čujem na vijestima Sanader izjavljuje da su ubacili u 5 brzinu i zo znaći da će se već neke stvari rješavati u prva dva kvartala, nadam se da smo i mi u ta dva kvartala
Strpljen spašen
Mora Vam biti jasno da petrokemija padne i na 180 kuna, početak i izlaz tendera će ju lansirat u nebesa, samo treba čekati
Na žalost se slažim sa Vlaocom, sve ide polako a sigurno, uz mizerni promjet, samo u jednom smijeru-na dole. Bojim se da bi tako stanje moglo potrajati nekoliko mjeseca. Cinjenica je da fondovi potpuno ignoriraju ovu dionicu odnosno ovaj forum, pa da neki pišu bajke o Rusima, perspektivi tvornice (Mika, Goran,Bigg Boss..-možete slati svaki dan svaki po 10 pozitivnih postova, efekta neče biti, svi koji su htjeli su sve “pozitivno” vec zapamtili, do evforije bo možda došlo samo ako neka ruska delegacija u pratnji članova hrvatske vlade posjeti tvornicu, magar za par sata). Na drogoj strani su totalni pesimisti kao npr. Cartmann, a treču grupu tvore po mojem mišlenju day traderi koli sa plusom prodaju a onda sa negativnim staviva pokušaju tjerati dionicu dole (Budd, Simone…).
Slažem sa Cartmannom, svi smo samo ulagači, koji želimo na dionicama nešto zaraditi, ne zanima nas “viša” politika ili uopšti blagor hrvatske (ili slovenačke) privrede. Što se dogodilo nakom famoznog 14.januara sigurno svima i nas uzrukuje odredjene frustracije, u smislu neiskorištenja golene i tako promašene prilike. Na taj račun su se još intenzivirala “neslaganja” medu forumašima sa ozirom na budučnost PTKM, svi postajemo emocijalniji, sve je više agresivnosti i pretjerivanja sa obe strane.
Predlažem svima forumašima da smirimo loptu, reducirajmo postove na minimum, ko želi neka kupi, drugi proda, po svojoj lastnoj procjeni rizika, sve se več zna, sve je bilo napisano bar par 100 puta. Samo ako se pojavi neka nova, konkretna i zaista relevantna vijest za dionicu neka se obavijesti nas forumaše , navlačenje, pretjerivanje, tako u pozitivnom kao i u negativnom smislu mislim da nema nikakve svrhe.
pozdrav anez
To ce ti rec i na 200.
Ha ha ha ha, ha ha ha , stvarno si komičan, ha ha, ali stvarno si tragikomičan[lol]
naravno kad se svi svjetski indeksi ruše kao špil karata, ne može nit ptkm ostati netaknuta. Ali kad zbrojimo da po 260 kuna tvornica vrijedi 119 milja eura malo nam je lakše oko srca jer znamo da to nije održivo. To ne mogu promijenit niti sve svjetske korekcije niti svi certifikati svijeta. Tvornicu ovog kapaciteta i dalje nije moguće napraviti ispod 500 milja eura. A i gnojiva nema za kupiti. Dioničari ptkm su jako žilavi i spremni su dugo čekati.
živjeli.
naravno kad se svi svjetski indeksi ruše kao špil karata, ne može nit ptkm ostati netaknuta. Ali kad zbrojimo da po 260 kuna tvornica vrijedi 119 milja eura malo nam je lakše oko srca jer znamo da to nije održivo. To ne mogu promijenit niti sve svjetske korekcije niti svi certifikati svijeta. Tvornicu ovog kapaciteta i dalje nije moguće napraviti ispod 500 milja eura. A i gnojiva nema za kupiti. Dioničari ptkm su jako žilavi i spremni su dugo čekati. živjeli.
POzdrav Mika i dugo smo već u PTKM možemo još malo……………..
[thumbsup]
” POzdrav Mika i dugo smo već u PTKM možemo još malo…………….. [thumbsup]
pozdrav i tebi prijatelju i jel ima kakvih komentara iz ministarstva.
Još ništa nisam dobio, poslao sam upit Petrokemiji i Ministarstvu gospodarstva točnije Polančecu, iz Petrokemije sam dobio odgovor da će se zaštiti svi dioničari PTKM
Još ništa nisam dobio, poslao sam upit Petrokemiji i Ministarstvu gospodarstva točnije Polančecu, iz Petrokemije sam dobio odgovor da će se zaštiti svi dioničari PTKM
Pozdrav prijatelji,
danas je jako težak dan za sve investitore i špekulante na burzi.
Ovakav pad burze pa i pad HT ispod 300kn nisam očekivao.
Izgleda da se mnoge od likvidnijh dionica približavaju razini od početka 2007 godine.
Hvala dragom Bogu što nisam uzimao margin kredite jer bi me doslovce pomeli sa burze.
Držmo se svi skupa, dok je likvidnosti ima i nade. A na HT u se lijepo vidi tko tu igra igru. Čim se malo popravila situacija odmah se pojavio nalog na prodaji od soma i pol komada i nalozi na kupnji se spuštaju..a odmah nakon toga puno manjih naloga na prodaji ispod ovog velikog. Pa se dio toga pokupi pa se opet lagano spusti za kunu dvije s velikim nalogom i tako 5 krugova.
Nisam mislio da će mi već danas uletiti po tristo kn, ali sutra bi mogla i petrica po 341