Dobro….. krenulo je !!![thumbsup]
Ljudi nemojte sada pozivati gdje su dezurni pljuvaci i slicno…. Ne treba nam to ovdje na forumu (mislim da bi moderatori trebali raditi svoj posao).
Rezultati su tu, vrijednost je dokazana, buducnost izgleda predivno…. samo se naoruzajte sa malo strpljenja i neka petrica odradi svoje !!![smiley]
A što se pljuvaca tice mislim da su se dobro nakrcali i sada ce nam biti podrska ovdje na forumu i glavni navijaci za petricu…. s novim nickom naravno[tongue]
Sales per share 650,6 kn
EPS 23,3 kn
BVPS 281 kn
pri 260 kn
P/S 0,40
P/E 11,1
P/B 0,92
Uz brodare i BZJK ovo je uvjerljivo najjeftinija dionica na tržištu koja će u 2008. još više ići gore. Samo ne shvaćam tko je prodavao po 222 danas taj je za psihijatriju.
Da malo komentiram i ostale stavke. Obaveze prema PTKM su povećanje, tj. potraživanja od kupaca su sa 116 porasli na 230 milja dakle i tu imamo rezerve. Dugoročne obveze su smanjene sa 60 na 30 milijuna, a i kratkoročne su smanjene za 30 milja. Promjene u zalihama su otišle iz minusa od -7 milja u plus 16,3 milje. U rashodima rezervacije i usklađivanje su sa 32 porasle na 83 milje. Ovo izvješće mi je čak bolje od ATPLa. Jedino mi je žao što se nisam probudio 10 minuta ranije i kupio još… kako stvari stoje nakon 1H bi EPS mogao porasti naminimalno 30-40 kn. Uz neki normalni P/E 20 to bi bilo 600-800 kn po dionici. Pa nek ekipa kupuje građevinare koji imaju P/E 30 i više i vrlo loše rezultate u 4Q.
Pozdrav!
ovo se jednostavno moralo desiti i bilo je vidljivo iz bilance na 30.09.07. Tadašnja bilanca je pokazivala eksploziju u zadnjem kvartalu. Isto tako ova bilanca, a znajući da je dignuta cijena gnojiva značajno gore obećava eksploziju jačih razmjera u prvoj polovici ove godine. Došlo je vrijeme da naši mirovinski fondovi pokupe od ovih skrbničkih računa dionice kutinskog diva i mirno čekaju rasplet privatizacije. Da li je cijena od 4 znamenke realna ili ne vrijeme će pokazati. Ne zaboravite da će potražnja za gnojivom na ovim prostorima rasti najmanje 10 godina.
ovo se jednostavno moralo desiti i bilo je vidljivo iz bilance na 30.09.07. Tadašnja bilanca je pokazivala eksploziju u zadnjem kvartalu. Isto tako ova bilanca, a znajući da je dignuta cijena gnojiva značajno gore obećava eksploziju jačih razmjera u prvoj polovici ove godine. Došlo je vrijeme da naši mirovinski fondovi pokupe od ovih skrbničkih računa dionice kutinskog diva i mirno čekaju rasplet privatizacije. Da li je cijena od 4 znamenke realna ili ne vrijeme će pokazati. Ne zaboravite da će potražnja za gnojivom na ovim prostorima rasti najmanje 10 godina.
To si rekao kako treba……………. Pozdrav tebi mika i hvala ti što doprinosiš forumu…….. Pozdrav
Skok inozemnih prihoda uljepšao rezultat Petrokemije
KUTINA – Ostvarena je dobit od 77,8 milijuna kuna kao rezultat prebačaja plana kod svih važnijih pokazatelja poslovanja.[thumbsup][thumbsup][rolleyes]
Nedavno je cartmann pričao o višku radnika. E sad, kolika bi dobit bila kad bi broj radnika bio optimalan?
No, da ne potičem euforiju, iako su rezultati 50% bolji od najavljenih, svatko tko danas kupuje PTKM trebao bi biti svjestan da je pitanja dana (ako ne i trenutka) kad će se objaviti uvjeti vezani uz radničke dionice, koje bi mogle (po meni, nema razloga, ali ja nisam tržište) srušiti cijenu.
U svakom slučaju, ovo je povijesno izvješće koje bi iz temelja trebalo izmijeniti percepciju PTKM.
Nadam se da će cartmann, sad kad ima izvješće, nabaciti kakvu fundamentalnu analizu.
Uz sve to, do kraja travnja izlazi kvartalno izvješće, s višom cijenom gnojiva, a jednakom cijenom plina.
A i broj radnika je smanjen za simboličnih 23.
Traži se Janez pa da skupa zajodlamo. ooooooojjjjjllllllaaaaaa rrrrriiiiiihhhhhuuuuuu[rolleyes]
Več sam par puta napisao, da sam ulazio u maju/junu 2007 u prosjeku na tačno 300 kuna. Nisam (na žalost) prodao na 340 (u sredini januara 2008), kao ne jučer na 219, što znači da držim još absolutno sve dionice. Ali pričekajmo što če doneti narednih par dana, kod PTKM je sve moguče, zato oprezno sa pretiranim optimizmom. [huh]
Biti će lockup na dionici za radnike, sve dok se ne riješi pitanje partnera u PTKM…………
Ja sam bio pričao s upravom u vezi lock up -a i rekao sam im da treba staviti lock up na dionice osim u slučaju strateškog partnera. Jer i mi dioničari imamo svoja prava……
I to se sada pregovara…………[thumbsup]
Ovaj janez mi je sve zanimljiviji, prvo je pisao kao slovenac pa onda kao hrvat a sada mi vuće preko granice što znaći = jugonostal…..
Oprez da, ali kada netko sa 80 milja gubitaka dođe na 77 milja dobitaka + sakrivena dobit od još najmanje 100 milijuna onda oprez se ne preporuča.[thumbsup]
Nije ovo pošteno, drago mi je da ljudi zarade na dionici, ali ova politika vlade nije poštena.
Prisiljavaju Inu da prodaje plin HEP-u i Petrokemiji ispod nabavne cijene, a ovi na račun toga ostvare izvanredne rezultate. Treba ovo tržište libelarizirati čim prije pa nek opstanu najuspješniji u tržišnim uvijetima.