Evo iz Petrokemije dobio sam tri odgovora…………….
1. Pitanje – početak proizvodnje i opskrba plinom:
Nakon uspješno provedenog remonta tijekom siječnja ove godine, u zadnjih nekoliko dana Petrokemija d.d. je startala svoja najvažnija postrojenja za proizvodnju mineralnih gnojiva.
Uspješan start omogućila je opskrba dovoljnim količinama plina od strane INA d.d. Zagreb, uvjetovana jednim dijelom i relativno povoljnim vremenskim uvjetima za ovo doba godine. Poznato Vam je iz javnih glasila da su količine plina u plinoopskrbnom sustavu RH ograničene i Petrokemija ulaže maksimalne napore da osigura dovoljne količine plina za normalnu proizvodnju.
2. Pitanje – Prodaja dionica radnicima
[color=blue]Kao što Vam je poznato iz sredstava javnog priopćavanja, aktivnosti prodaje dionica radnicima vodi Vlada RH, koja će vjerojatno u dogovoru sa Sindikatima prodati određeni postotak svojih dionica radnicima i bivšim radnicima Petrokemije d.d. pod povoljnijim uvjetima. Za pretpostaviti je da će Vlada RH učiniti sve da na najbolji način zaštiti interese svih dioničara Petrokemije d.d.. Koje će konkretne mehanizme zaštite primijeniti, o tome još nemamo detaljne informacije.[/color]
3. Pitanje – Izvješće za 2007. godinu
U tijeku je izrada Završnog računa Petrokemije d.d. za 2007. godinu i prema prosudbama koje su i javno objavljivane – Petrokemija će 2007. godinu završiti s pozitivnim financijskim rezultatom. O konkretnim iznosima moći će se govoriti kada sve aktivnosti budu završene i mi ćemo sva propisana financijska izvješća objaviti na našoj Internet stranici, u skladu sa zakonskim rokovima u Republici Hrvatskoj.
S poštovanjem,
Izvršni direktor za korporativno upravljanje:
Renato Habek, dipl.iur.
Eto odgovora iz Petrokemije………………
Svi dioničari šaljite ministru Polančecu u vezi zaštite nas malih dioničara……………
Pozdrav svima[thumbsup]
Bit će to sve dobro, PTKM se odlično drži usprkos par paničara koji su na sitnom prometu srušili cijenu.
Lani se kolega Cartmann svim silama trudio dokazati da je kupnja PTKM po 180-200 kn totalni promašaj, no skora budućnost ga je i te kako demantirala…. A ti sutra rasprodaj i preostalih 50% portfelja [thumbsup]
To je laž, ja nikad nisam rekao da je kupnja totalni promašaj jer nemam razloga (novcanih) preuzeti odgovornost za takve savjete.
Ali s druge strane si ti prije mjesec dana vikao “ne pricajte pizd***ije pa tko ce ikad vise prodati po manje od 350kn, ni debil to ne bi uradio..”, prije 3 dana “ne pisite gluposti, nitko nije lud prodavati za manje od 270, to su totalne gluposti onih koji zele srusiti cijenu”. Evo i danas pises iste stvari, samo se letvica spusta sve niže i niže..
Ako je netko mogao nasjest na navlakačke postove, nakon ovog više sigurno neće biti takva budala, a možda i svati da navlakači najviše viču “kupi” baš onda kad oni prodaju.
Evo iz Petrokemije dobio sam tri odgovora…………….
1. Pitanje – početak proizvodnje i opskrba plinom:
Nakon uspješno provedenog remonta tijekom siječnja ove godine, u zadnjih nekoliko dana Petrokemija d.d. je startala svoja najvažnija postrojenja za proizvodnju mineralnih gnojiva.
Uspješan start omogućila je opskrba dovoljnim količinama plina od strane INA d.d. Zagreb, uvjetovana jednim dijelom i relativno povoljnim vremenskim uvjetima za ovo doba godine. Poznato Vam je iz javnih glasila da su količine plina u plinoopskrbnom sustavu RH ograničene i Petrokemija ulaže maksimalne napore da osigura dovoljne količine plina za normalnu proizvodnju.
[color=blue]Kao što Vam je poznato iz sredstava javnog priopćavanja, aktivnosti prodaje dionica radnicima vodi Vlada RH, koja će vjerojatno u dogovoru sa Sindikatima prodati određeni postotak svojih dionica radnicima i bivšim radnicima Petrokemije d.d. pod povoljnijim uvjetima. Za pretpostaviti je da će Vlada RH učiniti sve da na najbolji način zaštiti interese svih dioničara Petrokemije d.d.. Koje će konkretne mehanizme zaštite primijeniti, o tome još nemamo detaljne informacije.
3. Pitanje – Izvješće za 2007. godinu[/color]
U tijeku je izrada Završnog računa Petrokemije d.d. za 2007. godinu i prema prosudbama koje su i javno objavljivane – Petrokemija će 2007. godinu završiti s pozitivnim financijskim rezultatom. O konkretnim iznosima moći će se govoriti kada sve aktivnosti budu završene i mi ćemo sva propisana financijska izvješća objaviti na našoj Internet stranici, u skladu sa zakonskim rokovima u Republici Hrvatskoj.
S poštovanjem,
Izvršni direktor za korporativno upravljanje:
Renato Habek, dipl.iur.
Eto odgovora iz Petrokemije………………
Svi dioničari šaljite ministru Polančecu u vezi zaštite nas malih dioničara……………
Pozdrav svima
Samo kao primjer-kad je pocela padati dionica svicarskog kemijskog koncerma Clariant (u proljecu 2007 jos na stabilnih 21 CHF) u ljetu na 17 CHF su neki govorili “koja budala prodaje sad na 17 CHF ?”. Danas vrijedi dionica nesto vise od 8 CHF i ne moze nikamo. Slicno se dogodilo sa vise evropskih kemijskih giganata, nikakvog trenda oporavljanja na vidiku.
To je laž, ja nikad nisam rekao da je kupnja totalni promašaj jer nemam razloga (novcanih) preuzeti odgovornost za takve savjete. Ali s druge strane si ti prije mjesec dana vikao “ne pricajte pizd***ije pa tko ce ikad vise prodati po manje od 350kn, ni debil to ne bi uradio..”, prije 3 dana “ne pisite gluposti, nitko nije lud prodavati za manje od 270, to su totalne gluposti onih koji zele srusiti cijenu”. Evo i danas pises iste stvari, samo se letvica spusta sve niže i niže.. Ako je netko mogao nasjest na navlakačke postove, nakon ovog više sigurno neće biti takva budala, a možda i svati da navlakači najviše viču “kupi” baš onda kad oni prodaju.
Svima je poznato što si pisao o PTKM prema tome ne znam zašto sada izmišljaš, ali to je tvoj problem. A to da sam ja pisao da treba kupovati PTKM kad je bila na 350 kn je notorna laž i budalaština, ali piši što hoćeš i tako me tvoje pisanje uopće ne zanima i ovime završavam prepisku s tobom prije nego počne.
Što se tiče PTKM, ona se već vratila na 265 kn što je minimalan pad u odnosu na opću svjetsku korekciju i pokazuje da su dioničari PTKM i te kako svjesni njene vrijednosti.
Danas sam poslao mail na uprava@petrokemija.hr (Poštovani direktori!) sa prijedlogom da na svojim web stranicama u rubrici “Novosti” češće daju tekuće informacije o stanju proizvodnje, prodaje, novih ugovora bez obzira na godišnja ili periodična izvješća. Petrokemija pozitivno posluje i očekuju se još bolji rezultati tijekom ove godine. Na taj način mali dioničari imali bi pregledniji (tzv. transparentniji) uvid u poslovanje i mnogi bi odustali od bezrazložne prodaje dionica ispod stvarne vrijednosti koja tek dolazi……..
Zaštitili bi se od nepotrebnih gubitaka!
Za oblik i način privatizacije neka se brine HFP odnosno vlada uz predpostavku da će to izvesti na način koji će zaštititi radnike i male dioničare. Samo toliko za sada. [thumbsup]
3. Pitanje – Izvješće za 2007. godinu
Ovakav odgovor na mejl upit meni govori da će u FI za 2007. prikazati dobit od cca 3 milijuna kn, a gdje će ostalih 47 završiti to ćemo tek vidjeti. Poznavajući izjave Mesarića i kasnije događaje, upravo takav sličan scenarij je za očekivati
Cartmann…Avax
Nisam mislio pokretati prepucavanja, nego sam samo iznio istinu i svoje predviđanje, a svoja iskrena razmišljanja iznosim od početka uključivanja u ovaj džumbus.
A ja se nadam još povoljnijem dokupu petrice od današnjeg[proud]
Niska cijena dionice, a posebno silazni trend, mozda smanji potraznju zaposlenika za dionicama od drzave…
Cartmann…Avax Nisam mislio pokretati prepucavanja, nego sam samo iznio istinu i svoje predviđanje, a svoja iskrena razmišljanja iznosim od početka uključivanja u ovaj džumbus. A ja se nadam još povoljnijem dokupu petrice od današnjeg[proud]
Od koga misliš kupovati…………………. jer ja sam dobio odgovor iz Petrokemije, još trebam dobiti od Polančeca
Kao što Vam je poznato iz sredstava javnog priopćavanja, aktivnosti prodaje dionica radnicima vodi Vlada RH, koja će vjerojatno u dogovoru sa Sindikatima prodati određeni postotak svojih dionica radnicima i bivšim radnicima Petrokemije d.d. pod povoljnijim uvjetima. Za pretpostaviti je da će Vlada RH učiniti sve da na najbolji način zaštiti interese svih dioničara Petrokemije d.d.. Koje će konkretne mehanizme zaštite primijeniti, o tome još nemamo detaljne informacije
Niska cijena dionice, a posebno silazni trend, mozda smanji potraznju zaposlenika za dionicama od drzave…
Dobro zapažanje