PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

prihod prvog kvartala mogao bi se približiti cifri od 600 milja kuna odnosno mogao bi biti veći do 30% od istog perioda lani. Na tom nivou neto dobit mora biti značajna.Remont se financira iz tekuće likvidnosti i to je sad najmanji problem za ptkm. U svakom slučaju nepromjenjena cijena plina znači ekstra profit jer je apsolutno povećanje cijene gnojiva veće od povećanja troška sirovina. Fiksni troškovi ostaju kao i lani.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

može sad malo k/p

hvala

Ako je u Hrvatskoj došlo do povećanja 20 posto, a vani preko 40 posto, prihod bi trebao biti veći od 630 milijuna Kn u jednom tromjesječju…..

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Kupnja – PTKM-R-A
267 260,00
100 258,00
1 257,50
73 257,02
60 257,01

Prodaja – PTKM-R-A
30 264,00
24 264,98
137 264,99
1.067 265,00
543 266,00

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Kupnja – PTKM-R-A 267 260,00 100 258,00 1 257,50 73 257,02 60 257,01 Prodaja – PTKM-R-A 30 264,00 24 264,98 137 264,99 1.067 265,00 543 266,00

jel to dobro vidim 1 po 257,50?????

[pray][pray][pray]molim se da ne vidim dobro

ako je istina [bye][bye][bye][bye] i sretno frajeru

BigBoss:

Kupnja – PTKM-R-A 267 260,00 100 258,00 1 257,50 73 257,02 60 257,01 Prodaja – PTKM-R-A 30 264,00 24 264,98 137 264,99 1.067 265,00 543 266,00

jel to dobro vidim 1 po 257,50?????

[pray][pray][pray]molim se da ne vidim dobro

ako je istina [bye][bye][bye][bye] i sretno frajeru

o boze boze kakvih matemaricara ima..platiti min. 60kn brokeru i kupiti jednu dionicu od 257kn..taj zbilja vjeruje da ce petrica na visoke vrijednosti [smiley]

o boze boze kakvih matemaricara ima..platiti min. 60kn brokeru i kupiti jednu dionicu od 257kn..taj zbilja vjeruje da ce petrica na visoke vrijednosti [smiley]

možda a vjerovatno i niste u pravu jer ako prodaje kod brokera gdje nema minimalne naknade sasvim mu je svejedno koliko dionica kupuje i po kojoj cijeni.

Bojim se da PTKM polako a sigurno slijedi sudbini LRH, EIG, KABA…najlosijim izdanjima na zse. Nije to neki poziv na izlaz (neki ce mi odmah odgovoriti na drukam na dole da bi jeftino dokupio),ali imam jako los osjecaj.

LRH nije u fokusu, ali joj na ruku neidu spomeničke rente, EIG je kvazi firma netransparentna koja je za 3Q bila u gubitku ako se ne varam, a kabu ne pratim. Samo da napomenem da se NITKO nije još usudio odgovoriti na mojih 10 argumenata u vezi petrice. evo ih ovdje, a ako sam ja uložio toliko malo truda da to napišem mogli bi i vi napisati svoje argumente zašto “ide dolje”. Dakle molio bih da one koji nemaju 5 minuta da mi bar površno odgovore da više ne pišu “to bi moglo na 1xx kn i sl.” Možda će i otići na toliko ako se avion pun terorista zabije u PTKM al jbg i to je rizik. Dakle molim argumente na dotične tvrdnje (malo skrolat dolje). Unaprijed hvala!

Vaš link

p.s. ispada da su nakon ovog super zadovoljni sa samo 19%

Vaš link

1. “neće” je predpostavka i na temelju predpostavki se ne raspravlja, a uvjete prodaje dionica radnicima još ne znamo

Plonker, 20.02.2008. u 17:59
1. radnici neće mahnito prodavat svoje dionice,, a bilo kakva uspredba ddjh s istim je maloumna… reći da je ddjh pao sa 310 na 210 zbog radnika je čista glupost… gotovo sve dionice su od svibnja 2007. pale 20 do 30%. Nadalje radnici PTKM će dobiti svoje dionice daleko skuplje nego radnici ddjh (ddjh 30 kn a ptkm 114 do 160)

2. ovo je riješeno 🙂
2. Gnojivo možda poskupi, a plin neće barem do ljeta…a ako i plin poskupi to bez pogovora povlači skuplje gnojivo…

3. jedna lasta ne čini proljeće. ozbiljno i mudro bi bilo pričekati još jednu godinu. Za najmodernija bi trebali iznijeti argumente sa stvarnim podacima
3. prva pozitivna godina i najmodernija ulaganja očito nikome ništa ne znače…???

4. Točno.
4. Sve što se proizvede ODMAH se rasproda dakle potražnja višestruko nadilazi ponudu

5. blago nama kada je uskoro. Kada je?
5. uskora moguća privatizacija i strateški partner

6. samo tržište ili je prva slika samo nekima dostupna. I dalje tvrdim da ne znamo tko stoji oza NY i Hypa
6. trenutna cijena je nažalost posljedica lošeg tržišta… prvo hypo pa su se sad i KD i NY malo istresli.

7. Uz toliku dobit nije li problem i u upravi Petrokemije što nemaju svoju “smočnicu i podrum” osnovne sirovine? Po meni oslanjat se na druge ili čekat druge da naprave ono što bi i sami trebali nije održivo rješenje
7. eventualni problemi dolaze tek 2011. kad bi moglo biti manjka plina AKO se ne izgradi LNG terminal i AKO nećemo plin dobivat iz Rusije…

8. Ne argumentirana konstatacija
8. eventualno preuzimanje i daleko jeftiniji plin nego sada, te vrlo moguća izgradnja skladišta plina od strane INAe koje bi financijski bilo izuzetno isplativo i za INAu i za PTKM (a i HEP). Tu bi se cijeli problem plina riješio vrlo brzo.

9. to nije činjenica
9. činjenica da ćemo do 2012. sigurno ući u EU i što znači nov priljev za HR tržište kapitala, a isto tako obavezu privatizirati PTKM.

10. koliko koštaju ostale ulazne sirovine u cijeni gnojiva i koliko su koštale 2007 tj. kada su kupljene za proizvodnju 2007 god.
10. poskupljenje gnojiva te najavljena daljnja poskupljenja.

Nije da se smatram kompetentnim i pozvanim ali eto moje mišljenje, imatelj sam dionica, a zanima me konstruktivnija rasprava

1. Naravno da je pretpostavka, ali postoje razlozi, a to je jak sindikat. Moje je mišljenje da će doći do malog pada dionice, ali teško je reći koliko će to utjecati dugoročno na cijenu.
3. Petrokemija svake godine uloži 50-100 milja kn u remont. Po toni gnojiva utroši se 500 m3 plina i s time je to jedna od najefikasnijih tvornica u svijetu (niže od 500 m3 po toni nisam našao). Za usporedbu Ruske tvornice troše 1300 m3 po toni, a efikasnom se smatra 700-800
5. To nitko nezna, ali do EU bi se trebala privatizirati jer bi zakoni to (najvjerojatnije) zahtjevali.
6. Nitko nezna tko stoji iza skrbničkih i u to se neću upuštati
7 i 8. Ta “smočnica” puno košta i država bi trebala tu reagirati. Možda skupno ulaganje INA-PTKM-HEP, no činjenica je da INA trguje tim plinom i da INA prodaje po 30 do 40 lp plin po ljeti talijanima, te da ju u tom vidu ptkm i hep spašavaju jer njih dere 92 lp. Ne kažem da 92 lp nije jeftino ali što je onda 30 lp po m3??? S druge strane po ljeti kupuje iznad kn i prodaje ispod kn po m3 i tu se stvara gubitak. Izračunaj malo razliku između cijene po kojoj INA prodaje PTKM i HEPu plin, te gubitke koje trpi po zimi i ispasti će da bi zapravo INA još više gubila da nema PTKM i HEPa jer bi morala jeftinije izvoziti po ljeti nego što prodaje na domaćem terenu. Jeli to sad dovoljno argumentirano?
9. nije činjenica ali je VRLO velika vjerojatnost. Evo ako ništa drugo ulazimo u NATO tj. dobivamo pozivnicu za koji mjesec pa i to znači određenu sigurnost barem u očima inozemnih investitora.
10. i sam sam naglasio da postoji dobra vjerojatnost da dobit bude pojedena zbog poskupljenja sirovina. Vidjet ćemo u FI za 1Q kako će to izgledati. Ali zar ti nije preočito da je ovo poskupljenje od “samo” 19% bilo izvrsno prihvaćeno od vlade, te su najavili nova poskupljenja. Kao da vlada nije znala da će poskupiti gnojivo, pa tko onda za boga miloga sjedi u odboru!! Pritom su za izvoz cijene povećane koliko je ptkm htjela, a bit će uvedene carine za one koji pokušavaju švercati jeftinije gnojivo. Treba napomenuti da mesarić nije blesav, on se samo takav pravi i čini se da mu dobro ide.

Pozdrav!

p.s. @plonker – hvala što je konačno netko normalno odgovorio, bilo pozitivno ili negativno. Mene samo smeta kad se viče “up up” ili “down down” bez argumenata.

Sad bio u polj. apoteci tražio gnojivo za travu oko kuće i kažu NEMA, došao šleper i “planuo” do podne.
Pogledajte koja je Petrokemija na listi najvećih izvoznika u RH.
Prijatelji ova tvornica je bitnija nego što tu neki ananimni nikovi mogu i zamisliti.
Uvozno – izvozni deficit?????
Lievi gornji ugao sutrašnjeg poslovnog
http://www.poslovni.hr/7866.aspx

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

New Report

Close