Na kupnji ili prodaji?
Govorio je na kupnji,
i ja kada bih imao 200 – 300 milijuna Kn stavljao bi po 200 komada i to redovito.
Za 400 milijuna Kn sada se kupi 52,6 posto dionica, a tvornica ima promet oko 2,1 milijarde Kn u 2007. a u 2008. će imati oko 3 milijarde………….
Stvarno privlačno i jeftino[thumbsup]
Podjela 12% radnicima je vrlo blizu,normalno da se očekuje pad cijene,certifikari su na razini pada još nekih 7-8 % . Sorry što moram priznati ali slijedi nam još jedan pad.[sad] Pitanje je gdje ćemo se zaustaviti. Ja se spremam da ga spretno dočekam.Ovo se ne smije propustiti,građevinci i brodari će biti male bebe kada dođe red na nas.[thumbsup] 2009
Tako su se i na DDJH postavljali na 220, 230 i zadovoljno trljali rukama a gledajte gdje su danas.
Ako PTKM padne na te razine, kako je mislite vratiti na 300- 350 možda dekretom.
valentine:
”
Petrokemija je na razinama 09/2006[bye]
”
Biti će još niže, nadam se. Moj nalog ide na 200,00 i kad prođe, a proći će, dođem pozdraviti ekipu[bye]
Zeza blokada trgovanja, ako se netko krene iskrcavat brzo dođe do blokade, pa se mora iskrcavati vrlo oprezno i polako, tako da cemo mi s nalozima na 200 i ispod 200 jos morati cekati neko vrijeme. Samo se nadam da nam kasnije nece biti žao što naloge nismo stavili na 150 ili 100kn, kao sto kaze Goran.. [bye]
Tako su se i na DDJH postavljali na 220, 230 i zadovoljno trljali rukama a gledajte gdje su danas. Ako PTKM padne na te razine, kako je mislite vratiti na 300- 350 možda dekretom.
Moram reagirati, uspoređivati DDJH i PTKM je za nevjerovati. Osim što si mjesecima drukao za PTKM sada mjenjaš ploču, promijeni barem nick (npr. Cartmann u akciji ili još bolje Batman u akciji).
PTKM je imala temelj biti na 300 kuna, dok DDJH ni po jednom fundamentalnom pokazatelju. Drugo jako bitno je struktura vlasništva, gdje je FIMA bježi glavom bez obzira. Treće, budem objasnio nakon tvog posta.
[thumbsup]
Goran8: ” Tako su se i na DDJH postavljali na 220, 230 i zadovoljno trljali rukama a gledajte gdje su danas. Ako PTKM padne na te razine, kako je mislite vratiti na 300- 350 možda dekretom. ” Moram reagirati, uspoređivati DDJH i PTKM je za nevjerovati. Osim što si mjesecima drukao za PTKM sada mjenjaš ploču, promijeni barem nick (npr. Cartmann u akciji ili još bolje Batman u akciji). PTKM je imala temelj biti na 300 kuna, dok DDJH ni po jednom fundamentalnom pokazatelju. Drugo jako bitno je struktura vlasništva, gdje je FIMA bježi glavom bez obzira. Treće, budem objasnio nakon tvog posta. [thumbsup]
I još treba dodati da je nominalna vrijednost DDJH 100 Kn a cijena dionice 156 Kn
Dok nominala kod PTKM je 270 Kn a cijena 230 Kn…………….
Sve je jasno[thumbsup]
I BV je duplo veći kod PTKM nego kod DDJH, DDJH su napucali oni iz FIME na 300 da bi se mogli iskrcati do 200.
A PTKM je druga priča. [thumbsup]
Sve je moguće ali mislim da usporedba baš nije na mjestu. Ako još padne lako ja pretočim još dio portfelja ovdje. Inače ako baš hoćete uspoređivati DDJH na 155 i PTKM na 230 kn evo tablice. Činjenica je da netko veći skuplja uredno i to me trenutno zaintrigiralo. Zanima me samo koliko će na ljeto poskupit plin a koliko gnojivo, te kad misle početi graditi skladišta za plin. To je jedina računica koja je zanimljiva.
Savage, odakle si izvukao te podatke?
Neka brokerska kuca i njihova interna aplikacija ili nesto drugo?
Sve je moguće ali mislim da usporedba baš nije na mjestu. Ako još padne lako ja pretočim još dio portfelja ovdje. Inače ako baš hoćete uspoređivati DDJH na 155 i PTKM na 230 kn evo tablice. Činjenica je da netko veći skuplja uredno i to me trenutno zaintrigiralo. Zanima me samo koliko će na ljeto poskupit plin a koliko gnojivo, te kad misle početi graditi skladišta za plin. To je jedina računica koja je zanimljiva.
Na ovome grafikonu je vidljivo da PTKM dobit se krila u EBITDA i da je omjer cijene 6,75 a to je do 3q kada je PTKM imala 14 milijuna Kn dobiti a koliko će tek sada biti u 4q 2007. i 1q 2008. kada više se neće moći sakrivati tolika dobit…… Koliki će biti u 2008. P/EBITDA 1,25 i otpisati će svu imovinu ne bi smjelo biti tako……
Pozdrav
Goran8: ” Tako su se i na DDJH postavljali na 220, 230 i zadovoljno trljali rukama a gledajte gdje su danas. Ako PTKM padne na te razine, kako je mislite vratiti na 300- 350 možda dekretom. ” Moram reagirati, uspoređivati DDJH i PTKM je za nevjerovati. Osim što si mjesecima drukao za PTKM sada mjenjaš ploču, promijeni barem nick (npr. Cartmann u akciji ili još bolje Batman u akciji). PTKM je imala temelj biti na 300 kuna, dok DDJH ni po jednom fundamentalnom pokazatelju. Drugo jako bitno je struktura vlasništva, gdje je FIMA bježi glavom bez obzira. Treće, budem objasnio nakon tvog posta. [thumbsup]
Kolega barem ja znam da je to razlika i o ovome sam napisao 500 postova, samo ako cijena padne ispod neke realne razine cca 200 kn , tada se događa nešto što ti nemožeš ni zamisliti.
U tom slučaju ti fundamenti ni perspektiva neće biti od koristi, ni Tehnička analiza , ni knjiga Grahama ni Buffeta već samo gospodin Tržište. i eventualna privatizacija.
Imam dionice PTKM skoro 2 godine i nenamjeravam kupovati.
valentine:
”
”
I još treba dodati da je nominalna vrijednost DDJH 100 Kn a cijena dionice 156 Kn
Dok nominala kod PTKM je 270 Kn a cijena 230 Kn…………….
Sve je jasno[thumbsup]
Nominala je potpuno nebitan podatak, u novije vrijeme se uopce ne navodi nominalna vrijednost kod ipo-a.
BV u pravilu nije nebitan podatak, ali nije ni presudan, o tome sam vec pisao pa da ne ponavljam – http://www.cartmann.com/2007/02/20/book-value/
Savage:
” Sve je moguće ali mislim da usporedba baš nije na mjestu. Ako još padne lako ja pretočim još dio portfelja ovdje. Inače ako baš hoćete uspoređivati DDJH na 155 i PTKM na 230 kn evo tablice. Činjenica je da netko veći skuplja uredno i to me trenutno zaintrigiralo. Zanima me samo koliko će na ljeto poskupit plin a koliko gnojivo, te kad misle početi graditi skladišta za plin. To je jedina računica koja je zanimljiva.
”
Na ovome grafikonu je vidljivo da PTKM dobit se krila u EBITDA i da je omjer cijene 6,75 a to je do 3q kada je PTKM imala 14 milijuna Kn dobiti a koliko će tek sada biti u 4q 2007. i 1q 2008. kada više se neće moći sakrivati tolika dobit…… Koliki će biti u 2008. P/EBITDA 1,25 i otpisati će svu imovinu ne bi smjelo biti tako……
Pozdrav
——————————————————————————–