PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Samo kao primjer-kad je pocela padati dionica svicarskog kemijskog koncerma Clariant (u proljecu 2007 jos na stabilnih 21 CHF) u ljetu na 17 CHF su neki govorili “koja budala prodaje sad na 17 CHF ?”. Danas vrijedi dionica nesto vise od 8 CHF i ne moze nikamo. Slicno se dogodilo sa vise evropskih kemijskih giganata, nikakvog trenda oporavljanja na vidiku.

ja ne bi puno uspoređivao firme koje proizvode sirovine za prašak i ulje za kočnice sa proizvođačem jednog od najcjenjenijeg umjetnog gnojiva u svijetu.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

Ljudi moji od svih vaših prepucavanja,ljepih pokazatelja koji govore da je to zaista dionica koja bi trebala imati svijetlu budućnost,bjezite od pravog razloga,međutim ne razumijem nekolicinu vas koji se prepucavate oko trenutno manje bitnih stvari,jer pravi razlog je da trenutno ili sljedi pravi negativni trend(moje subijektivno mišljenj-barem do 6mjeseca,a vijerojatno i duže)zbog određenih razloga koje nebi sad navodio,čisto da se nebi rasprava vodila u krivom smijeru.Mi možemo govorit i o fundamentima i o drugim pokazateljima unutar tvrtke,međutim tu je najvažnija psihologija mase i trenutno stanje na globalnom tržištu koje je nemoguće zaobići i naše tržište.Ima jedan ljepi post na kojem sam pročitao ,ne znam ko je sad to točno napisao al rekao je pravu stvar ,a to je da će morati doći vrijeme kada će se taj ogroman napuhani balon početi prazniti,a da će samo pojedine dionice rasti,što i imama logike.Mislim da i fondovima donekle to i odgovara,ne svima al nekolicina njima da.Burzu se mora gledati i shvaćati kao cijelinu ,a ne njezine pojedine dijelove ,jer se teko gubi pogled.Tko god bude gledao burzu na takav nači moči če mu bit neke stvari logične,koje nekome naizgled nisu!!!!!!!! pozdrav[sad]

[color=blue][/color]bolje da radite pravi posao nego da bilo kakav posao radite na pravi način

Svima je poznato što si pisao o PTKM prema tome ne znam zašto sada izmišljaš, ali to je tvoj problem. A to da sam ja pisao da treba kupovati PTKM kad je bila na 350 kn je notorna laž i budalaština, ali piši što hoćeš i tako me tvoje pisanje uopće ne zanima i ovime završavam prepisku s tobom prije nego počne.
Što se tiče PTKM, ona se već vratila na 265 kn što je minimalan pad u odnosu na opću svjetsku korekciju i pokazuje da su dioničari PTKM i te kako svjesni njene vrijednosti.

Komentirao sam cinjenice koje se mogu jasno vidjeti u fin. izvjescima, nisam pisao nebuloze o sigurnih 2000kn do kraja godine (i to 2007me) i sl. stvari koje si ti pisao i što je najgore jos uvijek pises usprkos totalnom fijasku te teorije.

Cak nije potrebno ici u daleku povjest, dovoljno je procitati tvoje izjave stare 15tak dana kad si urlao da se PTKM vise nikad nece moci kupiti ispod 350kn jer nitko nije “debil” da je prodaje po toj cijeni, sad mozes kupovati po 265kn. Prije 10 mjeseci je cijena bila 330kn, danas 253kn, to nazivas oporavkom?

Cinjenice su jasne i nedvojbene za razliku od bajkovitih prica o Turcima, Rusima i Indijancima, cinjenice kazu da je trenutna cijena ptkm 265kn, tvoje price se ne mogu unovciti.

Igrate zločestu igru.

Kakvi Turci, kakav Todorić. Puste želje. Realnost je sindikat, radničko dioničarstvo, zadržavanje kontrolnog paketa u rukama države, nesposobni Polančec, “ulje na vatru-bog nam pomogao” Mesarić, INA koja stišće s povećanjem cijene plina.

Hell is Empty and all the Devils are Here

Kakvi Turci, kakav Todorić. Puste želje. Realnost je sindikat, radničko dioničarstvo, zadržavanje kontrolnog paketa u rukama države, nesposobni Polančec, Mesarić, INA koja stišće s povećanjem cijene plina.

Ma daj nemoj tako pisati,
bolje je ništa pisati nego gluposti, nije kriv Mesarić niti Polančec, niti itko drugi, fondovi su napravili sebi uslugu i spustili su cijenu, ako ne vidiš koliki je zaokret u poslovanju i proizvodnja je ponovno pokrenuta, ja nikad nisam pesimista niti ću biti jedino što se tiče nekih ljudi tu sam pesimističan jer neki se stvarno nikada neće popraviti i još će se pokvariti……………

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

budd:

Kakvi Turci, kakav Todorić. Puste želje. Realnost je sindikat, radničko dioničarstvo, zadržavanje kontrolnog paketa u rukama države, nesposobni Polančec, Mesarić, INA koja stišće s povećanjem cijene plina.

Ma daj nemoj tako pisati,
bolje je ništa pisati nego gluposti, nije kriv Mesarić niti Polančec, niti itko drugi, fondovi su napravili sebi uslugu i spustili su cijenu, ako ne vidiš koliki je zaokret u poslovanju i proizvodnja je ponovno pokrenuta, ja nikad nisam pesimista niti ću biti jedino što se tiče nekih ljudi tu sam pesimističan jer neki se stvarno nikada neće popraviti i još će se pokvariti……………

Nisu to gluposti, to su svima jasne činjenice. Imate google i ostale medije. Zaokret u poslovanju je svima vidljiv, ali on trenutno ništa ne znači

Trenutno je nered na burzi zbog novih ali biće sve u redu…………….[thumbsup]

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

budd:

Trenutno je nered na burzi zbog novih ali biće sve u redu…………….[thumbsup]

To uopće ne sumnjam. Ali trenutno – odnosno dok se ne riješi radničko pitanje, a tek kasnije i potpuna privatizacija, sumjam u neke pozitivnije pomake, barem što se cijene tiče

Da je HDZ Vlada htjela dat PTKM radnicima onda bi to dala prije izbora, prema tome ne pišite gluposti, a i sami analizirajte, bile su dvije najave privatizacije Polančec 9 mj., i Sanader 1 mj., spomenuo privatizaciju u više faza. To su psihološke igre pripreme terena itd. Siguran sam da zainteresiranih kupaca ima sa svih strana, osobito Agrokor, jer je njemu umjetno gnojivo kao nafta naftnoj industriji. [cool]

To uopće ne sumnjam. Ali trenutno – odnosno dok se ne riješi radničko pitanje,

O kojem rješavanju radničkih pitanja govoriš

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

Budd ako se ne varam ti si ne tako davno pisao pozitivno o ptkm… tako da neznam koliko se može vjerovati ljudima i uopće slušati takve koji svako malo mijenjaju ploču. a da ne govorim da to nije istina ali PTKM nije uopće odradila rast ni na najave o privatizaciji ni 50 milja dobiti, a o cijeni gnojiva da ne pričam. ovo što ti kažeš je djelomično točno ali istina je da su od prošle godine bili samo (jako) pozitivni pomaci i to na bolje. NHF.

Budd ako se ne varam ti si ne tako davno pisao pozitivno o ptkm… tako da neznam koliko se može vjerovati ljudima i uopće slušati takve koji svako malo mijenjaju ploču. a da ne govorim da to nije istina ali PTKM nije uopće odradila rast ni na najave o privatizaciji ni 50 milja dobiti, a o cijeni gnojiva da ne pričam. ovo što ti kažeš je djelomično točno ali istina je da su od prošle godine bili samo (jako) pozitivni pomaci i to na bolje. NHF.

Ne mijenjam ja svako malo ploču, nikad nisam promijenio ploču osim ovdje na PTKM. I to s debelim pokrićem, ja sam u PTKM bio od 2006. godine još.

New Report

Close