Da sam ja Todorić htio bi izbjeći INU…a da sam Rus kupio bi i inu i petricu [lol]
Netko lomi svoje naloge, kada je jučer i prekjučer stavljao velike naloge svi su kupljeni a danas ih usitnjava kao da želi prikazati da ima puno malih dioničara koji izlaze , stvarno smiješno……………….
Kupnja – PTKM-R-A
199 265,01
66 265,00
10 261,00
857 260,00
300 257,00
Prodaja – PTKM-R-A
135 266,99
66 267,00
50 269,00
20 269,50
200 271,00
Dakle todorić je u suradnji s blacksoneom nudio 8 milijardi kn za migros. ne želim biti preoptimističan ali sad je po meni on opet (ozbiljno) u igri za kupnju petrokemije. Ako će državi trebati za privatizaciju vjerojatno će je jako dobro prodati todoriću. Mada mislim da će todorić htjeti svih 51% a država će htjeti ostati u barem 25% pa bi se moglo desiti da će ponuditi finu cijenu otkupa… dali postoji mogućnost da se iza hypo skrbničkog krije upravo todorić? jer ako jest onda je on s razlogom prodavao budući da se natjecao za migros. po meni vijest da toda nije dobio migros je losa,jako losa osim toga sto sam duboko u njegovim dionicama pa mi je samo jos danasnji dan trebao uz ovu korekciju koja traje,ali najvise sto me brine je da je sada vrlo izgledan scenario da preuzme petrokemiju,a znamo po koliko i sa kojim popustom todoric dobiva drzavne firme. [bye]
zar se zaboravlja da ptkm mora na međunarodni tender. Ako toda usmjeri 3 mlrd. USD u Kutinu mogao bi i kupiti tvornicu.
[color=blue]Vlada zaposlenicima prodaje 12% dionica Petrokemije[/color]
[color=black]Obzirom da je državni udjel u Ini pao na 44 posto, Sanaderov kabinet želi definirati novi dioničarski ugovor.[/color]
http://www.seebiz.eu/hr/politika/vlada-zaposlenicima-prodaje-12%25-dionica-petrokemije,8630.html
[color=blue]Vlada zaposlenicima prodaje 12% dionica Petrokemije[/color] [color=black]Obzirom da je državni udjel u Ini pao na 44 posto, Sanaderov kabinet želi definirati novi dioničarski ugovor.[/color] http://www.seebiz.eu/hr/politika/vlada-zaposlenicima-prodaje-12%25-dionica-petrokemije,8630.html
Hvala ti informacijama,
ali već smo mi te informacije objavili, i već smo organizirali slanje Polančecu na mail u vezi zaštite postojećih dioničara, stoga ako si dioničar pošalji mail Polančecu u kojem tražiš kao dioničar da se zaštite tvoja prava…………. Evo dolje ću ti napisati mail…………
Pozdrav
Da bude vidljivo za sve………
Evo preporuke za dioničare PTKM, organizirajmo se, kako tako što tražimo od onoga ako će prodavati dionice radnicima kako netko ne bi mogao iskoristiti tu situaciju, već kako bi smo mogli svi profitirati,
dakle i mi ali i radnici evo kako;
Ja sam već poslao mail u kojem navodim razloge da kao dioničar PTKM bilo bi pravedno ako bi radnici dobili dionice po povlaštenim uvjetima, na što imaju pravo da se stavi lock up period od jedne godine na njihove dionice.
[color=blue]Radnici imaju svoja prava ali i mi koji kupujemo po tržišnim uvjetima[/color]………što nas više bude poslalo zamolbu za usvajanje lock up to bolje , vlada bi trebala donijeti pravilan lock up
http://www.vlada.hr
ministarstvo gospodarstva direktan mail za ministra Polančeca
Kabinet ministarsva
Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva: Damir Polančec
tel: (01) 6106 110
faks: (01) 6109 110e-mail: damir.polancec@mingorp.hr
ili u slučaju prodaje strateškom vlasniku ne bi bilo potrebe za lock up….
Zato šaljite
Pozdrav
——————————————————————————–
Yara int. http://www.yara.com jutros izašla sa fin. izvještajem za 4 kvartal 2007g. Između ostalog komentar predsjednika uprave: “the global fertilezer market is tight with growing demand and limited new capacity, resulting in substantial fertilizer price increases to balance the market. The price increases have more than compensated for higher energy costs.” Yara je za 2007g imala netto profitnu maržu od 10.50% sa tržišnom cijenom plina i gnojiva. pozdrav
Yara int. http://www.yara.com jutros izašla sa fin. izvještajem za 4 kvartal 2007g. Između ostalog komentar predsjednika uprave: “the global fertilezer market is tight with growing demand and limited new capacity, resulting in substantial fertilizer price increases to balance the market. The price increases have more than compensated for higher energy costs.” Yara je za 2007g imala netto profitnu maržu od 10.50% sa tržišnom cijenom plina i gnojiva. pozdrav
poseban naglasak treba staviti na limite u kapacitetima. Koja će to borba biti kad se raspiše tender. Rusi i YARA, a ne znaš koji je jači. Kakva bi tek neto dobit mogla biti kad ti Rusi daju plin direktno.
Nevjerovatno, nitko ne popusta, sami hvaljespevi, novi i novi “ekonomsko-propagandni” postovi svaki dan,kdje si Cartmanne ??? Ti je sve dosadilo ? Situacija s PTKM mi slici na kao primjer MIV (u proslom proljecu strasne privatizacijske spekulacije, cena otisla do preko 17.000 kuna, neki su prognozirali 30.000 kuna/dionici, danas 9.000 kuna i nikakvog interesa vise), ili KABA (u augustu 2006 dostigla 430 kuna, danas na 270 kuna), sve same perspektivne firme, koje se mogu svaki trenutak preuzeti za golene pare, da ne govorim o IEG, LRH, BZJK, Lola Ribar….same bajke o bajnima “realnim” cijenama…. a sad sve u totalnoj banani.
Mislim da ako se nesto digne da ce to biti opet gradjevinci, ladjari, trgovina, a ne gore citirane firme. Nazalost !
Nevjerovatno, nitko ne popusta, sami hvaljespevi, novi i novi “ekonomsko-propagandni” postovi svaki dan,kdje si Cartmanne ??? Ti je sve dosadilo ? Situacija s PTKM mi slici na kao primjer MIV (u proslom proljecu strasne privatizacijske spekulacije, cena otisla do preko 17.000 kuna, neki su prognozirali 30.000 kuna/dionici, danas 9.000 kuna i nikakvog interesa vise), ili KABA (u augustu 2006 dostigla 430 kuna, danas na 270 kuna), sve same perspektivne firme, koje se mogu svaki trenutak preuzeti za golene pare, da ne govorim o IEG, LRH, BZJK, Lola Ribar….same bajke o bajnima “realnim” cijenama…. a sad sve u totalnoj banani.
Mislim da ako se nesto digne da ce to biti opet gradjevinci, ladjari, trgovina, a ne gore citirane firme. Nazalost !
Možeš li objasniti što ti tražiš da se piše na ovoj temi?
Drugo što ti uopće tražiš na ovoj temi ako ne misliš da će cijena ove dionice ići gore?
pa koliko vidim od početka korekcije i općenito ove godine PTKM se prilično dobro drži nasuprot ostalih… PTKM nije samo priča o privatizaciji – to bi bilo samo šlag za kraj. Ti nisi čuo da je gnojivo kod nas poskupilo 20%, a vani daleko više. Nema ga čak ni za sloveniju a svi znamo da njoj netreba puno [rolleyes]. Šala – NHF!