Evo još novih informacija u vezi proizvodnje gnojiva evo sada stavljam cijenik komponeti za cijeli asortiman gnojiva………
Na temelju ovoga već sada se mogu izračunati stvarni troškovi proizvodnje svih vrsta gnojiva…….
Tko želi neka si da truda…………
Pozdrav
Dragi prijatelji već sam više od godine s vama na ovoj temi.
U tih godinu dana sam stekao mnoge prijatelje među forumašima s većinom preko PM pošto sam iz Dubrovnika nisam imao mogućnosti te sve drage osobe upoznati osobno.
Ljudi podcjenjuju ovaj foruma i kvalitetu pisanja na njemu itekako se može jako puno naučiti s njega a prvenstveno jako brzo doći do neke nove info vezane za pojedinu temu.
Što se tiče Cartmanna on je prije jako puno pisao o fundamentima Petrokemije što sada nije slučaj, to me je jako iznenadilo od velikog znalca kao što je on.
Kriza na burzi mora kad tad završiti a veliki rast će ostvariti samo firme fundamentalno podcjenjene i koje imaju elastičnost potražnje njihovih proizvoda , a na svakom forumašu i čitatelju je da sam odredi koja je to firma.
Probajmo završiti ova prepucavanja međusobno da nebi bili šaljivi kućni video za ostale forumaše te se bazirati na Petrokemijiu i stvari vezane za nju
Gorane, postoji jedna izreka koja spominje prosipanje biserja, ali je necu napisati zato sto bi je sigurno, odnosno namjerno krivo protumacili. Nekad sam pisao, ali bi neistomisljenici odmah zatrpali temu nebitnim i predugačkim kopiranim komentarima kako bi moj članak odgurnuli što je moguće dalje u arhivu jer znaju da arhivu nitko ne čita, ujedno i vrijeđali, čak i slali prijetece poruke na pm.
Njihov cilj je jasan, njima forum ne služi za konstruktivnu raspravu već na navlaćenje na dionice koje imaju i nije ih briga na koji način će to uraditi i da li je to pošteno, ioanko su anonimni. A prevarenom dioničaru koji je nasjeo na priče o sigurnih 2000kn do kraja godine i zbog toga kupio dionice ne preostaje ništa nego spustiti pogled i što prije zaboraviti kako je namagarčen. Svi znamo da i ako ih prijavi policiji njegov slucaj ce staviti u ladicu s španjolskim lotom i sl. prevarama. Vjerujem da se mnogi sjecaju prica od prije 2g., kupaca iz raznih krajeva svijeta koji ce “sutra” objaviti da su kupili PTKM? Bilo ih je od Rumunjske preko Spanjolske do Islanda. Eto, proslo je 2g. od toga, sad je nedvojbeno jasno kako su to bile prozirne price i smisljene laži s ciljem varanja forumaša, a to je čak i kažnjivo zakonom.
Moji komentari koji tako žestoko smetaju gore opisane članove foruma (ili člana) nisu pesimistični po pitanju buducnosti PTKM, medijska hajka i stotine podvaljujucih komentara su, izgleda, stvorile takav dojam. Moji komentari bi njima odgovarali tek kad bi pisao kako ce ptkm na 5000kn do kraja godine i kako sam vidio somalijskog predsjednika u Splitu te nacuo kako planira kupiti PTKM, a to mi ne pada na pamet. Nemam razloga lagati i neću lagati, bez obzira kome to smetalo.
http://www.poslovni.hr/74723.aspx
“Drugim riječima, upitne su sadašnje cijene mineralnih gnojiva, to više što su one u Hrvatskoj u odnosu na zemlje u okruženju oko 30 posto [color=blue]veće[/color]. Mesarić se ne žali na potražnju za…”
Što je na kraju ispalo, greška autorice ili su cijene u Hr 30% vece nego u zemljama u okruženju?
http://www.poslovni.hr/74723.aspx “Drugim riječima, upitne su sadašnje cijene mineralnih gnojiva, to više što su one u Hrvatskoj u odnosu na zemlje u okruženju oko 30 posto [color=blue]veće[/color]. Mesarić se ne žali na potražnju za…” Što je na kraju ispalo, greška autorice ili su cijene u Hr 30% vece nego u zemljama u okruženju?
Nije greška. Kao što svi mi znamo, cijene gnojiva vani pale su 50% prošle godine, a PTKM je povisila cijene, tako da je sad kutinsko gnojivo najskuplje u regiji, iako dobiva plin besplatno.
A izvozne kvote su uvedene da se ne Mesarić ne blamira pokušavajući izvesti gnojivo koje je skuplje od ostalih i do 50%.
*** obrisano ***
Ako možeš stavi izračun gnojiva imaš sve komponete za izračun pa će ti biti jasno koja je proizvođačka cijena gnojiva,
i dali PTKM gubi s time ili ne, ali ja ti neću dati jer imaš sve podatke na forumu, izračunaj sam malo se namuči, mika je pisao, i ja sam pisao projekciju prihoda na temelju cijene u RH dakle cijena inputa i stavio sam cijenik komponeti za izračun NPK gnojiva i tekućeg pa malo i ti odradi a ne samo drugi.
Treba vidjeti da samo na UREI imati će promet 50 % prihoda iz 2007. pa se trebaš upitati koliko stvarno vrijedi.
Nekome PTKM ne vrijedi ni KN a meni vrijedi kao zlato, stoga sve ovisi kako nešto cijeni i koliko zna……
Zbog pada vrijednosti dolara od 20 posto i fiksnog tečaja Kn u odnosu na Euro Mesarić je osigurao traženo povećanje od 44 posto prosječno povećanje iako je kod nas povećao samo 20 posto…………Pozdrav[thumbsup]
PETROKEMIJA D.D./REDOVNA DIONICA PTKM-R-A
Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 1.210.822 36,24 Osnovni račun
2. MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, RADA I PODUZETNIŠTVA 869.396 26,02 Osnovni račun
3. PBZ D.D./THE BANK OF NEW YORK AS CUSTODIAN 218.863 6,55 Skrb. račun -500
4. HPB D.D./KD INVESTMENTS – VICTORIA FOND 91.729 2,75 Skrb. račun
5. HPB D.D./KAPITALNI FOND D.D. 68.581 2,05 Skrb. račun
6. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 51.248 1,53 Skrb. račun
7. HPB D.D. 43.627 1,31 Skrb. račun -530
8. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 40.000 1,20 Osnovni račun
9. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 31.645 0,95 Skrb. račun -553
10. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D. 31.407 0,94 Skrb. račun
Ukupno: 79,53
1. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 1.210.822 36,24 Osnovni račun
2. MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, RADA I PODUZETNIŠTVA 869.396 26,02 Osnovni račun
3. PBZ D.D./THE BANK OF NEW YORK AS CUSTODIAN 215.863 6,46 Skrb. račun -3.000
4. HPB D.D./KD INVESTMENTS – VICTORIA FOND 91.729 2,75 Skrb. račun
5. HPB D.D./KAPITALNI FOND D.D. 68.581 2,05 Skrb. račun
6. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 51.248 1,53 Skrb. račun
7. HPB D.D. 43.162 1,29 Skrb. račun -465
8. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 40.000 1,20 Osnovni račun
9. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 31.645 0,95 Skrb. račun
10. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D. 31.407 0,94 Skrb. račun
Ukupno: 79,43
New York je kupovao skrivenim nalozima po 272, 270, 265, 260, a sad prodaje po gotovo 10% nizim cijenama? Moze neko objasnjenje/pojasnjenje?
New York je kupovao skrivenim nalozima po 272, 270, 265, 260, a sad prodaje po gotovo 10% nizim cijenama? Moze neko objasnjenje/pojasnjenje?
Ma on prodaje sam sebi. ima još njegovih povezanih društava ali izvan top10 to su te igre…….
da li je cijena i ostalih sirovnina(fosfati…) u dolarima?
fosfati da cijena je u dolarima osim ako ne piše E Euro