PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Da bude vidljivo za sve………

Evo preporuke za dioničare PTKM, organizirajmo se, kako tako što tražimo od onoga ako će prodavati dionice radnicima kako netko ne bi mogao iskoristiti tu situaciju, već kako bi smo mogli svi profitirati,
dakle i mi ali i radnici evo kako;

Ja sam već poslao mail u kojem navodim razloge da kao dioničar PTKM bilo bi pravedno ako bi radnici dobili dionice po povlaštenim uvjetima, na što imaju pravo da se stavi lock up period od jedne godine na njihove dionice.
[color=blue]Radnici imaju svoja prava ali i mi koji kupujemo po tržišnim uvjetima………[/color]što nas više bude poslalo zamolbu za usvajanje lock up to bolje , vlada bi trebala donijeti pravilan lock up

http://www.vlada.hr
ministarstvo gospodarstva direktan mail za ministra Polančeca

Kabinet ministarsva
Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva: Damir Polančec
tel: (01) 6106 110
faks: (01) 6109 110e-mail: damir.polancec@mingorp.hr

ili u slučaju prodaje strateškom vlasniku ne bi bilo potrebe za lock up….
Zato šaljite
Pozdrav [thumbsup]

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

Ako se želimo organizirati, jedini ispravan način jest registrirati udrugu dioničara Petrokemije.

Što bi bio udruga radila?

– organizirano zajedničko djelovanje dioničara na promicanju i ostvarenju njihovim imovinskih i upravljačkih prava u društvu putem ovlaštenih punomoćnika;
– organizirano zajedničko djelovanje dioničara preko ovlaštenh punomočnika na skupštinama Društva;
obavljanje svih drugih poslova, organizirano i zajednički, koji omogučuju ostvarenje prava i interesa članova Udruge;
– ZAŠTITA MALIH DIONIČARA

Dakle, stvar je prillično jasna. Treba :
1) registrirati Udrugu dioničara Petrokemije
2) formirati tijela udruge
3) izabrati punomoćnike koji će male dioničare putem udruge zastupati

Molim uvažene kolege za komentare ove ideje

Hell is Empty and all the Devils are Here

Jučer sam na jednoj lokalnoj radio stanici slušao razgovor s Polančecom. Između svega ostalog govorio je o projektima i prioritetima na kojima on radi. Spomenuo je hitnu izgradnju dviju termoelektrana na plin (što za PTKM i nije bitno) i povezivanje plinovodnog sustava na dobavne pravce iz Rusije (što može biti važno za PTKM). Pa ako se nađe ruskog plina za HEP biće nešto i za PTKM.

Petrokemija je startala sa proizvodnjom, stoga se mogu odbaciti špekulacije u vezi neisporuke plina Petrokemiji, remont je trajao četiri dana manje nego što je planirano kako piše u izvješću, nadalje
našim slanjem mailova, a i kasnije udruživanjem pokazati ćemo složnost i udruženost i tako ćemo moći djelovati u suzbijanju manipulatora, špekulanata i držanju stabilne i pravilne cijene dionice PTKM.
Najbitnije je napisati papir u kojemu su vidljivi i točno određeni zahtjevi većine dioničara…..
Kao u saboru………..
Dakle ovdje moramo sastaviti dokument u kojemu ćemo staviti nabitnije interese nas malih dioničara.
I na kraju mi mali postati ćemo veliki i tako utjecati na naša prava u PTKm……..
Pozdrav

Evo preporuke za dioničare PTKM, organizirajmo se, kako tako što tražimo od onoga ako će prodavati dionice radnicima kako netko ne bi mogao iskoristiti tu situaciju, već kako bi smo mogli svi profitirati,

Ja sam već poslao mail u kojem navodim razloge da kao dioničar PTKM bilo bi pravedno ako bi radnici dobili dionice po povlaštenim uvjetima, na što imaju pravo da se stavi lock up period od jedne godine na njihove dionice.
Radnici imaju svoja prava ali i mi koji kupujemo po tržišnim uvjetima………što nas više bude poslalo zamolbu za usvajanje lock up to bolje , vlada bi trebala donijeti pravilan lock up

Kabinet ministarsva

Zato šaljite
Pozdrav [thumbsup]

skoro nastavak proizvodnje

Remont pogona završen je prije roka, a INA je jučer započela isporuku plina kutinskoj tvornici mineralnih gnojiva.
U narednih nekoliko dana uslijedit će start postrojenja za proizvodnju Uree, Dušične kiseline i ostalih postrojenja za proizvodnju gnojiva pa se očekuje uobičajena pojava povećane buke i povremeno, kratkotrajno povećanje emisije otpadnih plinova u zrak.
Nakon nastavka proizvodnje i nastavka isporuke plina u Petrokemiji se očekuje i nastavak razgovora sa ministrom Polančecom o uvjetima i načinima prodaje 12% dionica radnicima, bivšim zaposlenicima i umirovljenicima Petrokemije.

http://www.kutina.hr

[color=blue]Radnici imaju svoja prava ali i mi koji kupujemo po tržišnim uvjetima………[/color]što nas više bude poslalo zamolbu za usvajanje lock up to bolje , vlada bi trebala donijeti pravilan lock up

Kabinet ministarsva

Zato šaljite
Pozdrav
[thumbsup]

Evo vijesti preko Hine (mislim da nije još preneseno ili….)

U Petrokemiji završen remont postrojenja
KUTINA – U kutinskoj Petrokemiji uspješno je završen ovogodišnji remont na postrojenjima za proizvodnju mineralnih gnojiva i to nekoliko dana prije roka.
Od četvrtka Petrokemija u dogovoru s INA-om i Ministarstvom gospodarstva preuzima potrebne količine plina, saznaje se iz službe za informiranja i odnose s javnošću te tvrtke.
Za nekoliko dana nakon dobivenog amonijaka u proizvodnom radu bit će sva finalna postrojenja jedine hrvatske tvornice mineralnih gnojiva, što je posebno značajnoj uoči priprema za proljetnu sjetvu, kada je potražnja za gnojivom najizraženija.(Hina)

marcello

Evo već kada je 2008. startala evo novih akvizicija, mogao bi Microsoft kupiti Yahoo, nadalje Agrokor Migros, Kinezi su već kupili 12 posto udjela u rudarskoj kompaniji, rusi će kupiti NIS, daljnja kupovanja i ukrupnjavanja su neodgodiva, samo je pitanje vremena kada će netko kupiti PTKM ali i INU…………….

Pozdrav[thumbsup]

Prema podacima iz sda, čini se da je počela rasprodaja PTKM. Veliki igrači su počeli sve jače rezati pozicije. Isti su ubili ovu dioncu u drugoj polovici 2006.. Mogla bi se povijest ponoviti.

Trend is your friend.

Izgleda da si prespavao zadnjih mjesec dana pa nisi primijetio da su zadnjih mjesec dana rasprodavane i padale SVE dionice, kako kod nas tako i u CIJELOM SVIJETU… [smiley]

Ignore: KressoM, delux

Sa jednog drugog foruma.

O nestasici umjetnog gnojiva.

Vaš link

"...a nije isključeno ni da država počne oporezivati držanje kućnih ljubimaca..."

Sa jednog drugog foruma.
O nestasici umjetnog gnojiva.
Vaš link

dobra tema… i vidim čak i tu navode spremište plina kao ključno. svi u državi bi doslovce kroz par godina višestruko profitirali od tog skladišta (HEP, INA, PTKM, kao i cijeli niz srednjih i malih potrošača). u INAi kažu da godišnje zbog plina gube milijardu kuna…e pa super zašto onda za milijardu ne izgradite skladište plina i nakon godinu dana vratite uloženo. i onda se ekipa čudi zašto mi uz toliko resursa tako slabo napredujemo. očito zbog starih prdonja koji ne žele prstom maknut.

Nevezano uz to… mislim da će 1Q biti dosta dobar prvenstveno zbog dobrog vremena (ranija sjetva), te činjenice da gnojiva manjka. Mislim da se cijena gnojiva digne 10% nitko se nebi bunio previše…

Ako se želimo organizirati, jedini ispravan način jest registrirati udrugu dioničara Petrokemije. Što bi bio udruga radila? – organizirano zajedničko djelovanje dioničara na promicanju i ostvarenju njihovim imovinskih i upravljačkih prava u društvu putem ovlaštenih punomoćnika; – organizirano zajedničko djelovanje dioničara preko ovlaštenh punomočnika na skupštinama Društva; obavljanje svih drugih poslova, organizirano i zajednički, koji omogučuju ostvarenje prava i interesa članova Udruge; – ZAŠTITA MALIH DIONIČARA Dakle, stvar je prillično jasna. Treba : 1) registrirati Udrugu dioničara Petrokemije 2) formirati tijela udruge 3) izabrati punomoćnike koji će male dioničare putem udruge zastupati Molim uvažene kolege za komentare ove ideje

vidjećemo kako će se situacija razvijati u idućem periodu. Vlada ili onaj koji u zadnjih godinu dana vodi brigu o petrokemiji su do sad stvari odrađivali maestralno. Na ruku im je išla i strahovita konjuktura u poljoprivredi koja će tek krenuti u idućem periodu. Ukoliko zatreba možemo se organizirati i vjerujem da bi mogli napraviti dosta korisnih stvari za samu tvornicu pa tako i za nas kao dioničare.

Nestašica gnojiva poprima alarmantne razmjere i mora se brzo reagirati. Ključno je riješiti plin i nadam se da se radi na tome. Da li ga Vlada može osigurati bez strateškog partnera iz Rusije budemo videli, a ja u to iskreno ne vjerujem. S obzirom na sve potencijale koje skriva proizvodnja i prodaja ove tvornice cijena dionice će skočiti 8-10 puta u odnosu na današnju cijenu. Gnojivo će se plaćati kao zlato, a to bi se moglo desiti za najkasnije dvije godine. Lako za Hrvatsku, ali naši susjedi bi mogli gadno nadrapati sa količinama gnojiva potrebnim za proizvodnju. Domaća poljoprivreda će moći potrošiti sve što se prozvede u Kutini, a braća Slovenci se budu tukli po glavi samo tako. Inače ih cijenim po brizi za svoju deželu i svoje gospodarstvo, ali da nisu pokupovali dionice ptkm kad su mogli ispalo je krajnje amaterski.

uživajte braćo dioničari jer nam slijedi čudo u ovoj i idućoj godini.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

New Report

Close