PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Slazem se sa Kentaurom da je Todoric puno vjerovatniji kupac nego Rusi, samo da on nece platiti vise od sadasnje cijene (oko 270 kuna) za dionicu. Sad samo treba da priceka podjelu dionica radnicima (mislim da nece biti lock-upa, sta ce uzrokovat enormnu ponudu dionica na burzi i pad cijene), on sve to lijepo pokupi, i ide dalje. …… A sto se tice cijene dionice-mislim da mizerni promet na takoj “perspektivnoj” dionici sam od sebe pokazuje da u svijetlo buducnost vjeruje samo jos par forumasa (Mika, Goran, Savage…..). Evidentno je da fond manageri ne ulaze u to dionicu (sigurno su neki od njih dobro informiranIi). Samo konkretna najava privatizacije moze podignuti dionicu (sutra ili za 3 godine?) ,ali tad ce biti svi investitori puno opreznjiji, nece biti takvog stampeda (i padca u par sati) kao u sredini januara. Osobno bi zelio sasvim drugacnu situaciju (duboko sam u PTKM) ali realnost je sasvim druga.

Ovo je tragikomično. Ti tvrdiš da si duboko u PTKM, ali da si uvjeren da će doći do enormne ponude dionica na burzi i time do pada cijene te da nitko osim par forumaša ne vjeruje više u tu dionicu ! ..ALI TI SVEJEDNO NE PRODAJEŠ svoje dionice PTKM što bi SVAKI normalan ulagač tvojih uvjerenja napravio! Da ja vjerujem u taj tvoj smiješan scenarij, odmah sad bih navalio prodavati PTKM! Ali ne, ti ne prodaješ nego u svakom postu naričeš kako će dionice koje imaš padati sve više!
Kao što ti tvrdiš da imaš dionice PTKM, ja sam uvjeren da ih uopće više nemaš (a pitanje je jesi li ih ikada i imao). Ne znam samo zašto Mika i ostali dobronamjerni gube vrijeme na ovakve likove jer je jasno kao dan o čemu se tu radi.

p.s. a što se tiče PTKM svjejedno je da je Toda kupi i za 1 kn. Dosta se sjetiti Belja pošto ga je Toda platio, a koliko je nakon njegove kupnje naraslo (s time da se jedno Belje kao firma uopće ne može usporediti s PTKM).

Ignore: KressoM, delux

Slazem se sa Kentaurom da je Todoric puno vjerovatniji kupac nego Rusi, samo da on nece platiti vise od sadasnje cijene (oko 270 kuna) za dionicu. Sad samo treba da priceka podjelu dionica radnicima (mislim da nece biti lock-upa, sta ce uzrokovat enormnu ponudu dionica na burzi i pad cijene), on sve to lijepo pokupi, i ide dalje. Svi zadovoljni -vlada, radnici, sindikat, tvornica ostane u hrvatskim rukama, nece biti vecih odpustanja, naci ce se kompromis oko oskrbe/cijene plina, kompromis o povisici cijene gnojiva za domaci trg… A sto se tice cijene dionice-mislim da mizerni promet na takoj “perspektivnoj” dionici sam od sebe pokazuje da u svijetlo buducnost vjeruje samo jos par forumasa (Mika, Goran, Savage…..). Evidentno je da fond manageri ne ulaze u to dionicu (sigurno su neki od njih dobro informiranIi). Samo konkretna najava privatizacije moze podignuti dionicu (sutra ili za 3 godine?) ,ali tad ce biti svi investitori puno opreznjiji, nece biti takvog stampeda (i padca u par sati) kao u sredini januara. Osobno bi zelio sasvim drugacnu situaciju (duboko sam u PTKM) ali realnost je sasvim druga.

O tome kolko će Toda platiti dionicu nije bitno. Pa Belje je dobio besplatno=nula kuna po dionici, pa pogledaj današnju cijenu.

Bitno je da netko tko zna što radi preuzme posao. Sve agrokorove firme relativno realno prikazuju svoje papire jer im to donosi bolji kreditni rejting. A ako petrica lagano u pozitivi radi 2-3 godine zaredom bez stresova, cijena ispod 700 kn ne dolazi u obzir ( na burzi ).

Toda sigurno neće dionicu kupovati od mene i vas kolega, već kupiti paket od države, ali koliko će to povećati vrijednost prosudite sami.

Svi kupuju ti prodaj - Svi prodaju ti kupuj

Dobro vas zeza onaj lik iz crtića kaj vodi portrfelje na mojnovac!!![smiley]

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

A i kolega AVAX isto misli[thumbsup]

Svi kupuju ti prodaj - Svi prodaju ti kupuj

janez:

Slazem se sa Kentaurom da je Todoric puno vjerovatniji kupac nego Rusi, samo da on nece platiti vise od sadasnje cijene (oko 270 kuna) za dionicu. Sad samo treba da priceka podjelu dionica radnicima (mislim da nece biti lock-upa, sta ce uzrokovat enormnu ponudu dionica na burzi i pad cijene), on sve to lijepo pokupi, i ide dalje. Svi zadovoljni -vlada, radnici, sindikat, tvornica ostane u hrvatskim rukama, nece biti vecih odpustanja, naci ce se kompromis oko oskrbe/cijene plina, kompromis o povisici cijene gnojiva za domaci trg… A sto se tice cijene dionice-mislim da mizerni promet na takoj “perspektivnoj” dionici sam od sebe pokazuje da u svijetlo buducnost vjeruje samo jos par forumasa (Mika, Goran, Savage…..). Evidentno je da fond manageri ne ulaze u to dionicu (sigurno su neki od njih dobro informiranIi). Samo konkretna najava privatizacije moze podignuti dionicu (sutra ili za 3 godine?) ,ali tad ce biti svi investitori puno opreznjiji, nece biti takvog stampeda (i padca u par sati) kao u sredini januara. Osobno bi zelio sasvim drugacnu situaciju (duboko sam u PTKM) ali realnost je sasvim druga.

O tome kolko će Toda platiti dionicu nije bitno. Pa Belje je dobio besplatno=nula kuna po dionici, pa pogledaj današnju cijenu.

Bitno je da netko tko zna što radi preuzme posao. Sve agrokorove firme relativno realno prikazuju svoje papire jer im to donosi bolji kreditni rejting. A ako petrica lagano u pozitivi radi 2-3 godine zaredom bez stresova, cijena ispod 700 kn ne dolazi u obzir ( na burzi ).

Toda sigurno neće dionicu kupovati od mene i vas kolega, već kupiti paket od države, ali koliko će to povećati vrijednost prosudite sami.

Ma ako je i on dobije, morat će se isprsit malo bolje. Možda je sve to već dogovoreno. Bio je sa gazdom Gazproma. To je jedna od strana, a što će ovi sa zapada? Gledati. Sandi može imati problema samo kako postići cilj da sve strane budu zadovoljne. Sigurno je da je za budućnost zemlje naj bolje da ostrane u Rvatskim rukama, ali da li je to moguće? Možda da skuplji plin plati skupljom hranom koju će proizvesti u Belju, PIK – u Vinkovci, Vrbovcu, Ledu, Zvijezdi…. Nas i Rusa 300 miliona, a tu su i Turci sa svaki slučaj.

u EU ne na kredit, već s GOTOVINOM !

Da bude vidljivo za sve………

Evo preporuke za dioničare PTKM, organizirajmo se, kako tako što tražimo od onoga ako će prodavati dionice radnicima kako netko ne bi mogao iskoristiti tu situaciju, već kako bi smo mogli svi profitirati,
dakle i mi ali i radnici evo kako;

Ja sam već poslao mail u kojem navodim razloge da kao dioničar PTKM bilo bi pravedno ako bi radnici dobili dionice po povlaštenim uvjetima, na što imaju pravo da se stavi lock up period od jedne godine na njihove dionice.
[color=blue]Radnici imaju svoja prava ali i mi koji kupujemo po tržišnim uvjetima………[/color]što nas više bude poslalo zamolbu za usvajanje lock up to bolje , vlada bi trebala donijeti pravilan lock up

http://www.vlada.hr
ministarstvo gospodarstva direktan mail za ministra Polančeca

Kabinet ministarsva
Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva: Damir Polančec
tel: (01) 6106 110
faks: (01) 6109 110e-mail: damir.polancec@mingorp.hr

ili u slučaju prodaje strateškom vlasniku ne bi bilo potrebe za lock up….
Zato šaljite
Pozdrav
[thumbsup]

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=1ba84906-be33-4b81-9379-5328ae475029
evo pa malo analizirajte i sagledajte gdije smo u svemu tome Mi[cool]

Avax10-samo kratak odgovor. Vjeruj mi imam jos sve dionice PTKM, kupio u junu 2007, prosjek mi je 300 kuna, posto nisam izkoristio prilike u sredini januara (340), mi je sad muka prodati po 270, sa velikim minusom, mozda cu to pozaliti za mjesec dana. Mozda nisam pozvan, kao drzavljan strane zemlje da bas ja “kritiziram” PTKM, a v vezi sa ovom dionicom nisam optimist. Tezko je nesto konkretno prognozirati, ali mislim da ima na hrvatskom trziscu puno perspektivnijih dionica nego PTKM.

Sad se neko vrijeme necu javljati, zelim svima (i sebi) da grijesim u mojim procjenama.

dragi janez,kao vlasnik svojih dionica imas pravo i na svoje misljenje pa makar se drugi i neslagali sa tim.

Avax10-samo kratak odgovor. Vjeruj mi imam jos sve dionice PTKM, kupio u junu 2007, prosjek mi je 300 kuna, posto nisam izkoristio prilike u sredini januara (340), mi je sad muka prodati po 270, sa velikim minusom, mozda cu to pozaliti za mjesec dana. Mozda nisam pozvan, kao drzavljan strane zemlje da bas ja “kritiziram” PTKM, a v vezi sa ovom dionicom nisam optimist. Tezko je nesto konkretno prognozirati, ali mislim da ima na hrvatskom trziscu puno perspektivnijih dionica nego PTKM. Sad se neko vrijeme necu javljati, zelim svima (i sebi) da grijesim u mojim procjenama.

Ajde molim te ne ….! Jel ti itko ikada nešto rekao vezano uz tvoju nacionalnost ili tvoju gramatiku??
Ja i dalje čvrsto vjerujem da nemaš niti 1 dionicu PTKM, a ako ipak nekim slučajem imaš, MOLIM TE prodaj ih sad odmah i poštedi nas takvih “objektivnih” postova u buduće. [thumbsup]
Sve najbolje i NHF.

Ignore: KressoM, delux

Brojčana snaga foruma u ovom trenutku kreće se oko nekih 23 000 dionica.

živjeli.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

Brojčana snaga foruma u ovom trenutku kreće se oko nekih 23 000 dionica.

živjeli.

od koliko je to forumasa

New Report

Close