joda: ” da li mi netko moze reci ako zna..kolika je bila dividenda, ako je ikad i bila, ili ak ce bti mozda u budućnosti, koliko bi mogla iznositi, onak okvirno ” nema dividende, ne nzam što stalno pokušavaš reći za dividendu se obrati Ht-u
Dividende će biti onda kad će se htjeti privući instituciionalne investitore …a pošto u ovoj firmi još uvijek država ima pre-velik dio kolača … nema smisla da ju isplaćuje sama sebi
Podjela dionica radnicima može utjecati i na odluku o isplate dividende, na taj način se bi privukli investitori a radnici bi imali višestruku korist, država bi dobila više za cijelu firmu i svi veseli
[wink]
Ma kakav institucionalni igrač već strateški partner, ali po realnoj cijeni i onda će se i privući institucionalni igrači…………….
I opet ista priča o radnicima, kao – oni će navaliti prodavati čim kupe dionice jer su retardirani i ne razumiju da će vrijednost PTKM rasti?? Ako je netko branio i obranio PTKM od raznih muljatora to su upravo radnici PTKM – sjetite se stožera za obranu PTKM! Zar mislite da će ti ljudi sada navaliti prodavati PTKM da ušićare par kuna? Uostalom, pogledajte DDJH čije su dionice radnici/branitelji kupovali krajnje bagatelno, čini mi se po nekih 40 kn, pa opet nije bilo masovne rasprodaje! A dionice PTKM će radnici kupovati znatno skuplje, po nekih 140-150 kn! Oni najbolje znaju da PTKM sve bolje radi, kao i da čuvanjem dionica čuvaju svoja radna mjesta i poziciju za pregovore s novim vlasnikom kada krene privatizacija PTKM.
I opet ista priča o radnicima, kao – oni će navaliti prodavati čim kupe dionice jer su retardirani i ne razumiju da će vrijednost PTKM rasti?? Ako je netko branio i obranio PTKM od raznih muljatora to su upravo radnici PTKM – sjetite se stožera za obranu PTKM! Zar mislite da će ti ljudi sada navaliti prodavati PTKM da ušićare par kuna? Uostalom, pogledajte DDJH čije su dionice radnici/branitelji kupovali krajnje bagatelno, čini mi se po nekih 40 kn, pa opet nije bilo masovne rasprodaje! A dionice PTKM će radnici kupovati znatno skuplje, po nekih 140-150 kn! Oni najbolje znaju da PTKM sve bolje radi, kao i da čuvanjem dionica čuvaju svoja radna mjesta i poziciju za pregovore s novim vlasnikom kada krene privatizacija PTKM.
I opet se novi nickovi javljaju koji govore da PTKM ne valja jer žele što prije skupiti što više dionica PTKM…..
Eto ti koji imaju jako veliki interes u PTKM a to je da pokupe sve po niskoj cijeni jer dijele informacije koje nisu istinite niti točne…………[bye]
Ma kakav institucionalni igrač već strateški partner, ali po realnoj cijeni i onda će se i privući institucionalni igrači…………….
Mi strateškog partnera čekamo ko Godota, pa ćemo ga valjda i jednom dočekati ali mislim da je trenutno veći problem povlačenje love s tržišta jer nema drugog objašnjenja za ovu letargiju. Pa ljudi moji…dobit u tri firme koje imam je preko pola milijarde kune…u prosjeku prebačaji za više od 50% a mi ni čm…
Sve je to meni jasno, kao što mi je jasno da hrv. tržište ne bi trebalo padati zbog krize hipotekarnih kredita u USA, ali eto, burza me opovrgava.
Ja sam do grla u PTKM, meni je prvom u interesu da ne bude smanjenja cijena zbog radničkih dionica. Što se tiče DDJH, njima su dionice dane po velikom diskontu jer su prvotno bili prevareni, i nije bilo lock-upa, da DDJH nije nista vise pao nego sto bi pao da tih dionica nije bilo.
Svejedno, postoje špekulanti koje računaju na to da će radničke dionice spustiti cijenu PTKM.
Treba naglasiti još da su DDJH dionice dobivali i radnici koji više i ne rade u Đuri, dakle ništa ih više ne veže za tu firmu i opet ne prodaju, osobno poznam nekoliko ljudi. Sumnjam da će s Petrokemijom lošija situacija. Radnici su pravi investitori, nisu spekulanti koji jedva cekaju da dionica malo poraste i onda prodaju-s firmom su u dobru i u zlu [smiley]
Roditelji mi imaju dionice DKVS i ne pada im na pamet da prodaju, jednostavno ih drže-stara škola
Ali neće biti prodaje dionica od strane radnika, to svi pravi dioničari PTKM znaju ……… Dok ovi neka prodaju svoje dionice, pa njima neka je puno bolje na drugim dionicama[thumbsup]
Eto za 26 dana novog izvješća i to za 1 q ove godine………….
Pozdrav[thumbsup]
Ma ja jako vjerujem u Petrokemiju ali mi je burza sve sumnjivija
avax10:
”
”
Sve je to meni jasno, kao što mi je jasno da hrv. tržište ne bi trebalo padati zbog krize hipotekarnih kredita u USA, ali eto, burza me opovrgava.
Ja sam do grla u PTKM, meni je prvom u interesu da ne bude smanjenja cijena zbog radničkih dionica. Što se tiče DDJH, njima su dionice dane po velikom diskontu jer su prvotno bili prevareni, i nije bilo lock-upa, da DDJH nije nista vise pao nego sto bi pao da tih dionica nije bilo.
Svejedno, postoje špekulanti koje računaju na to da će radničke dionice spustiti cijenu PTKM.
Kolega ti si dobar. Ako si ti do grla, ja dišem na slamku. Srećom dobar mi je kapacitet pluća, a i ne volim pušiti. [thumbsup]