PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Simone: ” Katastrofa…danas rasprodaja…a imam slobodne love na marginu ali je petrica blokirana…grr[angry] ” 1. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 1.210.822 36,24 Osnovni račun 2. MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, RADA I PODUZETNIŠTVA 869.396 26,02 Osnovni račun 3. PBZ D.D./THE BANK OF NEW YORK AS CUSTODIAN 219.363 6,57 Skrb. račun 4. HPB D.D./KD INVESTMENTS – VICTORIA FOND 91.729 2,75 Skrb. račun 5. HPB D.D./KAPITALNI FOND D.D. 68.581 2,05 Skrb. račun 6. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 57.248 1,71 Skrb. račun 7. HPB D.D. 42.924 1,28 Skrb. račun 8. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 40.000 1,20 Osnovni račun 9. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 33.645 1,01 Skrb. račun 10. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D. 31.957 0,96 Skrb. račun Takodjer u sto cuda i ja!!! “6. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 57.248 1,71% Skrb. račun” kupovao 04.03. 918 dionica, i 06.03. istu kolicinu 918 dionica PTKM. Skrbnicki račun Zagrebačke Banke (na 6. mjestu od prvih 10.) povecava kolicinu! A ZABA ne dozvoljava kupnju PTKM na margin. Ocito ne dozvoljavaju obicnim ljudima da im se mijesaju u posao dok netko “praznovjeran” ne skupi dovoljno paketa po “918” dionica (9+1+8=9). Pa ti meni reci ???? Kad ce vec jednom prestati ovakve prozirne igre u nasoj LIJEPOJ!!! Napisao sam negdje prije mjesec dana izadjite iz “Todoriceve obmane” i napuhanih 200 i vise% dionica i kupujte one dobre firme zabijene u nominalu, ali badava. Imamo oci ali ne gledamo, imamo usi ali ne slusamo. Bravo Cartmann! uspio si.

gospodo, ova poveća transakcija je samo početak. Jedan od velike braće je kako stvari stoje ušao u našu vlasničku strukturu. Konačno su uspjeli. Ovaj skrbnički ZABE je za strance i to mislim Austrijance tako da to ne bi trebalo imati veze sa marginom.

živjeli.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

Ma to s marginom mi nije jasno…ako već postoji margin call…čemu ovakvi bakrači…

Cijena je po dogovoru spuštena na ovu razinu da se transakcija može opravdati[angry]

Svi kupuju ti prodaj - Svi prodaju ti kupuj

Cijena žitarica povećana 98,3 posto

http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=91e6eb70-2a7e-47c3-a9f8-6fab0d86ac2a

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

Potvrđena suradnja HEP-a i Petrokemije

U sjedištu HEP-a danas su predsjednik Uprave HEP-a d.d. mr.sc. Ivan Mravak i predsjednik Uprave Petrokemije d.d. Boris Mesarić potpisali Ugovor o osnivanju prava služnosti izgradnje i održavanje KB dalekovoda i 20kV rasklopišta u TS Kutina te Predugovor o kupoprodaji RS 110kV Petrokemija.

I.Mravak je u prigodnom obraćanju naglasio kako je potpisivanje Ugovora i Predugovora završni čin vrlo uspješne suradnje dvaju velikih poslovnih subjekata u kutinskom kraju. Grad Kutina od sada će imati još pouzdaniju opskrbu električnom energijom te povećane kapacitete koji jamče gospodarski razvoj tog kraja. B.Mesarić je također izrazio zadovoljstvo suradnjom te najavio buduće zajedničke projekte poput izgradnje kogeneracijskog objekta, što je potvrdio i I.Mravak.

11.3.2008

Kada se potrošnja električne energije poveća u PTKM to znači da se proizvodnja diže……….
To znači da su pronašli kako proširiti postojeće kapacitete proizvodnje i s poboljšanjim unapređenjem povećati produktivnost u tvornici jer imaju dovoljno radne snage za to sada su pronašli način kako ih još bolje iskoristiti radi same tvornice i radnika…… eto još više gnojiva
[thumbsup][thumbsup]

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Je li ovo samo slučajnost…ili smo već tolko na ovom topicu da smo svi pobenavili….

Danas u ovom rasulu opet nije bilo rasprodaje na petrici (ovih 6000 je dogovor, pa skoro pa blok transakcija pa ju ne računam). E sad…ili smo za ludnicu ili ćemo se obogatiti…[lol] [thumbsup][lol]

Je li ovo samo slučajnost…ili smo već tolko na ovom topicu da smo svi pobenavili….

Danas u ovom rasulu opet nije bilo rasprodaje na petrici (ovih 6000 je dogovor, pa skoro pa blok transakcija pa ju ne računam). E sad…ili smo za ludnicu ili ćemo se obogatiti…[lol] [thumbsup][lol]

Pa moram priznat da se PTKM još najbolje drži od svih. mada prerano je za veselje budući da kupnja nije jaka, mada je meni nekako bitnije da je prodaja isto slaba što je dosta indikativno. Od dionice di je neko vrijeme bilo drhtavih ruku za plakat sada je došlo vrijeme čvstih ruku. Ove slabe valjda otišle u građevinare i pokojeg brodara. S dobiti od 50 milja godišnje i više se nego opravdava ova cijena ali proći će još dosta vremena prije nego će to nekome zbilja biti bitno. Eto BZJK se trži na p/b 0,3 i P/E 4 pa je nitko neće (mada ona nije u JDD i možda nije za usporedbu). Dosta ćemo još živaca izgubiti prije negoli Petrokemija dođe na 1000 budite sigurni u to. Zasad ovu nisku cijenu možemo opravdati neizvjesnošću oko nabave glavne sirovine tako da hebo ruse ja samo želim skladište plina jer njega imamo dovoljno.

treba ostati miran iako je situacija na tržištima kapitala kaotična do bola. Jedan dan su burze u crvenom, drugi dan u zelenom i sve to na temelju jedne vijesti. Prije 2 dana Tera je bila 14% u plusu, jučer otišla u minus, danas opet plus. Kaos je maksimalan, ali činjenica je da se ptkm koliko toliko drži. Uprava radi zasada dobro i poduzimaju se akcije na dodatnom financijskom jačanju poslovanju. Za koji dan to će biti riješeno. Danas smo u ovoj većoj transakciji dobili podršku jakog igrača koji će sigurno ostati duže vrijeme u ovoj dionici odnosna minimalno do privatizacije. Ono što je bitno izgleda da taj igrač želi još par puta ovoliko dionica koliko je danas uzeo. Danas je dobio po dobroj cijeni.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

Pa moram priznat da se PTKM još najbolje drži od svih. mada prerano je za veselje budući da kupnja nije jaka, mada je meni nekako bitnije da je prodaja isto slaba što je dosta indikativno. Od dionice di je neko vrijeme bilo drhtavih ruku za plakat sada je došlo vrijeme čvstih ruku. Ove slabe valjda otišle u građevinare i pokojeg brodara. S dobiti od 50 milja godišnje i više se nego opravdava ova cijena ali proći će još dosta vremena prije nego će to nekome zbilja biti bitno. Eto BZJK se trži na p/b 0,3 i P/E 4 pa je nitko neće (mada ona nije u JDD i možda nije za usporedbu). Dosta ćemo još živaca izgubiti prije negoli Petrokemija dođe na 1000 budite sigurni u to. Zasad ovu nisku cijenu možemo opravdati neizvjesnošću oko nabave glavne sirovine tako da hebo ruse ja samo želim skladište plina jer njega imamo dovoljno.

Prije par mjeseci tržište su kontrolirali fondovi,
međutim mislim da se stvar otrgla kontroli i da bez ulaska stranog kapitala ili velike privatizacije tipa INE smo osuđeni na pad vrijednosti dionica ili na stagnaciju.
Svi vijerni dioničari PTKM koji su je kupovali prije Nove godine ili su u plusu ili danas trpe minimalne gubitke u odnosu na ostale Crobex dionice.
Osobno mislim da je granica od 255 kn vrlo niska i da fonovi imaju prosijek oko te granice pa se ni njima neisplati brzopleto prodavati kao što prodavaju na brodarima i građevinarima koji su narasli u prošloj godini 2-3 puta.
Da li će dionice ptkm ići gore ill dolje teško je predvidjeti, ,ali stvar koja me ohrabruje je sve manji broj dioničara PTKM -R-A tako da su danas unutra samo pravi dioničari i nažalost oni novopečeni koji trpe velike gubitke pa nemamo bezglavu prodaju dionica.
Kako tržište nemože vječno rast tako ne može ni vječno padati, a razgovori za ulazak u EU se planiraju završiti do ljeta 2009.
To će jako brzo proći a ovaj pad PTKM će izgledati kao mali zarez na dugogodišnjij krivulju rasta ove perspektivne dionice.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

Pa moram priznat da se PTKM još najbolje drži od svih.

Veterina i HT se drže bolje. Ali nije ni PTKM za baciti.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Ovo je prava dionica za turbulentna vremena.
S njom si siguran,tu si di si ,za sada.
Samo strpljenja.[thumbsup]

None but ourselves can free our minds.Life is one big road with lots of signs. So when you riding through the ruts, don't complicate your mind.Bob's words

Jučer je netko iz ministarstva gospod. izjavio kod prosvjeda radnika Jadrana iz Crikvenice ( oni traže privatizaciju firme ) da će Jadran ići u privatizaciju, ali ne samo Jadran već da se pripremaju i druge privatizacije.
Ja se osobno nadam da smo u tim pripremama i mi, pristupni pregovori sa EU će se završiti do 2009 pa ćemo vidjeti, brzo će to proći

Kolega Mika molim za objašnjenje pojma “jaki igrač” mislim da moj susjed Pero može bez frke kupiti dionica za milju i osamsto kuna a to je takva mizerija pa mi vaš post nije jasan…molim pojašnjenje

New Report

Close