PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Pročitaj ovu cijelu temu pa napiši konstruktivno, a ne mišljenje ili neki komentar, dakle daj nam cijelu analizu i onda će biti tvoj doprinos vidljiv dok ovdje ga trenutno nema……………
Samo tvoje mišljenje koje se temelji na poticanju straha[bye]

Stvarno si smiješan

[lol] [lol] [lol]

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

ddarioo:

je to su govorili i za djuru pa je pao na 200…da dionica vrijedi, zaista vrijedi, ali sad stize val jeftinih dionica…pripremite kes…rusit ce se ova dionica prema 200!trenutno nema ama bas nikakvih razloga za rast, a mislim da ce i veliki zeljeti puno vise tako da ce tu biti povoljnije kupnje za sve nas!ja vas cekam na 200[thumbsup]

Međutim DDJH nisu srušili branitelji nego špekulanti jer je DDJH jedna od privih dionica koji je lani samo za 4 mjeseca skočio 100% i kad je u vjesniku objavljena samo vijest da branitelji dobivaju 748 dionica po cca 30 kn a tržišna cijena je u tom trenutku bila preko 280Kn sudbina te dionice je bila jasan. U 2 minuti je pao u donju blokadu.

Nasuprot tome:
O povlašentom prodajom dionica PTKM se zna već od 98 i da je cijena po kojoj će kupovati biti ekvivalentna cijeni PIFova, Ako su PIFovi mogli povlašeteno kupovati dionice PTKM moći će i radnici rekao je nešto slično za vjesnik u mislim 8ili 9 mjesecu visoki RH dužnosnik.
Prije nekoliko tjedana U dnevniku plus je spomenut prvi privatizacijski korak i povalštena prodaja 12% dionica radnicima Petrokemije.
evo za neke koji su se kasnije priključili privatizacija nešto od prije godinu dana:
Petrokemija u stalnim gubicima, a dionica dostigla rekordnih 240 kuna

Izvor: http://www.liderpress.hr, Powered by PressCut
1.3.2007 – U proteklih godinu dana vrijednost dionice gubitaške Petrokemije povećala se čak 60 posto. Osnovni razlog su spekulacije o skoroj privatizaciji u kojoj bi radnici trebali imati posebne, povlaštene uvjete kupnje državnih dionica.
http://www.presscut.hr/web%20Sharing/CLIP_PDF/2007/03-2007/01-03-2007/Presscut_3669590.pdf

a evo nešto i novijih vijesti:.
http://www.poslovni.hr/67714.aspx

Tko želi pročitati na jednom mjestu zadnjih 60-tak linkova:
http://www.limun.hr/main.aspx?id=91753&newsID=138766&Ticker=PTKM-R-A&Source=Z&Page=4

čitajući taj tekst tek se sad vidi koliko se toga promijenilo u poslovanju i koliko je stvari otišlo na bolje. U tom tekstu se još piše o “problemu” plasmana proizvoda, a danas vrlo dobro znamo da se svo gnojivo rasproda. S tim da PTKM ima sada dosta u zalihama koje će prodati 20% skuplje nego da je prodavala u 12. mjesecu. I još jedna činjenica – cijena transporta je manje više ista, pa je sada sve isplativije izvoziti u inozemstvo. Istina je da cijena transporta nije mala ali će ovim povećanjem cijena imati manji udio u stavki rashoda.

p.s. a ovo uspoređivanje ddjh i ptkm je zbilja patetično. DDJH su dobili po 30 kn branitelji a PTKM po 114-160 uz istu tržišnu cijenu (oko 250-300 kn) s tim da je sindikat PTKM jedan od boljih u RH. Kad smo već kod toga još mi NITKO nije odgovorio na mojih 9 argumentiranih točaka.

Vaš link

Asko:

Pročitaj ovu cijelu temu pa napiši konstruktivno, a ne mišljenje ili neki komentar, dakle daj nam cijelu analizu i onda će biti tvoj doprinos vidljiv dok ovdje ga trenutno nema……………
Samo tvoje mišljenje koje se temelji na poticanju straha[bye]

Stvarno si smiješan

[lol] [lol] [lol]

Možda, ali ste vi na ovoj temi toliko puni straha za PTKM da već bodete u oči.

Evo kako vas je “teško” istjerat iz grmlja…znam, vama nije smiješno…[lol] Pobijedi smijeh…

Be vewy vewy quiet. I'm hunting wabbits!

Opet ponavljam napiši konstruktivnu analizu, stoga ako ne budeš napisao ništa konstruktivno pokazuješ da je tebi u interesu da zarađuješ na tuđem ne znanju i strahu………..

Asko:

Opet ponavljam napiši konstruktivnu analizu, stoga ako ne budeš napisao ništa konstruktivno pokazuješ da je tebi u interesu da zarađuješ na tuđem ne znanju i strahu………..

Nemam PTKM niti mi je u fokusu. Vijest sam prenio jer mi je bila bitna i zanimljiva. Toliko.
Analiza? FI u ruke pa čitaj.
Ako hoćeš mogu i ja ali zbog mike ću propustiti ovaj put. [smiley]

Nemam PTKM niti mi je u fokusu. Vijest sam prenio jer mi je bila bitna i zanimljiva. Toliko. Analiza? FI u ruke pa čitaj. Ako hoćeš mogu i ja ali zbog mike ću propustiti ovaj put. [smiley]

Analiza nije samo FI, već puno više, ali svojim postom sve si rekao što znaš o PTKM……..

Asko

Kolega,

u prilici sam čitati svakodnevno tvoje postove, sjećam se nekih na TOZu – mislio sam ga kupiti ali nisam- vidim da si tamo uistinu bio dosta konstruktivan, međutim stvari su se i tamo do danas puno promijenile.

Vjerojatno nisi upoznat sa tvornicom Petrokemija jer je to nekad bio jedan od najvećih problema i gubitaša u RH, danas je to druga firma.
Strah i kocka je bilo kupovati prije dvije godine, prije dokapitalizacije, prije završetka plinovoda Pula -Karlovac itd. Tko je tada kupovao bogato je danas nagrađen. Naravno mogli smo kupovati i brodare i građevinare, agrokor i sl, ali svak ima neku svoju strategiju ulaganja a kome je na godinu malo 30-40% slobodno neka ide u sportsku kladionicu ili na rulet.
Cilj svih nas je nešto naučiti pa kapitalizirati dobit.
Danas je Petrokemija druga firma, vrlo je moguće da nisi upoznat sa svime, pa je jasno da su tvoje izjave smješne nekim članovima koji su tu 2-3 godine.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

Nismo svi isti po sastavu materijala a posebno po razmišljanju. Neki su skloniji rizicima, neki nisu.
Sve smo ovo započeli vašom reakcijom na vijest (don’t kill the messanger, right?). Nastavilo se strahom da se nešto loše ne bi reklo o svetoj Hrvatskoj gubitaškoj, nerentabilnoj kravi zvanoj…. .
Hebemu investiranje kad ne podnosite loše vijesti.
Analiza? Nazovi sutra bilo kojeg bankara, traži kredit, pa ćeš vidjet što je analiza.
Njih psihologija i taroti ne zanimaju.
TA? Ha Ha !

Koja je još ostala, ah da. Paranoična analiza protivnika moje dionice….[smiley]

Nismo svi isti po sastavu materijala a posebno po razmišljanju. Neki su skloniji rizicima, neki nisu. Sve smo ovo započeli vašom reakcijom na vijest (don’t kill the messanger, right?). Nastavilo se strahom da se nešto loše ne bi reklo o svetoj Hrvatskoj gubitaškoj, nerentabilnoj kravi zvanoj…. . Hebemu investiranje kad ne podnosite loše vijesti. Analiza? Nazovi sutra bilo kojeg bankara, traži kredit, pa ćeš vidjet što je analiza. Njih psihologija i taroti ne zanimaju. TA? Ha Ha ! Koja je još ostala, ah da. Paranoična analiza protivnika moje dionice….[smiley]

[/quote Goran8]
Ma nije moguće
Hvala ti što si nas obavijestio

[/quote]

Prijatelju plasirao si vjiest na forum koja je najmanje stara 10 godina i zasnovana je na sporazumu o privatizacije sa sindikatima iz 98.
O ovome se piše i intezivno priča najmanje 6 mjeseci, svi mediji su prenijeli istu najmanje 30 puta.

Ukoliko te je ova moja boldirana izjava povrijedila primi moju iskrenu ispriku

Nemam što primiti kad me nije uvrijedila….al je imala ciničan i snishodljiv prizvuk.
Ali vi ste kolega takav čovjek i ja to sada znam. Naučio sam nešto.[smiley]

Goran8: ” Asko: ” Baš slušam na vijestima, postignut dogovor u kojem će radnici Petrokemije dobiti dionice pod vrlo povoljnim uvjetima…[smiley] ” Ma nije moguće[shocked] Hvala ti što si nas obavijestio ” …aaaa kolega….bolje da ste prešutjeli ovaj komentar…dva minusa više…[sad][bye] Da parafraziram jedan potpis: Može li goran8[/b]

ok kolega, sad mi je lakše,
cijenim dobronamjernost i zalaganje, ali tvoj post je ipak drugačije zvučao – bar meni.
Veliki pozdrav .

cijenim dobronamjernost i zalaganje, ali tvoj post je ipak drugačije zvučao – bar meni.
Veliki pozdrav .

Na stranu malodušnost….meni svuči ovako…

Vaš link[smiley]

New Report

Close