hip azotara srbija god 400 000 tona kapacitet
ptkm 1 300 000 proizvedeno 2007
susrela sam se sa poslovnjacima iz srbije na jednom sajmu (druga branša) u hannoveru.
što se tiče izvoza i pomoći države u strategiji , oni su vjerujete u kamenom dobu naspram nas.
hip azotara srbija god 400 000 tona kapacitet ptkm 1 300 000 proizvedeno 2007 susrela sam se sa poslovnjacima iz srbije na jednom sajmu (druga branša) u hannoveru. što se tiče izvoza i pomoći države u strategiji , oni su vjerujete u kamenom dobu naspram nas.
LoLa u pravu si, koja je to firma, upravo sam se probudl zbog……..žeđi. Kaj se tiče kamenog doba oni su vrlo daleko u odnosu na PTKM. Možda i prije kamenog doba. U medjuvremenu treba im prodati ono kaj im treba.
Kad dođu rusi………doći će na gotovo u petricu.
[shocked]
Kad dođu rusi………doći će na gotovo u petricu.
[shocked]
hehhehehee, a viđe’l sliku? [lol]
Ma koji rusi, Todorić dolazi i to nakon kupnje Migrosa.
Toda je kupac 30% Hrvatske potrošnje umjetnog gnojiva ili u kešu 400 mil. kn. s tendencijom povećanja poljoprivredne proizvodnje odnosno potrošnje gnojiva. Vjerujem da mu je u interesu ovaj strateški biser a vjerujem da i radnicima on najviše odgovara. Radnici kao vlasnici petrice je ravno katastrofi rusi bi ih mogli pojest ko lisica zeca, igre s plinom, toga moraju biti svjesni.[cool]
Todorić u Vojvodini kupio 9000 hektara zemlje
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=289be2ce-c5e9-413e-aa34-0b150f2e993f
nebi se cudija da todo uzme i ptkm, s obzirom na njegovu ljubav prema zemlji i poljoprivrednim djelatnostima
Naravno dragi prijatelji, samo jedan primjer, Agrokor je otkupljivao pšenicu po 1,20 kn a tu istu pšenicu bi mogao prodat na vanjskom tržištu po 2,20 kn (extra profit) da nije Vlada RH zabranila izvoz zbog povećanja cijena kruha odnosno inflacije al to ne znači da neće skinut zabranu pred žetvu. Nedavna kupnja MLNR Križevačkog (preuzimanje još nije objavljeno). Što mislite s ćime će gnojit te silne njive? Stajskim gnojom!
Naravno da ne!
Uskoro će mu potrošnja umjetnog gnojiva doći do milijarde kn. Bolje je da si onda vlasnik takve firme i otplaćuješ kredit nego svake godine radiš trošak.[cool]
A što je s drugim pekarima…konkretno dal je netko radio analizu PIK-R-A!?
Navodno dosta podcijenjena dionica s brojnim nekretninama po Rijeci!
Aj nek netko napravi analizu…[pray]
Opet čmrljenje. Što prije privatizacija, to bolje, makar sve radnicima podijelili. Status quo nikome ne odgovara, a ponajprije nama malim dioničarima
Slazem se sa Kentaurom da je Todoric puno vjerovatniji kupac nego Rusi, samo da on nece platiti vise od sadasnje cijene (oko 270 kuna) za dionicu. Sad samo treba da priceka podjelu dionica radnicima (mislim da nece biti lock-upa, sta ce uzrokovat enormnu ponudu dionica na burzi i pad cijene), on sve to lijepo pokupi, i ide dalje. Svi zadovoljni -vlada, radnici, sindikat, tvornica ostane u hrvatskim rukama, nece biti vecih odpustanja, naci ce se kompromis oko oskrbe/cijene plina, kompromis o povisici cijene gnojiva za domaci trg…
A sto se tice cijene dionice-mislim da mizerni promet na takoj “perspektivnoj” dionici sam od sebe pokazuje da u svijetlo buducnost vjeruje samo jos par forumasa (Mika, Goran, Savage…..). Evidentno je da fond manageri ne ulaze u to dionicu (sigurno su neki od njih dobro informiranIi). Samo konkretna najava privatizacije moze podignuti dionicu (sutra ili za 3 godine?) ,ali tad ce biti svi investitori puno opreznjiji, nece biti takvog stampeda (i padca u par sati) kao u sredini januara.
Osobno bi zelio sasvim drugacnu situaciju (duboko sam u PTKM) ali realnost je sasvim druga.
Slazem se sa Kentaurom da je Todoric puno vjerovatniji kupac nego Rusi, samo da on nece platiti vise od sadasnje cijene (oko 270 kuna) za dionicu. Sad samo treba da priceka podjelu dionica radnicima (mislim da nece biti lock-upa, sta ce uzrokovat enormnu ponudu dionica na burzi i pad cijene), on sve to lijepo pokupi, i ide dalje. Svi zadovoljni -vlada, radnici, sindikat, tvornica ostane u hrvatskim rukama, nece biti vecih odpustanja, naci ce se kompromis oko oskrbe/cijene plina, kompromis o povisici cijene gnojiva za domaci trg… A sto se tice cijene dionice-mislim da mizerni promet na takoj “perspektivnoj” dionici sam od sebe pokazuje da u svijetlo buducnost vjeruje samo jos par forumasa (Mika, Goran, Savage…..). Evidentno je da fond manageri ne ulaze u to dionicu (sigurno su neki od njih dobro informiranIi). Samo konkretna najava privatizacije moze podignuti dionicu (sutra ili za 3 godine?) ,ali tad ce biti svi investitori puno opreznjiji, nece biti takvog stampeda (i padca u par sati) kao u sredini januara. Osobno bi zelio sasvim drugacnu situaciju (duboko sam u PTKM) ali realnost je sasvim druga.
ptkm je sanirana na teret proračuna i za takve firme kod prodaje se mora raspisati tender, ili drugačije napisano ne smije se prodati dogovorno jednom kupcu. Sve to prati evropska komisija jako pažljivo. Ako je tender takav da se prodaje preko 25% mora biti i međunarodnog karaktera. Ako se Todorić javi na tender i da najbolju ponudu njegova je tvornica.