PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

In the meantime:
Malo iz povijesti Petrokemije za one koji to nisu uspjeli pratiti….a od sad će budno pratiti!

“Kada hrvatska Vlada, dogovoreno je, stekne vise od 51 posto udjela Petrokemije, ima pravo taj visak prodati.
Ministarstvo privatizacije istice da su ovaj prijedlog predstavnici Sindikata tvornice Petrokemija nacelno prihvatili uz obvezu dodatnih konzultacija.
Buduci da je Vlada RH prihvatila pokroviteljstvo nad Medjunarodnom konferencijom o privatizaciji u zemljama u tranziciji, koja ce se odrzati u listopadu u Dubrovniku, kada se ocekuje i zavrsetak kuponske privatizacije, nedvojbeno je da ce se ovaj proces okoncati sukladno relevantnom Zakonu o privatizaciji, istice, uz ostalo, Ministarstvo privatizacije. ”
Vidite tekst iz
“25.8.98. – Iz Ministarstva gospodarstva jucer su u Stozer za obranu Petrokemije iz Kutine i pismeno stigle teze za sporazum glede privatizacije kutinske INA Petrokemije. Te su teze predlozene na sastanku predstavnika INA-Petrokemije ……….

Za sve prijatelje i dioničare PTKM-R-A
“…..Kada hrvatska Vlada, dogovoreno je, stekne vise od 51 posto udjela Petrokemije, ima pravo taj visak prodati.Ministarstvo privatizacije istice da su ovaj prijedlog predstavnici Sindikata tvornice Petrokemija nacelno prihvatili uz obvezu dodatnih konzultacija.
Buduci da je Vlada RH prihvatila pokroviteljstvo nad Medjunarodnom konferencijom o privatizaciji u zemljama u tranziciji, koja ce se odrzati u listopadu u Dubrovniku, kada se ocekuje i zavrsetak kuponske privatizacije, nedvojbeno je da ce se ovaj proces okoncati sukladno relevantnom Zakonu o privatizaciji, istice, uz ostalo, Ministarstvo privatizacije”
Za ostalo link:
http://vijesti.hrt.hr/arhiv/98/08/25/h2_hrv.html
A vi dalje razmišljajte……….[tongue]

marcello

Mika, zanima me tvoje mišljenje koliko troškovi proizvodnje mogu narasti ako pretpostavimo nepromijenjenu cijenu plina, ali povećanje cijena drugih sirovina za recimo 50 %, neka bude crni scenarij… Ovo vrtim po glavi jer trenutno ne vidim što bi to moglo negativno utjecati na samo poslovanje… opaska: pri tome ne mislim na kretanje cijene dionice, već na poslovanje! Pozdrav

Teško je to precizno reći bez razrađenog računa dobiti i gubitka. Cijene ostalih sirovina išle su i više od 50% gore, ali pitanje je osnovice za porast.
Što se tiče sirovina, kalijev klorid,fosfat,sumpor koriste se isključivo za proizvodnju NPK gnojiva uz amonijak,dušičnu i fosfornu kiselinu. Za proizvodnju UREA gnojiva koristi se uglavnom amonijak i cijena tog gnojiva ovisi o cijeni plina. KAN se proizvodi od amonijaka,dušične kiseline(ona se dobiva od amonijaka) i kamene prašine,dakle i cijena KAN-a ovisi o cijeni plina. (hvala mom prijatelju i pozdrav jednostavnom čovjeku)

Dakle, ako cijena plina ostane jedno vrijeme nepromijenjena svakako će se ostvariti ekstra profit. Pažnju treba obratiti i na termin unutarnje rezerve koji Polančec i Mesarić vješto koriste u komunikaciji u kriznim trenucima. Svakako, povećanje prometa ove godine od 100 milja eura mora se vidjeti itekako u neto dobiti. Po meni morali bi minimalno raditi s 5% neto dobiti s obzirom da se dobar dio troškova prebacuje sa 1,8 mlrd. kuna na skoro 3 mlrd. kuna, odnosno jedinični trošak proizvodnje pada dolje.
Vidjećemo završni račun ove godine i iznos rezervacija pa ćemo biti malo pametniji. Uglavnom ja očekujem daljnje smanjenje zaduženja u bilanci tako da bi ove godine mogli postati firma bez zaduženja u pasivi ili će biti minimalno s obzirom na projekciju prometa. Također očito je da će se zaustaviti “nelegalan izvoz” kojim su se domaći prekupci bogatili. Sve to će se sad morati legalno kupovati u Kutini ili će ti stranci sa drekecom gnojiti zemljicu.

A kad se krene kalkulirati što bi firmi donijela konstantna opskrba plinom i manja cijena nego što je trenutna i nužno povećanje kapaciteta proizvodnje čovjeka počne boliti glava. Tu neto dobit ni Gari Kasparov ne može izračunati.

Mislim da dolazi i vrijeme od dividende. A i nije da nismo zaslužili

[proud]

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

PetrokeMIKA, hvala na nesebičnom osvrtu u ovo doba![thumbsup][thumbsup]

PetrokeMIKA, hvala na nesebičnom osvrtu u ovo doba![thumbsup][thumbsup]

uvijek mi je drago kad mogu s dobrim ljudima podijeliti svoja razmišljanja.

pozdrav svim dioničarima i svakako vrijednim radnicima u Kutini. Što se mene tiče dionice im se mogu podijeliti i zabadava. Dok mi sjedimo u toploj stolici dobar dio njih radio je remont na minusu od temperature.
Nova oprema je instalirana i tone đubra kreću po target od 3 mlrd. kuna.

Trenutno smo oko 43 000 dionica.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

može k/p

hvala
[rolleyes]

Kupnja – PTKM-R-A
146 265,50
126 265,00
38 264,01
550 264,00
300 257,00

Prodaja – PTKM-R-A
421 266,50
30 266,80
30 267,00
73 272,98
500 274,00

Pozdrav[thumbsup]

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Mesaric je zapalio “FITILJ”[lol] [lol] [lol] Sad je samo pitanje kad ce cijena eksplodirat[thumbsup]

Kada bi moglo da 1000 ljudi uzme po 500 dionica ili 1000 onda bi imali kontrolu nad ovom dionicom a ne fondovi………………. ali fondovi to rade sa razlogom spuštaju i dižu cijene da bi obeshrabrili ulagače kako na svim ostalim dionicama tako i ovdje.
Ali kako je Mika već prije napisao da glavna komponetna je plin stoga sve je jasno, tko ima jeftiniji plin veća i dobit……….

Mesaric je zapalio “FITILJ”[lol] [lol] [lol] Sad je samo pitanje kad ce cijena eksplodirat[thumbsup]

Nešto je rekao………………..[thumbsup][lol] a što to ????

Pozdrav[thumbsup]

http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=bb30a517-cd85-4d55-92ac-0e1761c36739

Prošle godine je bilo špekulanata koji su zarađivali na izvozu PTKM, gnojiva jeftino kupiš u Hrvatskoj a preprodaš ga vani po 40 posto većim cijenama,

1Nema više nelegalnog izvoza punu korist će imati PTKM
2 Cijene gnojiva i dalje rastu
3 Potražnja je enormno visoka
4 Slijedi privatizacija firme i to je sve rečeno na ovome forumu, a premijer je bio najavio
5 Ptkm treba kupiti firma koja ima plinski business, Nabuco plinovod ide preko Mađarske dakle Iranski plinovod, a ruski trebao bi ići preko Hrvatske, Rusi su u Srbiji i BIH[thumbsup]

Jer sam predsjednik Srbije Tadić je bio izjavio na debati za takav slijed………….

Top 10 pliz

Svi kupuju ti prodaj - Svi prodaju ti kupuj

New Report

Close