p.s. ovo za 40 milja kn više za damping sam malo krivo izračunao
ispada ovako
850.000 (tona u izvoz )*9,2€(po toni za koje je ukinut damping)*7,3 (tečaj eura)= 57 milijuna kn
U principu toliko bi petrokemija trebala manje plaćati za damping u EU i to negdje od sredine 03.2008. kad to stupa na snagu.
Pozdrav!
Sve štima Savage, no meni sad nešto drugo ne da mira i djeluje mi vrlo sumnjivo:
1. zadnjih par dana na PTKM se drži jaka brana protiv rasta (veliki nalozi : 1800 komada na 240 kn, pa na 248 kn još 2100 komada). Svatko normalan prodavao bi manjim nalozima da ne plaši kupce, ali ovi nalozi stoje danima i samo se dopune ako netko skine dio.
2. PTKM ne daje izvješće do isteka roka, tj. 31.03.do 16.00 sati – GFI nije objavljeno na ZSE (a očekuje se dobro izvješće!)
3. Skrb.: PBZ D.D./THE BANK OF NEW YORK AS CUSTODIAN koji je kupovao pred 10-15 dana na tisuće komada PTKM na oko 265-270 kn, par dana kasnije bez nekog razloga počinje prodavati po 240-250 kn?!
4. zadnji dan na istek certifikata netko kupuje PTKM po 235 kn manjim nalozima od po 50 kom., a otprilike tom količinom koja je kupljena po 235 kn je PTKM 12 sekundi prije zatvaranja ZSE (tako da se ne stigne reagirati i vratiti cijenu na 235-240 kn) srušena na 219 kn.
Vrlo čudna i sumnjiva zbivanja i sve ovo naliči na veliku igru kojom bi se mogla pozabaviti i HANFA jer ovo što sam gore pobrojao sigurno nisu puke slučajnosti. Očito su neki (možda i svi?) od gore navedenih igrali zajedničku igru!
Svaka čast avax10, to je igra. “Bojim se” da ćemo uskoro poletjeti.[thumbsup]
Evo informacija direktno iz Ine i cijena plina za povlaštene kupce 11 posto manja od tarifnih kupaca…….
Dakle tarifni potrošači plaćaju cijenu od 1,0676 Kn po m3 dok PTKM i HEP imaju prosječnu cijenu od 0,96 Kn za m3………….
Evo ga izvor……http://www.zse.hr/userdocsimages/financ/INA-fin2007-1Y-REV-K-HR.pdf
evo jedan link…ne znam da li je objavljen prije, nek se nadje..
Ingra gradi pogon za proizvodnju biodizela u Slavonskom Brodu…gotova pred kraj ove godine, ili pocetkom iduce
znaci sad nitko vise nezna kakve ce bit reakcije na te certifikate, mislim kako moraju reagirat ovi sta su ih izdavali
Ne bi me čudilo da sutra-prekosutra odjednom osvane vrlo dobro izvješće PTKM na ZSE, a veliki nalozi na prodaji misteriozno nestanu.
Doći će nekoga od njih glave ovakve zahebancije, nisu ulagači više ovce! Ovi koje su do sada ošišali nepovratno su nestali s burze, ali mi koji smo ostali bit ćemo sve tvrđi i tvrđi orah za njihove zube. [cool]
Moš mislit!!! RedBull daje nam krila[lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol]
Volio bih pročitati “stručne analize” nazočnih znalaca, koje sam naivno ovdje pitao dal da prodam na 340. Ma kakvi, ide to gore… savjetovaše me oni. Pa izađoh na 260. A vi samo kalkulirajte, računajte i ne obazirite se na stanje portfelja (ako ga uopće imate). Na koliko smo ono ušli? 219,00 je vrijeme za kupnju? Još niže…
još će to dolje….
evo za kraj mjeseca top 10
Važeći podaci za uredovni dan 31.03.2008 .
PETROKEMIJA D.D./REDOVNA DIONICA PTKM-R-A
Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 1.210.822 36,24 Osnovni račun
2. MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, RADA I PODUZETNIŠTVA 869.396 26,02 Osnovni račun
3. PBZ D.D./THE BANK OF NEW YORK AS CUSTODIAN 212.863 6,37 Skrb. račun
4. HPB D.D./KD INVESTMENTS – VICTORIA FOND 91.729 2,75 Skrb. račun
5. HPB D.D./KAPITALNI FOND D.D. 68.581 2,05 Skrb. račun
6. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 51.248 1,53 Skrb. račun
7. HPB D.D. 43.162 1,29 Skrb. račun
8. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 40.000 1,20 Osnovni račun
9. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 31.645 0,95 Skrb. račun
10. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D. 31.407 0,94 Skrb. račun
Ukupno: 79,34
U odnosu na 20.3. (zadnje što sam našao na forumu top 10) NY je prodao 6000 dionica, 7. HPB oko 500 komada. Očito je da NY skrbnički račun više osoba/institucija koji naravno imaju različita viđenja jer nema smisla da jedan dan kupuje po 270 kn a par dana kasnije prodaje po 230.
znaci sad nitko vise nezna kakve ce bit reakcije na te certifikate, mislim kako moraju reagirat ovi sta su ih izdavali
Evo…
Dobitak kupcu certifikata može se jednostavno isplatiti…nemora niti doći do same kupnje pa prodaje dionica, čak najčešće niti ne dolazi do iste. A ako je procjena da će imatelj certifikata zaista htjeti dionice, onda se one skupljaju tijekom važenja certifikata. Napominjem još jednom da većinom ne dolazi do samog trgovanja dionicama. To je teorija. U praksi nisam nikad trgovao derivatima.
Eto, nadam se da sam barem malo pomogao…
Prizma10: ” znaci sad nitko vise nezna kakve ce bit reakcije na te certifikate, mislim kako moraju reagirat ovi sta su ih izdavali ” Evo… Dobitak kupcu certifikata može se jednostavno isplatiti…nemora niti doći do same kupnje pa prodaje dionica, čak najčešće niti ne dolazi do iste. A ako je procjena da će imatelj certifikata zaista htjeti dionice, onda se one skupljaju tijekom važenja certifikata. Napominjem još jednom da većinom ne dolazi do samog trgovanja dionicama. To je teorija. U praksi nisam nikad trgovao derivatima. Eto, nadam se da sam barem malo pomogao…
Hvala
valentine: ” Svaka čast avax10, to je igra. “Bojim se” da ćemo uskoro poletjeti.[thumbsup] ” Moš mislit!!! RedBull daje nam krila[lol] [lol] [lol] [lol] [lol] [lol] Volio bih pročitati “stručne analize” nazočnih znalaca, koje sam naivno ovdje pitao dal da prodam na 340. Ma kakvi, ide to gore… savjetovaše me oni. Pa izađoh na 260. A vi samo kalkulirajte, računajte i ne obazirite se na stanje portfelja (ako ga uopće imate). Na koliko smo ono ušli? 219,00 je vrijeme za kupnju? Još niže… još će to dolje….
Pa, na koliko biste kupovali, ako biste kupovali? Zbog čega biste kupovali i na osnovu kojih podataka?