjali 50 milijuna kuna, kao sto je i uprava vec 25x najavila putem medija. Danas padaju u ekstazu na 77 milijuna, iz cega samo pokazuju da su ocekivali visestruko manju dobit. Danasnje vijesti najbolje prokomentirao smajlijem – [yawn], nije se dogodilo nista neocekivano tj. nista sto vec nismo znali.
”
Evo cartmanne godišnjeg izvješća, nadam se da sad imaš dovoljno podataka za fundamentalnu analizu. Iako nekak imam osjećaj da ćemo ostati uskraćeni za nju. [smiley]
Otvori blog i piši, ne znam što se čeka.
Ne znam otkud odjednom ovolika panika, pa prije mjesec-dva dana su ultra optimisti (Mika, Bigboss & co) pričali o dobiti od 300 milijuna kuna, realniji optimisti (Goran) su spominjali 150 milijuna kuna, a realisti koje oni nazivaju pljuvaci su spominjali 50 milijuna kuna, kao sto je i uprava vec 25x najavila putem medija.
Danas padaju u ekstazu na 77 milijuna, iz cega samo pokazuju da su ocekivali visestruko manju dobit.
Danasnje vijesti najbolje prokomentirao smajlijem – [yawn], nije se dogodilo nista neocekivano tj. nista sto vec nismo znali.
LAŽEŠ!
Te cifre su se spominjale u kontekstu rezultata za 2008. u skladu s povećanjem cijene gnojiva!
Zabavljaš me, ali previše lažeš…
A za jugoslavena… kako može dobit od 77 milijuna biti uračunata u cijenu kad je ta cijena bila i u trenutcima kad je bio toliki gubitak? Tako da… odi lagat u srbiju ili bolje na kosovo (ako uspiješ dobiti kosovsko državljanstvo)… protivnik sam euforije, ali i bezočnih laži!
A kao što je zgubidan negdje napisao (neznam više gdje : “… cartmann, propali dioničar…” Odi djeli savjete na Kaštelanske staklenike… Ovdje ćeš biti dobrodošao kad prestaneš lagati!
Srdačan pozdrav![sealed]
Cijena plina nije problem.Alo ekipo raspitajte se malo umjesto sto laprdate gluposti.
Dok je korumpiranog Dragičevića i Smranadera mogu ovako ali kad oni odu biće gusto.
Cijena plina nije problem a samo kad se spomenje povećanje svi plaču i kukaju i spominju stečaj.
Ajde bolje šuti i promisli šta pišeš.
Catrmanne dogodilo se neočekivano to da je dobit Petrokemije veća za 54% veća nego što je Mesarić najavio(uzmi za primjer da je ATPL imala dobit preko 300 mil.kn)
Što se tiče cijene dionice ona se neće značajnije pomaknuti dok je kriza na burzi bez privatizacije.
A kada kriza poođe(svakako da će jedan dan završiti) samo firme s velikim potencijalom i s zdravim fundamentima će donijeti nadprosječne prinose na uloženo
Na svakome pojedinačno je da sam izabere svog favorita
Ja jesam[thumbsup]
Upravo zbog vas par mi se ne da čitati ovu temu, gdje samo ego igra ulogu. Vjerujem da ste mnoge prilike propustili zbog rasprave o Petrokemiji.
Nitko nije očekivao ovakvu dobit, zadnji naslov je bio: “Petrokemija završila godinu s pozitivnim poslovanjem”.
Rezultati su fascinatni, ali ako ja imam 100.000 dionica i 100.000.000 kuna mogu raditi što god me volja, ne možeš mi ništa. Mogu rušiti na dobre rezultate i dizati na loše. U tom grmu leži zec.
Kada je JDPL izašao, srušili su ga 15% na dobro izvješće i onda nakon mjesec dana digli 50%. Viadukt su prije izvješća loptali s 4000 kuna na 4700 i onda se na loše izvješće iskrcavali do gdje su htjeli.
Sada i ADPL na ok izvješće bacaju u negativnu blokadu. Hej!!!
Mislim to je naša stvarnost, ovisi o odluci onih koji imaju novac i dionice i samim time i moć.
sampras:
”
mika:
”
Simone:
”
PTKM-R-A Kupnja Prodaja 243,00 80 240,67 127 240,66 80 240,51 100 240,01 78 236,11 11 236,00 100 235,50 150 235,00 100 230,13 263 250,00 993 257,98 115 257,99 100 258,00 110 259,00 58 264,90 70 264,98 15 264,99 106 265,00 276 267,00 200 Evo ih napadaju na 250
”
kad ovako rasprostrete naloge na prodaji naravno da ćete zaustavit kupnju jer svi čekaju malo niže. No to je za nas strpljive potpuno nebitno, jer današnji izvještaj jasno govori da je realna cijena na 4 znamenke.
”
Kada INA prestane davati plin u bescijenje realna cijena će biti dvoznamenkasta.
Ulaskom u EU nema ništa džabe sve se plaća, INA pada a PTKM raste jer je INA subvencionira.
”
O kakvom đžabe plinu pričaš, da nema plinovoda Pula Karlovac tko bi ljeti trošio plin i prije nego što napišeš još kakvu glupost bolje pročitaj zadnjih cca 300 postova na ovoj temi naročito postove BigBossa
Po tvoj logici je bolje prodavati ispod nabavne cijene nego nikako ne prodavati.
Pa mislim da si ti najveći biser na ovome forumu.
Ti voliš biti u minusu već na nuli ovako glasi prevod tvoga posta.
Ne mogu vjerovati kakvih sve ljudi ima
Ma ekipo da li je netko u petak gledao “Poslovni klub”. Gost je bio Ozren Matijašević i bilo je govora o privatizaciji u bodućnosti. U emisiji je rečeno da se razmišlja da se privatizacija jednim dijelom provodi da se otvori investicijski fond u kome bi bile dinice nekih firmi u kojim država ima većinski paket. Kao jedna od mogućnosti navedeni su Luka Ploče, Petrokemija Kutina i još jedna firma (uteklo mi je treće ime). Još je rečeno da sindikati nisu baš za to, a i država bi morala voditi računa o svojim strateškim interesima tako da vlasnici ne postanu vlasnici nekog fonda, kojima nije primarna proizvodnja, već neki strateški partneri. Ovo je usput spomenuto iz čega se može zaključiti da se na privatizaciji državnih tvrtki radi punom parom. Ako je netko još to pogledao i čuo neka da svoj komentar. Ko ne vjeruje nek pogleda u arhivi HTV-ea ako može. Pozdrav svima čađavcima ! [thumbsup]
Upravo zbog vas par mi se ne da čitati ovu temu, gdje samo ego igra ulogu. Vjerujem da ste mnoge prilike propustili zbog rasprave o Petrokemiji. Nitko nije očekivao ovakvu dobit, zadnji naslov je bio: “Petrokemija završila godinu s pozitivnim poslovanjem”. Rezultati su fascinatni, ali ako ja imam 100.000 dionica i 100.000.000 kuna mogu raditi što god me volja, ne možeš mi ništa. Mogu rušiti na dobre rezultate i dizati na loše. U tom grmu leži zec. Kada je JDPL izašao, srušili su ga 15% na dobro izvješće i onda nakon mjesec dana digli 50%. Viadukt su prije izvješća loptali s 4000 kuna na 4700 i onda se na loše izvješće iskrcavali do gdje su htjeli. Sada i ADPL na ok izvješće bacaju u negativnu blokadu. Hej!!! Mislim to je naša stvarnost, ovisi o odluci onih koji imaju novac i dionice i samim time i moć.
to je točno i to se trenutno događa na burzi ne samo kod petrokemije. Ali doći će dan, možda brzo, kad će se pojaviti netko tko ima puno više od 100 milja kuna u đepu i koga interesira isključivo ptkm. Onda će nastati veliki raspon između kupnje i prodaje i neće biti šanse za bilo kakvu kupnju pogotovo veću.
Pri cijeni od 248 kuna imamo sljedeće pokazatelje:
ROA 5,11%
ROE 7,75%
EBITDA marža 9,31%
EBIT marža 4,32%
Bruto marža 3,58%
Neto marža 3,58%
P/B 0,83
P/E 10,65
P/S 0,38
GERONIMO:
”
”
Dok je korumpiranog Dragičevića i Smranadera mogu ovako ali kad oni odu biće gusto.
Cijena plina nije problem a samo kad se spomenje povećanje svi plaču i kukaju i spominju stečaj.
Ajde bolje šuti i promisli šta pišeš.
Ajde ti suti i malo ulozi u znanje i promisli sto ti je promaklo
Dobit je 50% veća od najavljene, a ni u najjavljenu mnogi nisu vjerovali jer sve do sad PTKM je imala negativni zadnji kvartal, zbog neisporuke plina. Koliko je dobit (ne)očekivana, vidjelo se po jutrašnjem skoku, a i po dnevnom kretanju cijene.
Koji su to “mnogi”?
Proteklih mjeseci kad se očekivalo izvjesce pljuvali su me kad bih napisao da očekujem oko 50-60 milijuna kuna dobiti, nazivalo svakakvim pogrdnim imenima, kao i danas. Tad su neki koji danas svršavaju na 77milijuna spominjali 350 milijuna, pa čak i 450 milijuna kuna dobiti te računali omjere P/E i P/B po tim ciframa, a jao si ga onom tko bi napisao da ta dobit nije realna.
Sad kad je dobit 77 milijuna isti ti urliču od sreće, a doznajemo i da su se bojali. Nakraju ispada da sam ja, pljuvac i druker bio veci optimist od svih navlakača, samo sto sam pisao ono sto mislim, dok su oni pisali kako ocekuju dobit od vise stotina milijuna kuna, a u stvarnosti ocekivali sasvim drugo.