PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Pozdrav, moje mišljenje na trenutnu cjelokupnu situaciju oko cijene gnoiva, vlada cijenu treba pustiti da raste, zašto, pa da nebi razni kupci zarađivali veliku paru na petrici ako cijena ostane netaknuta a firmu dovesti pred bankrot i sa sanacijama ju uzdržavati da ne propadne. A kada bi cijena išla gore, firma bi imala lijepi profit a iz tog profita bi vlada mogla subvencionirati poljoprivredu. Znači povečati poticaje u visini rasta razlike na cijenu. Svi sretni i zadovoljni a lova od proračuna ostaje u proračunu. To je scenarij ako petrica ostane u državnim rukama, a ako ju prodaju na tenderu onda nam je tako svejedno jer će budući vlasnik određivati cijenu i mi ćemo samo gledati.

Polančec i Pankretić u petrici danas hitan sastanak

Što su Petrokemiji donijeli ti ‘povoljniji uvjeti’ ostalo je nepoznato, cijene su godinu dana mirovale, a Petrokemija je 2006. zaključila sa 84 milijuna kuna gubitka, dok je u prethodnoj godini minus iznosio 29 milijuna kuna Što molim vas znači ova rečenica? Kojih 29 milijuna gubitka?????

Prijatelju,
Pesimizam te je potpuno uhvatio u zagrljaj,
To je gubitak od godine prije ove kad je “Petrokemija 2006. zaključila sa 84 milijuna kuna gubitka”, a ako pozorno pročitaš tekst vidjet ćeš da 21.12. najavljena dobit od 50 mil kuna.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

http://www.kemira-growhow.com/English/Company/History/

In May 2007, the State of Finland sold its 30.05 percent of Kemira GrowHow shares to Yara Nederland B.V. that is part of Yara International ASA, the world’s largest producer of mineral fertilizers. This initiated a European Union Competition Commission process and a mandatory tender offer for the remaining shares. In September, the European Commission approved the acquisition, adter which Kemira GrowHow became a subsidiary of Yara.
Kemira GrowHow Oyj is still listed on the Helsinki

gospodo samo da vidite što se sprema našoj petrokemiji i kako stvari funkcioniraju u evropi.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

@Goran8, sorry, kriva interpretacija, brzinski sam pročitao tekst. Novinari bi trebali biti precizniji prilikom navođenja bilo kakvih brojaka. Prethodna godina je prethodna godina, a 2005.a je 2005.-a

Hell is Empty and all the Devils are Here

Pozdrav, moje mišljenje na trenutnu cjelokupnu situaciju oko cijene gnoiva, vlada cijenu treba pustiti da raste, zašto, pa da nebi razni kupci zarađivali veliku paru na petrici ako cijena ostane netaknuta a firmu dovesti pred bankrot i sa sanacijama ju uzdržavati da ne propadne. A kada bi cijena išla gore, firma bi imala lijepi profit a iz tog profita bi vlada mogla subvencionirati poljoprivredu. Znači povečati poticaje u visini rasta razlike na cijenu. Svi sretni i zadovoljni a lova od proračuna ostaje u proračunu. To je scenarij ako petrica ostane u državnim rukama, a ako ju prodaju na tenderu onda nam je tako svejedno jer će budući vlasnik određivati cijenu i mi ćemo samo gledati.

pozdrav
od kada je to cilj da budu svi sretni i zadovoljni??? pa mi smo u hrvatskoj ljudi dragi
nekima je dosta 10000kn da budu zadovoljni, nekima ni miljon nije dosta, a ima ih puno gladnijih i od tog miliončića. prvo izbori, pa korekcija, trenutna situacija ide u korist onom ko je zainteresiran za kupnju. radi navedenog cijena je tu di je- niska- sve mi nekako izgleda da se teren za preuzimanje sam od sebe posložio. ako ovo nisu idealni uvijeti onda koji su??? makar poznavajući naše gladne proždrljivce ni to im nije dosta, nego će probat još spustit cijenu prije preuzimanja. mislim na ljude iz vlade, petrokemije i novog vlasnika,. da se ne zavaravamo da će se to odradit na zadovoljstvo svih upletenih. takve stvare se ne rade peko noći i na opću korist. koristi bude za malo njih u cijeloj toj priči.
i naravno one čvrstih živaca.
možda već danas izleti kakva vijest sa sastanka???
ovo nije drukanje ni gore ni dole, samo razmišljam naglas i pokušavam sam sebi opravdat držanje.

i ako može k/p
hvala

Leti meni je ova cijena prihvatljiva a još niža mi je još prihvatljivija[thumbsup]

Meni je bila prihvatljiva cijena 349,00kn i jos mi je i danas. za koji mjesec bit ce svejedno na kojoj cijeni do 400kn si kupio.
2003 Galinac je govorio ljudima ne prodajte Ernt po 250 kn. Mnogima je bio skup na 1000,00kn, a sad kad ide dolje kupuju ga ko ludi, umjesto da kupe dionicu koja je cijenom kao Ernt u 2003

([b]moje[/b]) želje meni -želim i tebi

K:
248,05 93
248,03 95
248,00 388
241,00 10
240,14 200
240,11 50
235,50 50
234,00 200
233,00 200
225,02 70

P:
254,99 100
255,00 100
256,99 65
257,00 65
258,89 65
263,00 39
266,99 34
267,00 80
270,00 47
272,96 38

Ignore: KressoM, delux

hvala avax[thumbsup][thumbsup]

Kada sam naveo svi sretni i zadovoljni mislio sam na naše seljake koji kupuju petričine proizvode jer oni su najvažniji u cijeloj priči oko dizanja cijene.

Kada sam naveo svi sretni i zadovoljni mislio sam na naše seljake koji kupuju petričine proizvode jer oni su najvažniji u cijeloj priči oko dizanja cijene.

mislim da se varaš

New Report

Close