PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

postoji realna mogucnost da odlicna firma nakon nekoliko losih poteza ili lose srece ode u stecaj, a kvalitetan dionicar tj. onaj koji zeli zaraditi mora predosjetiti kojim putem ce ici uspjeh ili neuspjeh te kompanije.

Dionicar koji se ne prilagodjava situaciji na trzistu i ne azurira informacije te na temelju njih donosi odluke ce sigurno popusiti novac.

Kad citam takve komentare steknem dojam da velik broj forumasa uopce ne trguje dionicama, vec su kao na forum.hr i sl. forumima za klince odredili svoju stranu i “ratuju” za svoje stavove, tj. forum im sluzi kao debatno polje, da se imaju gdje svađat, izbacit frustracije itd..

postoji realna mogucnost da odlicna firma nakon nekoliko losih poteza ili lose srece ode u stecaj, a kvalitetan dionicar tj. onaj koji zeli zaraditi mora predosjetiti kojim putem ce ici uspjeh ili neuspjeh te kompanije.

Dionicar koji se ne prilagodjava situaciji na trzistu i ne azurira informacije te na temelju njih donosi odluke ce sigurno popusiti novac.

Kad citam takve komentare steknem dojam da velik broj forumasa uopce ne trguje dionicama, vec su kao na forum.hr i sl. forumima za klince odredili svoju stranu i “ratuju” za svoje stavove, tj. forum im sluzi kao debatno polje, da se imaju gdje svađat, izbacit frustracije itd..

Upravo tako. Ja sam se sinhronizirao sa situacijom kad sam vidio što se sprema. A sprema se ono što sam naveo par postova prije.

Hell is Empty and all the Devils are Here

Samo treba pogledati i sve je jasno

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

Dečki čemu kuknjava, Imate jednu od najkvalitetnijih dionica na tržžištu(oni koji je nemaju to je njihov problem).
Priznajem situacija na cijelom tržištu je zajebana a na petrici je možda najteža al če se na petrici zato najviše zaraditi. Samo treba izdržati a ovi koji pucaju( a i dobronamjerni) nek si uzmu xanax ili nek si nadju neki hobi i ne gledaju ekran par mjeseci. pozdrav ljubiteljima petrice

. Ja sam se sinhronizirao sa situacijom kad sam vidio što se sprema. A sprema se ono što sam naveo par postova prije.

Prijatelju,
nisi sinhroniziran, ako zaista dođe na cijenu koju priželjkuješ kako i kada misliš da će netko podignut cijenu PTKM gore, možda nekim aktom, ili dekretom.

p.s.
Usput pročitajte današnji Vjesnik i nekoliko stranica o poljoprivredi. Vrlo je zanimljivo.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

postoji realna mogucnost da odlicna firma nakon nekoliko losih poteza ili lose srece ode u stecaj, a kvalitetan dionicar tj. onaj koji zeli zaraditi mora predosjetiti kojim putem ce ici uspjeh ili neuspjeh te kompanije. Dionicar koji se ne prilagodjava situaciji na trzistu i ne azurira informacije te na temelju njih donosi odluke ce sigurno popusiti novac. Kad citam takve komentare steknem dojam da velik broj forumasa uopce ne trguje dionicama, vec su kao na forum.hr i sl. forumima za klince odredili svoju stranu i “ratuju” za svoje stavove, tj. forum im sluzi kao debatno polje, da se imaju gdje svađat, izbacit frustracije itd..

Pa dobro Cartmann, cijenim te ko covjeka, Blog, pouke o trgovanju dionicama, Hard Kapitalizam (OM), PBZInvestor, i tu neki postovi …
Ne razumijem sta hoces reci ovim gore?
Zar nije dobro da PTKM nema previse u stranim rukama? Da li ne vjerujes u Vladu da moze kvalitetno i u pravi trenutak provesti njenu privatizaciju? Kakve manjkavosti vidis perspektivi njenog proizvoda? Sta ti se trenutno ne svidja kod njezine TA koju znam isto proucavas. Jednom kad je Pliva bila na cca 500 (prije prodaje) u jednom postu si priznao da si tati preporucio ne kupit ju al te nije poslusao (i dobro je zaradio).
Zar ne mislis da bi PTKM u ovom trenutku i na ovoj cijeni trebao kupiti svatko ko moze? I uz to biti sretan sto nema stranaca jer nebi bila ova cijena.
Ako je mudrijas “budd” imao povjerenja kupovat je jos 2006 godine, onda nijedan pametan covjek ne bi trebao danas oklijevati oko kupnje.
Drzava jednostavno mora pogurati firme koje proizvode globalno trazeni proizvod , pa i izjasnili su se da je Petrokemija prioritet.
Cijena joj nema vise kud potonuti (moze tu i tamo netko prodat jeftinije, ak mu treba za kruh).
Razumijem jedino one koji cekaju na kupnji s 900 dionica po 260 ili jos vecom lovom i zeljama(1000) pa cekaju da prosjek padne sto nize. Svakom nasem covjeku preporucam kupnju PTKM, a Kutinskom seljaku koji ce dobiti dionice, neka ne bude seljo i prodaje bud zasto ako i kako moze cekati i strpiti se.
Imam i primjer firme “E” koja je isto 1999-2003. godine bila po slicnoj cijeni, a 2007 se prodavala po 20 puta ponavljam nije greska po 20x vecoj cijeni.

Autor ima PTKM i namjerava jos kupiti, ali svejedno ju preporuca. jer sto vise je bude u nasim rukama ostace vise love u HR. Isto za PODR, ADRS-p-a.
Ne moze vam nitko tvrditi da ipak cijene nece biti i nize!
Zato se to zove rizik. I ja ga uzimam kad preporucam, i cesto pogrijesim. Uzmite na znanje.

([b]moje[/b]) želje meni -želim i tebi

Jel vi kupujete dionice zato da zaradite ili zato jer se zaljubljujete?

Ako ja mislim da će cijena pasti, to je zato jer sam tako procijenio. Jel ja vas napadam kad govorite da će rasti? Naravno da ne. Uopće ne vidim gdje je problem. Ja sam iznio argumente za pad. Vi iznosite za rast (i ja sam nekoć, dok je situacija bila drukčija). Nije li to svrha foruma, da svatko iznosti svoje gledište? U suprotnom, možemo svi slagati postove ide to na 5000, ali koje će svrha toga biti? Ja ću se ionako vratiti u PTKM, čim se riješe aktualna pitanja

@leti – reci mi da se šališ kad misliš da će vlada profesionalno odraditi privatizaciju

Budd u redu je prilagođavat se na tržištu ali ti meni reci da li je bilo koje negativne vijesti vezane uz PTKM od sredine prošle godine? Dionice radnicima nisu negativna vijest jer je to prvi korak privatizacije, a povećanje plina se nije dogodilo još tako da to isključujem. Ako ode plin ide i gnojivo to je svima jasno… Dakle što se negativno dogodilo…. imaš mojih 9 točaka nagdje na ovoj raspravi na koje nitko nije htio dati odgovor.

evo i link pa bi molio da odgovoriš… tek se onda možemo upustit u daljnju raspravu.

Vaš link

Negativno je to što sindikat Petrokemije traži da država ostane vlasnik. Isto to sugeriraju i Mesarićevi intervjui.

To je ono što mene brine, ništa drugo. Kad bi Polančec srezao te zahtjeve, ja riječi ne bih rekao. Ali, znajući što je napravio s DDJH i LRH, uopće ne sumjam u trakavicu. A trakavice više stvarno ne volim.

Sve ostalo je 5+, kao što sam uvijek i pisao. Jedino da je tvornica u rukama nemilosrdnog privatnika kapitalista do srži, onda bi sve bilo kako treba za nas dioničare (nažalost ne i za radnike).

Druga bitna okolnost koja ne ide na ruku ovoj dionici (ja sam na svoju nesreću mislio da će vremenom izblijediti) je nesretna prošlost, odnosno breme gubitaša. Premda svi mi znamo da ona to već neko vrijeme nije (čak dapače, daleko je od toga, 50 milja je fantastičan rezultat), percepcija investicijske javnosti se vrlo sporo mijenja. Na takve pojave upozoravaju svjetski poznati investitori, no ja sam se nekako nadao da to ovdje neće biti slučaj

Sve to stoji, ali i bez strateškog partnera očito može pozitivno poslovati. To što ima status gubitaša na kraći rok je loše, ali ako se objavi i pozitivna 2008. u što ne sumnjam onda će se bitno promijeniti percepcija. Zato je na onima koji mogu ranije uvidjeti neke stvari da više zarade na dotičnoj. Jer kad se opet tržište stabilizira i kad dođemo na bull market (ne kažem da će to biti uskoro) onda će cijena u prilično kratkom roku biti katapultirana na 600-1000 kn. Svima je jasno da se prvo mora ići na podjelu radnicima pa tek onda na privatizaciju, a baš je to razlog što će radnici držat dionice. No njihov broj se ionako postepeno smanjuje, a i o dionicama sad šira javnost puno više zna nego prije tako da neće tako olako prodavati. Zasad još trakavice nema i nadajmo se da neće biti. A to što sindikat traži i što će biti je sasvim deseta stvar to je svima tako jasno…

BTW na forumu sam pročitao da je knock-out certifikatima za ptkm na 200 kn tako da se ne moramo bojati da će krenuti u rasprodaju istih (osim zasad onih Crobex ceftifikata koje već duže vrijeme prodaju)

Za usporedbu knock out za HT je na 300, ADRS na 400, INAu 2200… Pa pogledajte ako sve padne 10% ko će prije u knock out kad zbilja počinje rasprodaja – ptkm ili neko drugi…

Pozdrav!

New Report

Close