Držmo se svi skupa, dok je likvidnosti ima i nade. A na HT u se lijepo vidi tko tu igra igru. Čim se malo popravila situacija odmah se pojavio nalog na prodaji od soma i pol komada i nalozi na kupnji se spuštaju..a odmah nakon toga puno manjih naloga na prodaji ispod ovog velikog. Pa se dio toga pokupi pa se opet lagano spusti za kunu dvije s velikim nalogom i tako 5 krugova. Nisam mislio da će mi već danas uletiti po tristo kn, ali sutra bi mogla i petrica po 341
“Držmo se svi skupa” a prvi si počeo rastrodavat i tako rušito cijenu
” Simone:
Lljudi su toga svjesni a bome su svjesni i ovi koji kupuju od ovih koji u panici prodaju.
Ja sam prodao pola u petak i ponedjeljak i amortizirao dio katastrofe a sad treba kupiti, ali i nanjušiti dno. Danas sam već povlačio neke naloge s kupnje jer smo tonuli brže nego sam mislio.
Ha ha ha ha, ha ha ha , stvarno si komičan, ha ha, ali stvarno si tragikomičan[lol]
Da zaista imas dionice PTKM ne bi ti bilo do smjeha..
Naći ćeš me među dioničarima među top 500 sigurno, ja sam dioničar bez straha, ako je trebalo biti straha onda je to 2006. kada je bio minus 85 milijuna Kn na bilanci, onda me nije bilo strah a sada se smijem nekim naivcima…………
Ha ha ha, stvarno si smiješan, ja se ne kockam sa dionicama već ulažem na temelju rada, PTKM radi kako treba nema nikakvog zastoja, stoga ja čekam privatizaciju, a zašto se ne bi smijao. Jer smijeh je zdrav i u PTKM je moj novac, ako firma radi kako treba ja ne špekuliram već i ja radim da svi dioničari napreduju a ne samo par njih, ali sve dok ima straha par njih će opet uzeti najveći dio dionica tj. novca……….
Eto toliko…………
Simone: ” Držmo se svi skupa, dok je likvidnosti ima i nade. A na HT u se lijepo vidi tko tu igra igru. Čim se malo popravila situacija odmah se pojavio nalog na prodaji od soma i pol komada i nalozi na kupnji se spuštaju..a odmah nakon toga puno manjih naloga na prodaji ispod ovog velikog. Pa se dio toga pokupi pa se opet lagano spusti za kunu dvije s velikim nalogom i tako 5 krugova. Nisam mislio da će mi već danas uletiti po tristo kn, ali sutra bi mogla i petrica po 341 ” “Držmo se svi skupa” a prvi si počeo rastrodavat i tako rušito cijenu ” Simone: Lljudi su toga svjesni a bome su svjesni i ovi koji kupuju od ovih koji u panici prodaju. Ja sam prodao pola u petak i ponedjeljak i amortizirao dio katastrofe a sad treba kupiti, ali i nanjušiti dno. Danas sam već povlačio neke naloge s kupnje jer smo tonuli brže nego sam mislio.
Da..ja sam glavni uzrok ovog pada, a baš mi i ti postovi nisu trebali[yawn]
Tu pricu mozes prodati onima koji nemaju dionice, ili imaju nebitan iznos.
Kad imas bitan iznos dionica nije ti svejedno, ne samo zbog ovog pada koji je istrgao novac iz novcanika, vec jos vise zbog toga sto ne mozes znati gdje je kraj.
Da ne spominjem svaki put Enron, evo Kras, nasa vrlo kvalitetna kompanija koja je tek prosle godine dostigla cijenu iz 1996te. Mislis da su oni koji su kupovali ’96te racunali da ce cekati 10g? Reci ces “pa tko im je kriv budale, cekati 10g”, ali koji je onda tvoj termin i vrijednost ptkm kad ces reci “dosta je”? Mjesec dana? Godinu dana? Jer oni koji su kupovali ptkm prosle godine u travnju po 320+kn ce ubrzo cekati godinu dana. Koja je vrijednost kad ces reci “ovo je sranje bjezim od ovog”? 200kn? 100kn? 50kn?
Ti nemaš pravo pričati o cijeni PTKM jer tebi ne vrijedi a meni da………..
cijelo tržište pada , čemu panika. lijepa cijena za ulagače.
boris je rekao da se isplati kupovati i ja mu vjerujem,ako itko zna …zna on jel’
Mene brine ona kineska
“ako pokušaš uhvatiti nož koji pada, porezat ćeš se”.
digli smo se još malo. Sad imamo nešto sitno preko 39 000 dionica. I dalje mislim da hrvatsko tržište kapitala sad već očajnički treba jednu veliku privatizaciju koja će upumpati svjež nova na tržište. PTKM definitivno postaje glavni kandidat za tu privatizaciju. Ovih dana je strašno povoljna cijena za ulaz i ako ima kockara koji moraju prodavati po bagateli, to treba iskoristiti.
živjeli i nema panike.
………… Ha ha ha, stvarno si smiješan, ja se ne kockam sa dionicama već ulažem na temelju rada, PTKM radi kako treba nema nikakvog zastoja, stoga ja čekam privatizaciju, a zašto se ne bi smijao. Jer smijeh je zdrav i u PTKM je moj novac, ako firma radi kako treba ja ne špekuliram već i ja radim da svi dioničari napreduju a ne samo par njih, ali sve dok ima straha par njih će opet uzeti najveći dio dionica tj. novca………. Eto toliko…………
Ako može i moje nestručno mišljenje.Bavim se poljoprivredom i što se tiće ekonomije stvarno sam amater,ali zato razmišljam zdravim seljačkim razumom,koji mi govori da se ne treba previše sekirati.PTKM sam kupovao u 5/2007 po 290 kn.Da stvar bude gora u 1/2008 sam na margin(INA u zalog)kupio još 850kom.po 308kn.Čekam priliku da svojih 110 kom. INAe zamjenim za 1000 kom. PTKM i naravno da pratim cijene svih dionica.Bilo je dosta prilika za daytrading ali kako nisam baš nešto iskusan,odlučio sam da strpljivo čekam svoj target na dionici u koju vjerujem.Zato ne pišem puno na ovom forumu.
Cijenim mišljenje kolege MIKE kao i CARTMANA ali mislim da previše bilo jednog ili drugog ne utječe puno na cijenu i da je najkorisnije strpljenje,jer teško da mi možemo utjecati na cijenu.(ipak ideju BIG BOSSa pozdravljam)
Evo ovo je moje seljačko razmišljanje a preporuka bi bila svakom tko ne vjeruje u ovu dionicu(fundamente,oko kojih se svi slažu) neka ju proda što prije,a onaj koji vjeruje u nju(kao i ja)neka se naoruža stpljenjem jer mislim da vrijeme radi za nas.[thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup][thumbsup]
I tako je onaj strani fond “S” kupovao dionice “E” firme po 60kn-360kn nekoliko godina i to od pametnih Zagrebcana (i mene), a zadnjih godinu dana im natrag te iste dionice prodaje od cca 4200kn pa sada na nize dok valjda ne dodje do 500 kn i jos ce biti u zaradi jer je izvuko i veliku dobit u dividendi.
E pa nesto smo valjda i naucili. Nemojte radit budalu od sebe i prodavat dionicu i ispod nominale, ako niste zivotnoj opasnosti jer cete pozaliti, A ako mozete kupiti, sigurno su ovih dana dobre prilike.
Razmislite da li je onom ko prodaje dionicu po 4000kn, jako vazno da li ju je pred 3 god kupovao po 260 ili po 330kn.
Budite pametniji od “pametnih Zagrebcana”
Neka Erste banka sa svojim certifikatima malo osjeti HR prkos barem na PTKM
Jebiga kume, narod shvatio da nemože za ručak pojest lijepe rijeci utjehe, ako nema para ostanes gladan.
Da si na kraju napisao kako ces za godinu dana otkupiti dionice po 300kn svima koji ih budu zeljeli prodati – rekao bi ti svaka čast, i u miru promatrao situaciju jer znam da svoje dionice za godinu dana mogu prodati za 300kn, ma sto bilo s cijenom. Ovako nije bas lako gledati kako cijena pada i čekati jer svaki pad odnosi naše pare, a siguran sam da nitko ovdje ne voli izgubit novac. Ili kako bi rekla stara narodna – “jebes price daj mi pare”.
[thumbsup][wink]