PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Nema nista do privatizacije. Nazalost.

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

Evo i dnevniku prenijeli povečanje cijene gnojiva…i ako može K/P..hvala

www.iznajmljivaci20.com

Eto dečki dragi uskoro ono što sam i rekao da će se desiti, a niste mi vjerovali

Hell is Empty and all the Devils are Here

Sumrak pameti je trenutno na svim dionicama. Ovo već danima nema veze s zdravom pameću. Ima veze s totalnom mentalnom retardacijom

to ti je friščićevo, a samim tim i sanaderovo kalkuliranje sa priključenjem eurpskoj uniji……

Kruha i dionica.....

Upravo su javili na vjestima u 12,00 NA 1 PROGRAMU HTV da su poskupila mineralna gnojiva za 40%, a NPK za 44% .[thumbsup]

Upravo bilo na vijestima[thumbsup]

Eto dečki dragi uskoro ono što sam i rekao da će se desiti, a niste mi vjerovali

Možeš li napisati što si ti rekao………..
Hvala

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Što je bilo na vijestima? Da su povećali cijene gnojiva?

Ignore: KressoM, delux

Točno Buco, upravo bilo u podnevnom dnevniku HTV-1.
Forumaši nagadjali o povečanju 10-15% a povečanje u prosjeku 44%! Gnojiva NPK tipa čak 66%
[smiley][smiley][smiley]

marcello

Cijenu ureu-e povisili su 20 posto ali u Hrvatskoj stoga to nije veliko povećanje i tako se normalno odvijati gnojidba u RH bez povećanja cijena, ali 60 posto izvoza tu je povećanje prosječno oko 50 posto………..

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

@ mika Koliko bi od toga mogla biti prikazana dobit na godišnjem nivou, ako se uzme u obzir i moguće poskupljenje plina?

ovako, Mesarić je najvio dobit od 3 milje kuna što je na promet od blizu 3 mlrd. kuna za puknut od smjeha.
Zapravo ova situacija je fantastična za potencijalnog kupca iz Rusije. Čeka ga strahovit promet uz male fiksne troškove. Uz cijenu plina iz Rusije koja je manja i od trenutne profit ide u nebo. Po meni bez problema 500 milja kuna. Likvidnost ptkm postati će abnormalna i viškove novaca mora usmjeriti u nove investicije ili preuzimanja u regiji (pitanje koga) ili isplate velike dividende. Ako i ne bude preuzimanja i uz porast cijene plina dobit bi morala prilična. Ne zaboravite fiksni trošak radnika i amortizacije isti je i za 1,6 mlrd kuna i za 3 mlrd kuna. S obzirom na činjenicu da se đubar naplaćuje unaprijed i s obzirom na projicirani promet trošak financiranja postaje zanemariv i ptkm može sve svoje obaveze zatvoriti odjednom i biti firma bez obaveza u bilanci.

Po ovim cijenama ovo je ko da ti direktor lutrije doma donese brojeve koje će izvuć drugi tjedan,

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

Buco:

Točno Buco, upravo bilo u podnevnom dnevniku HTV-1.
Forumaši nagadjali o povečanju 10-15% a povečanje u prosjeku 44%! Gnojiva NPK tipa čak 66%
[smiley][smiley][smiley]

Daj izvor

Hell is Empty and all the Devils are Here

New Report

Close