Savage, odakle si izvukao te podatke?
Neka brokerska kuca i njihova interna aplikacija ili nesto drugo?
To je sa poslovnog. Gore desno crveni gumb “Dionička društva” (između burza (live)) i “pretplata -35%”) i upišeš recimo PTKM. Na neke dionice se ne može kliknuti na se vide ti fundamenti al na one najbitnije da.
Pozdrav!
http://www.poslovni.hr/74197.aspx
Evo nešto novo ! Mic po mic…[thumbsup]
valentine: ” Goran8: ” Tako su se i na DDJH postavljali na 220, 230 i zadovoljno trljali rukama a gledajte gdje su danas. Ako PTKM padne na te razine, kako je mislite vratiti na 300- 350 možda dekretom. ” Moram reagirati, uspoređivati DDJH i PTKM je za nevjerovati. Osim što si mjesecima drukao za PTKM sada mjenjaš ploču, promijeni barem nick (npr. Cartmann u akciji ili još bolje Batman u akciji). PTKM je imala temelj biti na 300 kuna, dok DDJH ni po jednom fundamentalnom pokazatelju. Drugo jako bitno je struktura vlasništva, gdje je FIMA bježi glavom bez obzira. Treće, budem objasnio nakon tvog posta. [thumbsup] ” Kolega barem ja znam da je to razlika i o ovome sam napisao 500 postova[/b], samo ako cijena padne ispod neke realne razine cca 200 kn , tada se događa nešto što ti nemožeš ni zamisliti. U tom slučaju ti fundamenti ni perspektiva neće biti od koristi, ni Tehnička analiza , ni knjiga Grahama ni Buffeta već samo gospodin Tržište. i eventualna privatizacija. Imam dionice PTKM skoro 2 godine i nenamjeravam kupovati.
Isti post sam napisao i na HT na 360 kn, kad su se radovali svi oni koji su ga kupovali po 355 i 359 kn. i Dugoročno (do ljeta 2009) smatram da je dobra investicija. I nikad nisam promijenio ploču samo iznio “sliku padajučeg tržišta” i situacije u regiji, US i šire.
Perspektiva Petrokemije je neupitna.
Sve više i više pesimista,/realista kod PTKM. I Goran8, do sada neumorni optimista okrenio ploču. Savage je skeptičan oko poskupljenja plina, samo mora svoju skepsu izrazit još Mika i sve če to uzrokavat još nadaljnu paniku kod malih dioničara. Onda nam preostaje od izkusnijih samo još BigBoss da brani pozicije PTKM-ja.Kako sam predvidio, objava podjele jeftinih dionica radnicima (ako če biti uopšte interesa za njih) znači novi pad vrijednosti, mislim da je svima jasno da če (vrlo vjerovatno) PTKM polako, a konstantno padati. Samo je pitanje da li je 200 kuna dno ili ide to još niže, na možda 150 kuna.
Sada se postavlja sasvim realno pitanje-prodati sa velikim gubitkom na 230 ili pričekati (da se desi neko neočekivano čudo) ili riskirati da to opadne pod 200 odnosno na nivo od nekih 150 kuna po dionici.
ovo je zanimljivo
Sporazumom je predviđeno da se dionice stječu pod povoljnim uvjetima, odnosno držat će se najpovoljnijih cijena koje su postizane u kuponskoj privatizaciji, a najniža je u tom procesu iznosila 144 kune. Trenutna cijena dionice na ZSE kreće se oko 245 kuna. Klaus je optimističan da će se cjelokupan proces realizirati svakako prije ljeta, a i nakon toga tvrtka će i dalje ostati u većinskom vlasništvu države.
Sumnjam da će radnici prodavati išta po ovim cijenama osim onima kojima zbilja gori pod nogama. Pogotovo kad znaju da će od sad biti sve više profita. Dakle IMHO toga se ne trebamo nimalo bojati.
BORIS MESARIĆ PREDSJEDNIK UDRUŽENJA KEMIJSKE INDUSTRIJE
Thursday, March 20, 2008
Predsjednik Uprave Petrokemije Boris Mesarić ovaj je tjedan izabran za predsjednika Udruženja kemijske industrije. Udruženje okuplja oko 250 tvrtki i djeluje unutar Sektora za industriju HGK, u Odjelu proizvodnje i prerade nemetala i kemije. Mesarić je na 5. izbornoj sjednici naslijedio Roberta Mustaća, te će dužnost predsjednika Udruženja kemijske industrije obavljati naredne četiri godine.
Baš zanimljivo !
[thumbsup][thumbsup]
TvrtkoPTT:
”
”
ovo je zanimljivo
Sporazumom je predviđeno da se dionice stječu pod povoljnim uvjetima, odnosno držat će se najpovoljnijih cijena koje su postizane u kuponskoj privatizaciji, a najniža je u tom procesu iznosila 144 kune. Trenutna cijena dionice na ZSE kreće se oko 245 kuna. Klaus je optimističan da će se cjelokupan proces realizirati svakako prije ljeta, a i nakon toga tvrtka će i dalje ostati u većinskom vlasništvu države.
Sumnjam da će radnici prodavati išta po ovim cijenama osim onima kojima zbilja gori pod nogama. Pogotovo kad znaju da će od sad biti sve više profita. Dakle IMHO toga se ne trebamo nimalo bojati.
HOĆE, SAMO ĆE DODATI JEDNU NULU NA KRAJU BROJKE !
Sve više i više pesimista,/realista kod PTKM. I Goran8, do sada neumorni optimista okrenio ploču. Savage je skeptičan oko poskupljenja plina, samo mora svoju skepsu izrazit još Mika i sve če to uzrokavat još nadaljnu paniku kod malih dioničara. Onda nam preostaje od izkusnijih samo još BigBoss da brani pozicije PTKM-ja.Kako sam predvidio, objava podjele jeftinih dionica radnicima (ako če biti uopšte interesa za njih) znači novi pad vrijednosti, mislim da je svima jasno da če (vrlo vjerovatno) PTKM polako, a konstantno padati. Samo je pitanje da li je 200 kuna dno ili ide to još niže, na možda 150 kuna. Sada se postavlja sasvim realno pitanje-prodati sa velikim gubitkom na 230 ili pričekati (da se desi neko neočekivano čudo) ili riskirati da to opadne pod 200 odnosno na nivo od nekih 150 kuna po dionici.
Kolega nema to više veze sa pesimizmom ili optimizmom.
Koju bi vi dionicu osim PTKM proporučili na RH burzi i kome i zašto da danas kupi..
Sve više i više pesimista,/realista kod PTKM. I Goran8, do sada neumorni optimista okrenio ploču. Savage je skeptičan oko poskupljenja plina, samo mora svoju skepsu izrazit još Mika i sve če to uzrokavat još nadaljnu paniku kod malih dioničara. Onda nam preostaje od izkusnijih samo još BigBoss da brani pozicije PTKM-ja.Kako sam predvidio, objava podjele jeftinih dionica radnicima (ako če biti uopšte interesa za njih) znači novi pad vrijednosti, mislim da je svima jasno da če (vrlo vjerovatno) PTKM polako, a konstantno padati. Samo je pitanje da li je 200 kuna dno ili ide to još niže, na možda 150 kuna. Sada se postavlja sasvim realno pitanje-prodati sa velikim gubitkom na 230 ili pričekati (da se desi neko neočekivano čudo) ili riskirati da to opadne pod 200 odnosno na nivo od nekih 150 kuna po dionici.
sigurno si propustio što sam napisao koju stranicu prije pa ponavljam. Ti de facto pojma nemaš kakva je ptkm trenutno firma jer ne bi pisao tako. Potrebno je puno više znati i provesti više vremena proučavajući ovu dionicu.Pamtiš vrijeme juge, ali ta tvornica više nije kakva je bila tada. Sad su neke druge okolnosti nastale.
http://modecodoo.com/o_nama.html
Usput nazovi u Nafta Lendava pa pitaj što misle o gnoju iz Kutine.
Vrijeme za privatizaciju petrokemije je neupitno. To se zaključuje ne samo iz početka prve faze privatizacije, odnosno prodaje dionica radnicima nego se može pretpostaviti iz poslovanja ptkm. Završni izvještaj za 2007 mislim da će to pokazati vrlo jasno. Osim velike dobiti očekujem da se bilanca praktički neće pomaknuti niti gore niti dolje u odnosu na prošlu godinu. Kako je u izvještaju za 9 mjeseci prošle godine bilanca narasla za preko 10% prvenstveno na porastu kratkotrajne imovine (zalihe , potraživanja) , a s obzirom na najave Uprave o iznosu prihoda, prihod zadnjeg kvartala procjenjujem na cca. 640 milja kuna. To pretpostavlja da se puno zaliha prodalo u zadnjem kvartalu, a također vjerujem da se i dobar dio potraživanja naplatio. Sve to sugerira da je privatizacija nužnost kako bi novi vlasnik krenuo u investiciju proširenja kapaciteta. Proizvodnja se prodaje praktički 100%, a bilanca ostaje ista i to kod pravog, aktivnog poduzetnika ne bi trebao biti slučaj. S druge strane očekujem smanjenje kratkoročnih obaveza zbog visoke likvidnosti firme. Ovo će tek biti izraženo u ovoj godini kad će prihod narasti na visokih 3 mlrd. kuna i to isključivo na bazi povećanja prodajnih cijena, a ne prodanih količina. Ptkm što je jako bitno, sve manje treba kreditnih zaduženja kako bi financirala golemu proizvodnju i blizu je stvaranja vlastitog obrtnog kapitala. Također očekujem povećanje prihoda iz inozemstva u odnosu na prošlu godinu od najmanje 15%, a to je jak signal da će biti veliki interes za privatizaciju.
Sve to je pretpostavka da se ide ili u povećanje kapaciteta ili u preuzimanje srodnih firmi u svijetu. Preuzimanje firmi je manje realno od proširenja kapaciteta. Polančec sigurno ima ovakve signale iz firme i vjerovatno su odlučili investiciju prepustiti strateškom gazdi koji uskoro ulazi u tvornicu.
. Osim velike dobiti očekujem da se bilanca praktički neće pomaknuti niti gore niti dolje u odnosu na prošlu godinu. Kako je u izvještaju za 9 mjeseci prošle godine bilanca narasla za preko 10% prvenstveno na porastu kratkotrajne imovine (zalihe , potraživanja) , a s obzirom na najave Uprave o iznosu prihoda, prihod zadnjeg kvartala procjenjujem na cca. 640 milja kuna. To pretpostavlja da se puno zaliha prodalo u zadnjem kvartalu, a također vjerujem da se i dobar dio potraživanja naplatio. Sve to sugerira da je privatizacija nužnost kako bi novi vlasnik krenuo u investiciju proširenja kapaciteta. Proizvodnja se prodaje praktički 100%, a bilanca ostaje ista i to kod pravog, aktivnog poduzetnika ne bi trebao biti slučaj. S druge strane očekujem smanjenje kratkoročnih obaveza zbog visoke likvidnosti firme. Ovo će tek biti izraženo u ovoj godini kad će prihod narasti na visokih 3 mlrd. kuna i to isključivo na bazi povećanja prodajnih cijena, a ne prodanih količina. Ptkm što je jako bitno, sve manje treba kreditnih zaduženja kako bi financirala golemu proizvodnju i blizu je stvaranja vlastitog obrtnog kapitala. Također očekujem povećanje prihoda iz inozemstva u odnosu na prošlu godinu od najmanje 15%, a to je jak signal da će biti veliki interes za privatizaciju. Sve to je pretpostavka da se ide ili u povećanje kapaciteta ili u preuzimanje srodnih firmi u svijetu. Preuzimanje firmi je manje realno od proširenja kapaciteta. Polančec sigurno ima ovakve signale iz firme i vjerovatno su odlučili investiciju prepustiti strateškom gazdi koji uskoro ulazi u tvornicu.
[thumbsup][thumbsup]
Evo na OTVu kardum odgovara na pitanje čovjeka o PTKM.
p.s. Čovjek pita da li se može “samo tako” sanader najaviti privazizaciju i da nije prodao 100 kn skuplje nego sada…
Evo na OTVu kardum odgovara na pitanje čovjeka o PTKM.
Šta je rekao i koje je bilo pitanje