PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

O Asku nemam loše mišljenje, on je samo iznio kratak komentar bez neke zle namjere, za razliku od nekih drugih pojedinaca na ovoj temi, ali nećemo o njima.
Inače, nemam apsolutno ništa protiv da se iznose i negativne stvari, pogotovo kad se to radi bez skrivenih namjera, a mislim da njih kod Aska nije bilo.

Ignore: KressoM, delux

Nemam što primiti kad me nije uvrijedila….al je imala ciničan i snishodljiv prizvuk.
Ali vi ste kolega takav čovjek i ja to sada znam. Naučio sam nešto.[smiley]

biste li vi imali čast prvi odgovoriti konkretno na ovih 10 točaka. jer meni nitko zasad nije odgovorio, a jedini zaključak toga je da ja “drukam” s osnovom a vi bez argumenata. evo c/p dijela mog posta

Evo malo mojih argumenata
1. radnici neće mahnito prodavat svoje dionice,, a bilo kakva uspredba ddjh s istim je maloumna… reći da je ddjh pao sa 310 na 210 zbog radnika je čista glupost… gotovo sve dionice su od svibnja 2007. pale 20 do 30%. Nadalje radnici PTKM će dobiti svoje dionice daleko skuplje nego radnici ddjh (ddjh 30 kn a ptkm 114 do 160)
2. Gnojivo možda poskupi, a plin neće barem do ljeta…a ako i plin poskupi to bez pogovora povlači skuplje gnojivo…
3. prva pozitivna godina i najmodernija ulaganja očito nikome ništa ne znače…???
4. Sve što se proizvede ODMAH se rasproda dakle potražnja višestruko nadilazi ponudu
5. uskora moguća privatizacija i strateški partner
6. trenutna cijena je nažalost posljedica lošeg tržišta… prvo hypo pa su se sad i KD i NY malo istresli.
7. eventualni problemi dolaze tek 2011. kad bi moglo biti manjka plina AKO se ne izgradi LNG terminal i AKO nećemo plin dobivat iz Rusije…
8. eventualno preuzimanje i daleko jeftiniji plin nego sada, te vrlo moguća izgradnja skladišta plina od strane INAe koje bi financijski bilo izuzetno isplativo i za INAu i za PTKM (a i HEP). Tu bi se cijeli problem plina riješio vrlo brzo.
9. činjenica da ćemo do 2012. sigurno ući u EU i što znači nov priljev za HR tržište kapitala, a isto tako obavezu privatizirati PTKM.
10. poskupljenje gnojiva te najavljena daljnja poskupljenja.

MOLIM TE odgovori na svako pitanje. Ovo je jedna od rijetkih tema di drukeri na dolje nemaju nekih predobrih argumenata…

Osniva se povjerenstvo od 7 članova koji će dogovoriti prodaju 12 posto dionica PTKM radnicima
U povjerenstvu su
Željko Klaus, Ivica Lončarević, Dragutin Vajnah iz sindikata PTKM čvrst sindikat koji jamči da neće biti masovne prodaje dionica

Božidar Pankretić, Vitomir Begović, Vedran Duvanjak i Damir Polančec. iz vlade

Rečeno je na sjednici vlade da se trebaju dogovoriti uvjeti prodaje 12 posto dionica PTKM, dakle još ništa nije usuglašeno već se trebaju uvjeti dogovoriti……………..
Zadnje dvije minute tema je bila PTKM……………

http://www.vlada.hr/hr/naslovnica/sjednice_i_odluke_vlade_rh/2008/5_sjednica_vlade_republike_hrvatske/audio_zapis_5_sjednice_vlade_republike_hrvatske%5Bthumbsup%5D

Da bude vidljivo za sve………

Evo preporuke za dioničare PTKM, organizirajmo se, kako tako što tražimo od onoga ako će prodavati dionice radnicima kako netko ne bi mogao iskoristiti tu situaciju, već kako bi smo mogli svi profitirati,
dakle i mi ali i radnici evo kako;

Ja sam već poslao mail u kojem navodim razloge da kao dioničar PTKM bilo bi pravedno ako bi radnici dobili dionice po povlaštenim uvjetima, na što imaju pravo da se stavi lock up period od jedne godine na njihove dionice.
Radnici imaju svoja prava ali i mi koji kupujemo po tržišnim uvjetima………što nas više bude poslalo zamolbu za usvajanje lock up to bolje , vlada bi trebala donijeti pravilan lock up

http://www.vlada.hr
ministarstvo gospodarstva direktan mail za ministra Polančeca

Kabinet ministarsva
Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva: Damir Polančec
tel: (01) 6106 110
faks: (01) 6109 110e-mail: damir.polancec@mingorp.hr

ili u slučaju prodaje strateškom vlasniku ne bi bilo potrebe za lock up….
Zato šaljite
Pozdrav

——————————————————————————–

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

1. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 1.210.822 36,24 Osnovni račun
2. MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, RADA I PODUZETNIŠTVA 869.396 26,02 Osnovni račun
3. PBZ D.D./THE BANK OF NEW YORK AS CUSTODIAN 204.663 6,13 Skrb. račun
4. HPB D.D./KD INVESTMENTS – VICTORIA FOND 93.729 2,81 Skrb. račun
5. HPB D.D./KAPITALNI FOND D.D. 68.581 2,05 Skrb. račun
6. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 55.412 1,66 Skrb. račun
7. HPB D.D. 42.130 1,26 Skrb. račun
8. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 40.000 1,20 Osnovni račun
9. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./HYPO ALPE-ADRIA-BANK AG 37.484 1,12 Skrb. račun
10. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 34.888 1,04 Skrb. račun
Ukupno: 79,53

New York se vraća. Vjerujem da su i ovih dana kupovali i zaradiće najmanje 3 000 dionica na prodaji i kupnji zadnjih tjedana.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

O Asku nemam loše mišljenje, on je samo iznio kratak komentar bez neke zle namjere, za razliku od nekih drugih pojedinaca na ovoj temi, ali nećemo o njima.
Inače, nemam apsolutno ništa protiv da se iznose i negativne stvari, pogotovo kad se to radi bez skrivenih namjera, a mislim da njih kod Aska nije bilo.

Evo glasa razuma…thx kolega…[smiley]

Be vewy vewy quiet. I'm hunting wabbits!

biste li vi imali čast prvi odgovoriti konkretno na ovih 10 točaka. jer meni nitko zasad nije odgovorio, a jedini zaključak toga je da ja “drukam” s osnovom a vi bez argumenata. evo c/p dijela mog posta

Ne bi dragi kolega posvetio niti vama niti vašoj dionici toliko vremena niti pažnje.

Našlo bi se nekoliko jakih kontraargumenata na poneku točku, ali iskreno…baš me briga.

Cijenim napore kolege mike koji godinama podržava ovu dionicu i pogotovo vis a vis njega ne želim reći ovdje ništa negativno.
[smiley]

Ja bih ovdje stao, a vi…

Be vewy vewy quiet. I'm hunting wabbits!

Asko: ” Nemam što primiti kad me nije uvrijedila….al je imala ciničan i snishodljiv prizvuk. Ali vi ste kolega takav čovjek i ja to sada znam. Naučio sam nešto.[smiley] ” biste li vi imali čast prvi odgovoriti konkretno na ovih 10 točaka. jer meni nitko zasad nije odgovorio, a jedini zaključak toga je da ja “drukam” s osnovom a vi bez argumenata. evo c/p dijela mog posta Evo malo mojih argumenata 1. radnici neće mahnito prodavat svoje dionice,, a bilo kakva uspredba ddjh s istim je maloumna… reći da je ddjh pao sa 310 na 210 zbog radnika je čista glupost… gotovo sve dionice su od svibnja 2007. pale 20 do 30%. Nadalje radnici PTKM će dobiti svoje dionice daleko skuplje nego radnici ddjh (ddjh 30 kn a ptkm 114 do 160) 2. Gnojivo možda poskupi, a plin neće barem do ljeta…a ako i plin poskupi to bez pogovora povlači skuplje gnojivo… 3. prva pozitivna godina i najmodernija ulaganja očito nikome ništa ne znače…??? 4. Sve što se proizvede ODMAH se rasproda dakle potražnja višestruko nadilazi ponudu 5. uskora moguća privatizacija i strateški partner 6. trenutna cijena je nažalost posljedica lošeg tržišta… prvo hypo pa su se sad i KD i NY malo istresli. 7. eventualni problemi dolaze tek 2011. kad bi moglo biti manjka plina AKO se ne izgradi LNG terminal i AKO nećemo plin dobivat iz Rusije… 8. eventualno preuzimanje i daleko jeftiniji plin nego sada, te vrlo moguća izgradnja skladišta plina od strane INAe koje bi financijski bilo izuzetno isplativo i za INAu i za PTKM (a i HEP). Tu bi se cijeli problem plina riješio vrlo brzo. 9. činjenica da ćemo do 2012. sigurno ući u EU i što znači nov priljev za HR tržište kapitala, a isto tako obavezu privatizirati PTKM. 10. poskupljenje gnojiva te najavljena daljnja poskupljenja. MOLIM TE odgovori na svako pitanje. Ovo je jedna od rijetkih tema di drukeri na dolje nemaju nekih predobrih argumenata…

prije svega rekao bi da nije istina da je ddjh padao ko i svi…u to vrijeme mnogi su rasli…trenutno jesmo svi nisko ali kad je ddjh bio na 200 kn mnogi su bili debelo u plusu….

ja cu ti dati jedan odgovor za sve i molio bi moderatore da mi ovoga puta ne brisu post
[smiley]…..ali dovoljan…sjeti se preuzimanja tiska…sto je bilo?????mnogi smo tu sudjelovali….pogotovo ako ce agrokor imati prste oko preuzimanja a imat ce vjerojatno…..jer nevidim ni jednu firmu koja bi to mogla kupiti….ali poslije preuzimanja cemo se svi nasladiti!!!!nemojte reci da vas nisam upozorio!kod preuzimanja ce se spustiti cijena i to je videno kod nas nekoliko puta….[thumbsup]

OBAMA................SPASITELJ

ovo je odlicna dionica i vjerujem da ce biti do kraja godine preko 100eur…bilo bi zalosno da nebude[thumbsup]

OBAMA................SPASITELJ

Od kada sam se danas kasno poslijepodne zadnji put javio, sa preporukom da malo usporimo propagandu/kritike, bilo je lansirano tacno 29 postova (mozda jos koji vise u zadnjim minutama), u glavnom u smislu kako su radnici pametni, organizirani preko sindikata, tako da nitko nece jeftino prodavat dionice, svi ce mirno pričekati, da dionica poraste u nebo i mastno zaraditi. Da je tvornica izuzetno perspektivna smo culi vec hiljadu puta.Trenutak istine ce biti za sve nas kad dionica padne (vec do kraja narednog tjedna, mozda koji dan kasnije) pod 200 kuna. Nadam se da nisam u pravu, da gresim, ali svi indikatori mi kazu da ce se to prije ili kasnije dogoditi.
Da smo sasvim posteni, mozda ce se nekog dana dionica enormno porasti (Goran, BigBoss, Mika i jos neki mogu cekati makar 10 godina), ali za veliku vecinu ulagaca je sigurno frustrirajuce da dionica jos dalje konstantno pada, prije ili kasnije ce i oni odustati (u velikoj vecini) i se sa velikim gubitkom izkrcati.
Jos jedan put sasvim iskreno kazem, da se nadam da nisam u pravu, i da ce stvar krenuti sasvim drugim putem sto ja ocekujem.
U tom slucaju kapu dole pred Mikom, Goranom, BigBoss-om & Co.

1. radnici neće mahnito prodavat svoje dionice,, a bilo kakva uspredba ddjh s istim je maloumna… reći da je ddjh pao sa 310 na 210 zbog radnika je čista glupost… gotovo sve dionice su od svibnja 2007. pale 20 do 30%. Nadalje radnici PTKM će dobiti svoje dionice daleko skuplje nego radnici ddjh (ddjh 30 kn a ptkm 114 do 160) 2. Gnojivo možda poskupi, a plin neće barem do ljeta…a ako i plin poskupi to bez pogovora povlači skuplje gnojivo… 3. prva pozitivna godina i najmodernija ulaganja očito nikome ništa ne znače…??? 4. Sve što se proizvede ODMAH se rasproda dakle potražnja višestruko nadilazi ponudu 5. uskora moguća privatizacija i strateški partner 6. trenutna cijena je nažalost posljedica lošeg tržišta… prvo hypo pa su se sad i KD i NY malo istresli. 7. eventualni problemi dolaze tek 2011. kad bi moglo biti manjka plina AKO se ne izgradi LNG terminal i AKO nećemo plin dobivat iz Rusije… 8. eventualno preuzimanje i daleko jeftiniji plin nego sada, te vrlo moguća izgradnja skladišta plina od strane INAe koje bi financijski bilo izuzetno isplativo i za INAu i za PTKM (a i HEP). Tu bi se cijeli problem plina riješio vrlo brzo. 9. činjenica da ćemo do 2012. sigurno ući u EU i što znači nov priljev za HR tržište kapitala, a isto tako obavezu privatizirati PTKM. 10. poskupljenje gnojiva te najavljena daljnja poskupljenja.

Iako mi ova dionica nije u fokusu, samo bih rekao da sve ovo što si napisao vrijedi i za DDJH. Cijena DDJH je tu gdje je. Jednostavno moraš sam sebi priznati da prelazak 12 posto firme u drhtave ručice nije dobar (kratkoročno) za rast cijene. Stoga pripremite cash i u dokup. Nakon toga se naoružajte strpljenjem.

Bitno je da se ta saga s radnicima zavrti i da firma dobro posluje. Ostalo će doći s vremenom.

I love the Smell of Profits in the Morning

radničke dionice su nebitne u priči oko petrokemije. Ja ponavljam da ih radnici mogu dobiti i badave, jer je apsolutno nebitno da li je trenutna cijena 140, 240 ili 358 kuna. Realna vrijednost tvornice je puno viša i mora doći na realnu cijenu. Toliko je pozitivnih znakova oko ove dionice u zadnjih godinu dana da to mora jednostavno eksplodirati. Također ima još i novih informacija vezanih uz poslovanje koje jednostavno ne mogu biti bolje. Vezane su i uz trenutno poslovanje i uz projekcije potražnje za gnojivom u idućim godinama.
Zato se lijepo opustite i čekajte da stvari dođu na svoje. Osim toga šef YARE je lijepo napisao o limitiranim kapacitetima, a ptkm je jedina tvornica kojoj uskoro predstoji privatizacija. I to ne bilo kakva tvornica nego najefikasnija i najkvalitetnija (među 5 na svijetu) koja ne može proizvesti koliko može prodati i sve što proda uglavnom naplaćuje unaprijed.

Terra Nitrogen Company, L.P. Reports Fourth Quarter and Full-Year Results; Declares Cash Distribution

Terra Nitrogen’s (TNH) $4.45 fourth quarter dividend is over double the 3rd quarter distribution and 4.5 times the 4th quarter 2006 distribution. Things appear to be good in the fertilizer space. Taking a look at the earnings release shows the company has been able to raise the price on their primary product by 75%. If corn and other grain prices stay high, TNH should generate some excellent profits for 2008.

I have been a little skeptical of TNH recently, the strong run-up in price over the last 6 months made me wonder if they could sustain profit growth. So far they have. The possible problem is that this L.P. generates revenue from a single fertilizer plant that has been running at 100% capacity. The only room for increased profitability is increased prices. If or when the agriculture bull market turns south, the health distributions from Terra Nitrogen will be in serious jeopardy.

At this point, however, the company is still on the upward curve of prices and profits. The spring quarter is usually strong for fertilizer sales, so it appears there is at least another quarter of good news coming.

Ovo slijedi i u Kutini.

New Report

Close