PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Peticija!
Miku za ministra poljoprivrede.
Vrana[thumbsup]

Ne, bolje Miku za direktora PTKM. Pa da vidiš onda kako bi PTKM postala lider u regiji,a dionica bila lansirana u nebesa [thumbsup]

Ignore: KressoM, delux

Kolega MIKAmeni još plus 200 ulovi na 240kn.

SAM PROTIV SVIH

Kolega MIKAmeni još plus 200 ulovi na 240kn.

Rezem ovih dana lozu i vocke na rancu i razmisljam malo o ovoj situaciji na nasem trzistu dionica, kao i o vama obicnim ljudima koji ste se upustili u trgovanja dionicama, a i o svemu sto se ovdje dogadja.
Dragi moji Hrvati, niste vi niti budale ni kukavice ni mnoga druga podrugljiva imena koja vam prisivaju neki na ovim postovima. Mi smo trpljenici o kakvim drugi narodi moraju izmisljati legende.
Vjerujte ovdje na postovima ima svakakvih obmanjivaca i nasih koji to rade po duznosti ili zbog zablude, i razno raznih stranaca, ili portfeljo managera u sluzbi stranih banaka (izdajnika i placenika). Opipavaju bilo naseg trzista ili svojim prognozama, dubokoumnim ekonomskim i razno-raznim drugim analizama obmanjuju citaoca.

Tko ne razumije sta GERONIMO hoce reci neka slijedecih dana ne prodaje PTKM ni pod kakvu cijenu.
Rusenje cijene bit ce podrzano iz svih neznanih centara, a ako se drzava ne oglasi ikakvim (povoljnim) vijestima o privatizaciji, vec mozda cak i informacijama koje mogu negativno utjecati na cijenu dionice, tada znajte jednostavno da je taj pad u interesu nase drzave i da se mora odraditi.
Tada su jadni oni koji su uplatili certifikate jer ce sve izgubiti, a mi ce mo hrabro stojicki pretrpiti sve nevere, i strpljivo docekati pravu cijenu nase dionice, pa kad got ona dodje.
Dionica ovakve firme svakako mora doci na svoju cijenu, jako brzo jer i obavezama vlade vrijeme istice.

([b]moje[/b]) želje meni -želim i tebi

Leti meni je ova cijena prihvatljiva a još niža mi je još prihvatljivija[thumbsup]

SAM PROTIV SVIH

Premda će cijena gnojiva znatno skočiti to uopće neće utjecati na pad prihoda, dapače – PTKM je opet najjeftinija. Problem je što su fosfati otišli 300% gore u zadnjih godinu dana, a malo tko zna kako će to izgledati u RDG-u

Hell is Empty and all the Devils are Here

Sigurno jedno od najboljih dionica, mogo bi sutra u shoping[wink].

Na naslovnici sutrašnjeg poslovnog
Gnojivo poskupjelo bez znanja države

Za one koji možda neznaju ovako izgleda zadnji top 10 vlasnika Petrokemije:

Vlasnik računa Stanje    [%] Vrsta računa
[[1. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 1.210.822 36,24 [/u]Osnovni račun
[u]2. MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, RADA I PODUZETNIŠTVA 869.396 26,02[/u][/b] Osnovni račun
3. PBZ D.D./THE BANK OF NEW YORK AS CUSTODIAN 201.793 6,04 Skrb. račun
4. HPB D.D./KD INVESTMENTS – VICTORIA FOND 93.729 2,81 Skrb. račun
5. HPB D.D./KAPITALNI FOND D.D. 68.581 2,05 Skrb. račun
6. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 55.412 1,66 Skrb. račun
7. HPB D.D. 41.617 1,25 Skrb. račun
[[u]b]8. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 40.000 1,2[/u][/b] Osnovni račun
9. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./HYPO ALPE-ADRIA-BANK AG 37.334 1,12 Skrb. račun
10. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 36.055 1,08 Skrb. račun
Ukupno: 79,46

[shocked]

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

Na naslovnici sutrašnjeg poslovnog Gnojivo poskupjelo bez znanja države

Mozes mislit. Sve je to prljava igra. Od objave poskupljenja pa do izjave Pankretica.
Vani 300%, kod nas na kraju bit ce 10%.

Petrokemija nije mogla plasirati nove cijene bez znanja države
Ministar kaže da je šokiran višim cijenama, a Vlada drži 63% Petrokemije
—————————————————————————————————————————–
Stoga Pankretić, ako se želi iskazati kao odgovoran ministar i političar, ne može istodobno izjavljivati da je “šokiran novim cjenikom Petrokemije”, odnosno da je “ministarstvo od konstituiranja nove Vlade aktivno uključeno u rješavanje problematike Petrokemije”. Rješava li aktivno problematiku Petrokemije, šoku zvanom cjenik nema mjesta. Osim ako je Selanac nešto prešutio? Ili je možda riječ o ‘zakulisnom’ dogovoru, rafalnom ispucavanju visokih stopa pa će ‘iznenađeni’ ministar intervenirati i spustiti cijene na 10-15 posto, kako se ne bi moglo tvrditi da državne tvrtke potpaljuju fitilj inflacije

http://www.poslovni.hr/70046.aspx

Sve se odavno već zna, a za nas dioničare najvažnije je da petrokemija nesmatano radi i da joj se omogući dovoljna količina plina.
Niske cijene gnojiva nisu rezultirale rastom poljoprivredne proizvodnje i nisu rezultirale povećanjem zasijanosti površina koje nažalost u odnosu na 2004 su smanjene za 20%, to svi u ministarstvu dobro znaju.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

Ministar ocjenjuje da je poskupljenje neprihvatljivo, najavljuje razgovor s upravom Petrokemije i očekuje da će do završetka razgovora cijene mineralnih gnojiva ostati na prošlogodišnjoj razini.

Evo zašto sam ja skeptik. Nemojte me opet napadati, ali ovo opet izgleda kao da će PTKM biti vreća za napucavanje u cijeloj ovoj priči.

Što su Petrokemiji donijeli ti ‘povoljniji uvjeti’ ostalo je nepoznato, cijene su godinu dana mirovale, a Petrokemija je 2006. zaključila sa 84 milijuna kuna gubitka, dok je u prethodnoj godini minus iznosio 29 milijuna kuna

Što molim vas znači ova rečenica? Kojih 29 milijuna gubitka?????

New Report

Close