Upit o planiranim prihodima od privatizacije, iz Ministarstva financija ističu da su planirana u iznosu od 1,05 milijardi kuna, ali i napominju da će to ovisiti i o stanju na financijskom tržištu. Budu li uvjeti na financijskom tržištu ovako nestabilni, država neće razmišljati o većim privatizacijama, kažu.
http://www.mfin.hr/str/1/par/1158/#1158
Ovo je odlična vijest jer država neće više poklanjati već prodavati, uvjeti će biti bitni……………
[thumbsup]
nije pitanje da li će biti privatizacija već je činjenica da privatizacija mora biti zbog pristupa EU. To ne vrijedi samo za ptkm već i za veći dio državnog portfelja. Sander planira početkom 2009 završiti pregovore, a to znači da privatizacije moraju biti odrađene prije toga. Osim toga razlika je u privatizacijama putem javne ponude ljudima i tenderske privatizacije. Loše stanje tržišta odnosi se na trenutno stanje tržišta kapitala, a ne na ptkm čije tržište i poslovanje ide obrnuto proprcionalno tržištu kapitala.
TvrtkoPTT:
”
Ja sam govorio o radnicima, a ne o sindikatu. Radnici kupuju dionice, radnici moraju platiti dionice (114 kn) ili više ili manje, ali moraju ih otplaćivati i platiti. Zato bi ti da radnik zaradi 2 -3000 kn, a ti se na njihovoj muci nakrcaš ko tanker. E nećeš bato pet, šest. Ne potcjenjuj radnike, oni će svoj znoj,trud i muku naplatiti za više novaca, pa će im osim kruha biti sira, putra, mesa, vrhnja i krumpira, naravno gnojeni gnojem njihove tvornice. Tebi ii tebi sličnima, od njih će ostati samo njihov prrirodan gnoj ![thumbsup]
”
Ni ti nisi kupio dionice iz ljubavi prema prirodnom gnjojivu vec iskljucivo zato da zaradis pare, a isto tako ne drukas na kupnju zbog ljubavi prema nepoznatim forumasima vec zbog para, nadas se da ces drukanjem podignuti cijenu zatim prodati i tako zaraditi. Zato su ti “prijateljski” savjeti nagovaranja na kupnju smjesni.
Jos smjesnije je sto ocekujes od radnika da nece biti poput tebe vec se drzati duhovnih vrednota, ocekujes da ce radnici biti gladni zato da bi ti mogao zaraditi vise para. E nece, u to se ne moras nadati, 90% njih nema pojma o dionicama i dionicarstvu, jedino im je pitanje “koliko cu para zaradit”, bas kao i tebi.
Inine dionice su radnici mogli kupiti po cijeni od 1690kn kad je na trzistu bila 2700kn, pa je ostalo neprodanih dionica, upitaj se zasto i možda skužiš.
Zato ja i poštujem radnike. Neće svi možda kupiti, ali budi uvjeren onaj koji ih bude kupio znat će što je kupio bolje od nas oboje. Plaće im nisu loše, pa se ne moramo brinuti za njihov “prazan želudac”. Kupovimom dionica kontrolirat će manji, ali dobar udjel u vlasništvu, tako da će novi gazda to morat respektirati, te nema bojazni da će ih moći lagano otpuštati. Kada se dogovore da nena otpuštanja i da su radna mjesta sigurna uz pravu cijenu mogu prodati svoj dio tko bude htio. Još kada novom gazdi mi pomognemo eto lijepog kolača od 100 %. Nisu oni glupi kao ni ti, zato ne gnoji ekološkim gnojivom, već kupi koju vreću dok je još jeftino… [thumbsup]
U nekoliko navrata sam iznio informaciju da će se privatizacija sprovesti do 2009. godine, zato nema panike, ako smo mogli čekati do sada možemo još malo
Pozdrav strpljivima
U nekoliko navrata sam iznio informaciju da će se privatizacija sprovesti do 2009. godine, zato nema panike, ako smo mogli čekati do sada možemo još malo
Pozdrav strpljivima
Pa zar nije i premijer dr. Ivo Sanader izjavio da će se provesti ubrzana privatizacija. Svi moraju u petu brzinu. Zoki misli da Ivo ne zna da ima i šesta. Čovjek je samo malo oprezan, a i bolji je vozač od Zokija, on je već na prvoj krivini i vožnji u prvoj izletio sa ceste ![smiley]
Dakle sve je jasno i sve je onako kako sam i rekao da će biti .
“Novo vodstvo HFP-a neće biti pritisnuto očekivanjem značajnih privatizacijskih prihoda pa će se i formiranje ZIF-ova ostaviti za sljedeću godinu. d prodaje državnih udjela u tvrtkama ove se godine planira zarada od 1,05 milijardi kuna, znatno manja nego što se očekivalo. Planiranih milijardu kuna može se ostvariti prodajom sedam posto dionica HT-a radnicima, što je posao koji će s odabranim konzultantom odraditi Povjerenstvo za privatizaciju na čelu s potpredsjednikom Vlade Damirom Polančecom.”
Ništa od privatizacije ove godine. Plan je 1.05 milijardi, a to će se namaknuti dovršetkom privatizacije HT-a. Rumeni je opet odigrao kako nitko nije mislio (ali su svi očekivali)
PTKM-R-A
Kupnja Prodaja
262,00 55
261,52 28
261,50 75
261,00 307
260,02 39
269,80 199
270,00 19
271,00 455
272,98 73
273,00 54
Transakcije
Cijena Količina Vrijeme
269,80 101 10:58:53
269,09 324 10:58:53
268,90 200 10:58:53
267,99 75 10:58:53
265,00 7 10:11:53
Mi zeleni:)) ajmo oklada dokad će to trajati?[lol]
.” Ništa od privatizacije ove godine. Plan je 1.05 milijardi, a to će se namaknuti dovršetkom privatizacije HT-a. Rumeni je opet odigrao kako nitko nije mislio (ali su svi očekivali)
Od prodaje dionica Vlada planira prihodovati 1,05 milijardi kuna, što je znatno manje od ostvarenih 1,6 milijardi kuna u 2007. godini, koja je bila skromna u odnosu na 2,67 milijardi u 2006. godini.
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=4a6af8fe-752f-46f7-8506-a64a8b6d421d
Budd ajde komentiraj ovaj natpis
Uzmi u obzir da je vlada prošle godine imala ipo ht-a
budd:
”
.” Ništa od privatizacije ove godine. Plan je 1.05 milijardi, a to će se namaknuti dovršetkom privatizacije HT-a. Rumeni je opet odigrao kako nitko nije mislio (ali su svi očekivali)
”
Od prodaje dionica Vlada planira prihodovati 1,05 milijardi kuna, što je znatno manje od ostvarenih 1,6 milijardi kuna u 2007. godini, koja je bila skromna u odnosu na 2,67 milijardi u 2006. godini.
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=4a6af8fe-752f-46f7-8506-a64a8b6d421d
Budd ajde komentiraj ovaj natpis
Uzmi u obzir da je vlada prošle godine imala ipo ht-a
PRIVATIZACIJA = POKRIVANJE DEFICITA PRORAČUNA IZMEĐU PLANIRANIH PRIHODA I RASHODA = ŠTO MANJE ZADUŽIVANJA U ZEMLJI I INOZEMSTVU ! A TOKOM GODINE BIT ĆE I REBALANSA PA ĆE DOĆI SVE NA SVOJE !
[thumbsup]
Najbitnije je da potražnja za gnojivom ne stagnira a sada hoće li privatizacija biti sljedeći tjedan ili kroz 6-12 mjeseci nije toliko bitno, ovdje uvjeti se uvelike mijenjaju i to nabolje stoga ovaj segment tržišta što se tiče Kemijske proizvodnje sada je izrazito aktualan, pa treba očekvati da će baš upravo ovaj dio proizvodnje biti privatiziran…………. [thumbsup]