PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kupnja – PTKM-R-A
100 261,55
28 261,52
75 261,50
400 261,00
160 260,01

Prodaja – PTKM-R-A
100 268,00
22 268,85
17 269,00
75 269,09
200 269,10

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Pogledajte danas prvih 50 dionica na zse-sve pozitivno, samo PTKM karakteristički u “crvenom”, sva filozofija i duboke analize i pozivi na kupnju ne pale, potpuni burzni amater vidi, da drukanje u slucaju PTKM ne funkcionira, to je kruta cinjenica.

Pogledajte danas prvih 50 dionica na zse-sve pozitivno, samo PTKM karakteristički u “crvenom”, sva filozofija i duboke analize i pozivi na kupnju ne pale, potpuni burzni amater vidi, da drukanje u slucaju PTKM ne funkcionira, to je kruta cinjenica.

što je tvoj savjet nama malim dioničarima, i koje su tvoje prognoze?

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

janez moj bude na ovim cijenama do sljedeceg cetvrtka pa ja nju nadokupim a krajem travnja mijenjam cijelih 312 ht za ptkm

Ja ne pišem da dižem cijenu već pišem da svatko tko je kupio dionicu PTKM zna što je kupio, stoga nikoga ne možeš nagovoriti da kupi dionicu ako neće, ali daj sve podatke koje skupiš i objavi ih, a neka i oni koji ulažu neka se potrude istraživanjem jer ulaganje u dionice je isto posao, zahtjeva dosta rada ako ispravno odradiš unovčiti ćeš svoj rad…… Zato bolje je da druge vide taj rad, i pisati istinu a ne neistinu i besmislene tekstove…..
Pozdrav

Kupnja – PTKM-R-A
28 261,52
75 261,50
307 261,00
209 260,06
160 260,01

Prodaja – PTKM-R-A
23 267,99
100 268,00
17 269,00
75 269,09
200 269,10

promet na PTKM je 1,7 milijuna Kn………….

@Gorane,

Da nešto ne štima sa PTKM se sasvim konkretno vidi več “optički”, sve u porastu osim naše PTKM. Ponavljam to nije drukanje na dole (možete mi vjerovati ili ne), več činjenica. Vjeruj mi da bi bio presretan da se dogodi nešto jako pozitivno. Moj savjet je da svi malo smanjimo postove/komentare (pozitivne i negativne), sve je več poznato. Prepustimo malo da stvar ide svojim normalnim putem, čitaj-sa “normalnim brojem” dnevnih postova. Imam osječaj da smo svi več malo iritirani zbog ove situacije i da bi možda za dionicu bilo bolje da je malo “ostavimo na miru”. Ako svaki od nas šalje 10 postova/dan mislim da ovo dionici ne koristi.

@Gorane,

Da nešto ne štima sa PTKM se sasvim konkretno vidi več “optički”, sve u porastu osim naše PTKM. Ponavljam to nije drukanje na dole (možete mi vjerovati ili ne), več činjenica. Vjeruj mi da bi bio presretan da se dogodi nešto jako pozitivno. Moj savjet je da svi malo smanjimo postove/komentare (pozitivne i negativne), sve je več poznato. Prepustimo malo da stvar ide svojim normalnim putem, čitaj-sa “normalnim brojem” dnevnih postova. Imam osječaj da smo svi več malo iritirani zbog ove situacije i da bi možda za dionicu bilo bolje da je malo “ostavimo na miru”. Ako svaki od nas šalje 10 postova/dan mislim da ovo dionici ne koristi.

“optički” se vidi da PTKM nije ni približnoo padala u korekciji koliko neke druge. kad sam dio jdpl na 760 i atpl na 3450 zamijenio za ptkm na 280 očito nisam ni znao kakav sam dobar potez napravio. Pa usporedi te dvije cijene. JDPL i ATPL su na -20% a ptkm na 6-7% minusa ako gledaš po današnjoj najgoroj cijeni. inače imam i puno atpl i jdpl da me nebi krivo shvatio. također se slažem da je bolje da se manje piše. Evo ja do ponedjeljka neću napisat ni jedan post na ptkm. Čujemo se tad! [cool]

@Savage,

I ja ču manje pisati-se slažem. Samo kratak komentar za JDPL, ATPL -u februaru 2007 JDPL je kotirao na oko 320 hrk (danas nakom svih korekcija oko 640-natanko poduplio), ATPL (oko 1100 danas oko 2800-faktor blizu 2,5). PTKM u februaru 2007 oko 220 hrk, danas 260 hrk (u junu skoro 320)-sa svim poštovanjem. Da usporedimo u tom oziru gradjevinare…OK, bolje da stanem.

@Gorane, Da nešto ne štima sa PTKM se sasvim konkretno vidi več “optički”, sve u porastu osim naše PTKM. Ponavljam to nije drukanje na dole (možete mi vjerovati ili ne), več činjenica. Vjeruj mi da bi bio presretan da se dogodi nešto jako pozitivno. Moj savjet je da svi malo smanjimo postove/komentare (pozitivne i negativne), sve je več poznato. Prepustimo malo da stvar ide svojim normalnim putem, čitaj-sa “normalnim brojem” dnevnih postova. Imam osječaj da smo svi več malo iritirani zbog ove situacije i da bi možda za dionicu bilo bolje da je malo “ostavimo na miru”. Ako svaki od nas šalje 10 postova/dan mislim da ovo dionici ne koristi.

Prijatelju Janez

Svi oni koji nemaju pristup povjerljivi i vrijednim podacima u svezi dionice koju imaju osuđeni su da čitaju forume – jer je to prilika da se na jednom mjestu postaju javno dostupne informacije.
Pored toga čitaju knjige i rade financijske analize prema javno dostupnim FI, prate kretanja u regiji i perspektivu pojedinih sektora.
To su tkz poduzetni investitori.
Svakako treba naglasiti :
Kad izađe slijedeće izvješće po fundamentima PTKM (+ 50 mil kuna dobiti) će biti znatno podcijenjena u odnosu na prosjek tržišta.
Da li će tada cijena npr 10% gore ili dolje nećemo odlučiti mi već puno veće face.

Na malim dioničarima je kupiti perspektivnu dionicu na temelju javno dostupnih informacija , pozorno pratiti događanja u okruženju, i u samoj firmi, te držati istu to točke kad smatraju da su dovoljno u plusu i počinju kapitalizirati dobit.

To je i cilj ovog foruma :
– razmjena mišljenja i javno dostupnih informacija.

p.s.
Kratkoročno gledano nikakva FI izvješća, ugovori, ni privatizacije [color=blue]nisu garancij[/color]a da će ova a ni jedna druga firma rasti i padati na burzi.
ali prije ili poslije sve dođe na fundamente.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

Ja sam govorio o radnicima, a ne o sindikatu. Radnici kupuju dionice, radnici moraju platiti dionice (114 kn) ili više ili manje, ali moraju ih otplaćivati i platiti. Zato bi ti da radnik zaradi 2 -3000 kn, a ti se na njihovoj muci nakrcaš ko tanker. E nećeš bato pet, šest. Ne potcjenjuj radnike, oni će svoj znoj,trud i muku naplatiti za više novaca, pa će im osim kruha biti sira, putra, mesa, vrhnja i krumpira, naravno gnojeni gnojem njihove tvornice. Tebi ii tebi sličnima, od njih će ostati samo njihov prrirodan gnoj ![thumbsup]

Ni ti nisi kupio dionice iz ljubavi prema prirodnom gnjojivu vec iskljucivo zato da zaradis pare, a isto tako ne drukas na kupnju zbog ljubavi prema nepoznatim forumasima vec zbog para, nadas se da ces drukanjem podignuti cijenu zatim prodati i tako zaraditi. Zato su ti “prijateljski” savjeti nagovaranja na kupnju smjesni.

Jos smjesnije je sto ocekujes od radnika da nece biti poput tebe vec se drzati duhovnih vrednota, ocekujes da ce radnici biti gladni zato da bi ti mogao zaraditi vise para. E nece, u to se ne moras nadati, 90% njih nema pojma o dionicama i dionicarstvu, jedino im je pitanje “koliko cu para zaradit”, bas kao i tebi.

Inine dionice su radnici mogli kupiti po cijeni od 1690kn kad je na trzistu bila 2700kn, pa je ostalo neprodanih dionica, upitaj se zasto i možda skužiš.

Kolega Janez…ja sam se shortanjem spasio od totalne katastrofe, nešto malo na 314 većina na 280-270.

Na 241 sam se uspio vratiti a i HT ispod 300 me sada izvlači iz minusa.

Ako ste uvjereni da će još padati…skratite poziciju i čekajte na nižim razinama.

Ali ako ove igre s ovim prometima ne smrde…nekome je njuh totalno otkazao.

Svi kupuju ti prodaj - Svi prodaju ti kupuj

New Report

Close