PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Brojčana snaga foruma u ovom trenutku kreće se oko nekih 23 000 dionica.

živjeli.

Mika imaš private…

Dobro vas zeza onaj lik iz crtića kaj vodi portrfelje na mojnovac!!![smiley]

Skroz si pogrijesio, puca mi q što se ovdje piše, doslovno nemam volje čitati, a i covjek se bolje osjeca. Post sam ti skuzio kad sam skupio hrabrosti ici pogledati cijenu ptkm, da ne trazim ticker po burzi live, a na investor sucelje nemam snage otic vidjet stanje.

ne zeza nikog pisanje, pisat je besplatno pa svako moze pisat-lagat sto hoce, boli kad ti nestane para u novčaniku zbog pogrešne odluke, pare s kojima si mogao kupit npr. novi monitor “30, kupit nove gume za auto, potrosit 10-20 tisuca na H&H djempere, kupit novi orig. rolex submariner, novi mobitel iphone ili LG viewty, otic s curom/zenom/djecom na karneval u Veneciju i zahebavat se tamo…pare za sve to su otišle iz novčanika, ali ne na to već u vjetar a sve zbog moje pohlepe. Dosta puta sam se vec prevario kad se ne bi drzao plana ulaza i izlaza iz pozicije, što je najgore ptkm je prošla plan izlaza, i kazem “ovaj put necu biti pohlepan i prodat cu”, ali pohlepa prevladala i odlucio cekati, sad moram ili prodavat ptkm po 270 i ht po 316 ili se krpat s ratama na karticu. [cry]

mika: ” Brojčana snaga foruma u ovom trenutku kreće se oko nekih 23 000 dionica. živjeli. ” od koliko je to forumasa

još uvijek nas je relativno malo brojčano, a za sada smo oko 26 000.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

Pekar: ” mika: ” Brojčana snaga foruma u ovom trenutku kreće se oko nekih 23 000 dionica. živjeli. ” od koliko je to forumasa ” još uvijek nas je relativno malo brojčano, a za sada smo oko 26 000.

Sica!
Toliko o tome da forumasi utjecu na burzu.

A sto se tice cijene dionice-mislim da mizerni promet na takoj “perspektivnoj” dionici sam od sebe pokazuje da u svijetlo buducnost vjeruje samo jos par forumasa (Mika, Goran, Savage…..). Evidentno je da fond manageri ne ulaze u to dionicu (sigurno su neki od njih dobro informiranIi). Samo konkretna najava privatizacije moze podignuti dionicu (sutra ili za 3 godine?) ,ali tad ce biti svi investitori puno opreznjiji, nece biti takvog stampeda (i padca u par sati) kao u sredini januara.

Osobno bi zelio sasvim drugacnu situaciju (duboko sam u PTKM) ali realnost je sasvim druga.

Dragi prijatelji i kolege,

Kako sam već dugo vremena u PTKM tako se sjećam puno toga u vezi same tvrtke koja je do prije 15-20 mjeseci bila u vrlo teškoj situaciji.
Međutim prekretnica u poslovanju Petrokemija je nastupila odlukom države i dozvolom Agencije za za zaštitu tržišnog natjecanja o dokapitalizaciji odnosno oprostu duga Petrokemije.
http://www.aztn.hr/slike/PETROKEMIJA.pdf
– ovdje je navedeno jako puno korisnih podataka a svakako korisnim smatram stavke 2.4 , 2.5 , i 2.6
Ovaj link zajedno sa završetkom plinovoda Pula – Karlovac smatram prekretnicom u poslovanju tvrtke.
U međuvremenu dolazi jako loš kumulativni rezultat 3Q 2006 od -83 milona kn, najava poskupjenja plina na 1 kn i manji požar u 12 mjesecu.
Jedan zanimljiv osvrt tog vremena dao je cartman na temelju javno dostupnih informacija i stvari koje su uistinu bile teške i neizvjesne
http://www.cartmann.com/category/petrokemija/

Mnogi su bježali od PTKM a rijetki od nas na forumu su i tada kupovali
Zašto sam se odlučio kupovati baš ovu dionicu ponovio sam i jednom prilikom kolegi falku na njegovo pitanje zašto ne uđem u brodare jer PTKM već duže vremene ne raste http://www.poslovni.hr/Forum/Thread.aspx?ThreadID=608&pg=973

Od tada ( kraja 2006) pa do danas puno se stvari promijenilo u poslovanju Petrokemije, tijekom 2007 pljuštale su same pozitivne vijesti a tko ne vjeruje neka pogleda stranicu investitor na službenim stranicama petrokemije ili pogleda limun.hr i vidi zadnjih 60 tak javno objevljenih informacija + kvartalna 3 zadnja kvartalna izvješća.
http://www.limun.hr/main.aspx?id=91753&Ticker=PTKM-R-A&Source=Z

a sad mali osvrt na vas kolega Janez,
Razumijem vašu nervozu i nezadovoljstvo jer pad za 15-20% od najviše protrgovoane cijene svakako nije mali udarac za nas koji ovu igru financiramo našim krvavo ušteđenim ili kreditom financiranim novcem.
Međutim u ovim neizvjesnim vremenima više se treba fokusirati na perspektivu i rast te razvoj tvrtke u narednih 5 godina a a manje na kapitalnu dobit, jer teško da će iti jedna dionica ostvariti neki veći rast u roku od 2-3mjeseca, nažalost za to postoje objektivni razlozi.
Pogledajte samo cijenu HT-R-A ili INA-R-A, ATPL-R-A, DLKV-R-A osim Agrokora ove godine rijetke su dionice koje se mogu pohvaliti rastom.
Što se tiče radničkih dionica svakako pročitajet zadnjih 6 mjeseci forum PTKM ova tema je izuzetno dobro obrađena.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

mika: ” Pekar: ” mika: ” Brojčana snaga foruma u ovom trenutku kreće se oko nekih 23 000 dionica. živjeli. ” od koliko je to forumasa ” još uvijek nas je relativno malo brojčano, a za sada smo oko 26 000. ” Sica! Toliko o tome da forumasi utjecu na burzu.

za sada oko 28 000 tisuća. Približavamo se 1% firme.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

Samo koliki su te lagali…

Vrana:

mika: ” Pekar: ” mika: ” Brojčana snaga foruma u ovom trenutku kreće se oko nekih 23 000 dionica. živjeli. ” od koliko je to forumasa ” još uvijek nas je relativno malo brojčano, a za sada smo oko 26 000. ” Sica! Toliko o tome da forumasi utjecu na burzu.

28.075 kume, count me in [wink]

"[i]When does a guy decide to become an accountant? When he realizes he doesn't have the charisma to succeed as an undertaker. " [/i]

eto pribroji mojih 250kom ako ce cijena do kraja mijeseca biti do290kn onda cu nadokupiti od place jos 150kom

1. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 1.210.822 36,24 Osnovni račun
2. MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, RADA I PODUZETNIŠTVA 869.396 26,02 Osnovni račun
3. PBZ D.D./THE BANK OF NEW YORK AS CUSTODIAN 201.793 6,04 Skrb. račun
4. HPB D.D./KD INVESTMENTS – VICTORIA FOND 93.729 2,81 Skrb. račun
5. HPB D.D./KAPITALNI FOND D.D. 68.581 2,05 Skrb. račun
6. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 56.412 1,69 Skrb. račun
7. HPB D.D. 41.218 1,23 Skrb. račun
8. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 40.000 1,20 Osnovni račun
9. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./HYPO ALPE-ADRIA-BANK AG 38.086 1,14
10. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 36.055 1,08 Skrb. račun
Ukupno: 79,50

PETROKEMIJA D.D./REDOVNA DIONICA PTKM-R-A

Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 1.210.822 36,24 Osnovni račun
2. MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, RADA I PODUZETNIŠTVA 869.396 26,02 Osnovni račun
3. PBZ D.D./THE BANK OF NEW YORK AS CUSTODIAN 201.793 6,04 Skrb. račun
4. HPB D.D./KD INVESTMENTS – VICTORIA FOND 93.729 2,81 Skrb. račun
5. HPB D.D./KAPITALNI FOND D.D. 68.581 2,05 Skrb. račun
6. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 56.412 1,69 Skrb. račun
7. HPB D.D. 41.218 1,23 Skrb. račun
8. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 40.000 1,20 Osnovni račun
9. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./HYPO ALPE-ADRIA-BANK AG 37.674 1,13 -412
10. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 36.055 1,08 Skrb. račun
Ukupno: 79,48

Dali ima netko neko logično objašnjenje zašto Hypo nije prodao ni jedan komad iznad 300 a imao je prilike
Prije nego što je cijena narasla preko 300 Hypo je izlazio konstantno a i sada kada je cijena pala ispod 300 ponovo prodaje

Dali ima netko neko logično objašnjenje zašto Hypo nije prodao ni jedan komad iznad 300 a imao je prilike
Prije nego što je cijena narasla preko 300 Hypo je izlazio konstantno a i sada kada je cijena pala ispod 300 ponovo prodaje

to su todorić i rusi pokupovali još davno kako bi prije tendera mogli štopat cijenu [lol]. A ko će ih znat, očito je da ni fondovi ni banke nisu nešto pametniji od malih dioničara.

New Report

Close