super24: ” ….ako radnici dobiju dionice.. onda ce se jos neko vrijeme dati kupovati po ovim cijenama.. ” AKO radnici dobiju dionice…AKO ne bude lock up perioda….AKO budu voljni prodavati po ovim cijenama…AKO u vrijeme kad budu mogli prodavati ne bude razdoblje burzovne euforije kad će cijena PTKM biti debelo iznad 300 kn… AKO u to vrijeme još uvijek ne bude pokrenuta privatizacija jer će tada cijena biti na najmanje 400 kn, AKO PTKM bude poslovala s gubitkom, a ne s dobiti…. AKO se nastavi burzovna korekcija u cijelome svijetu …. e, onda će i dalje biti jeftine PTKM po 260-270 kn. [wink]
mnogo je tu ako.. tako sam se i ja zbog ako natovario EIG na 150 pa sad nemam para da kupim ptkm[smiley]
PETROKEMIJA TRAŽI HITAN SASTANAK NA TEMU PLINA
10. siječanj 2008
“…………..Zaključeno je da se s nastalom situacijom upozna Vlada RH, te da se već sljedeći tjedan organizira hitan sastanak na ovu temu s potpredsjednikom Vlade zaduženim za gospodarstvo, kao i novim ministrima gospodarstva i poljoprivrede. Naredna sjednica Nadzornog odbora Petrokemije zakazana je za kraj siječnja”.
Od tog se dana situacija potpuno promijenila. Nadzorni odbor je najavio slijedeću sjednicu krajem sijećnja…znači ovih dana.
Odluka vlade da struja i plin neće poskupljivati najmanje do ljeta stubokom mijenja situaciju. PTKM će otići novom vlasniku kao profitabilna tvrtka s blistavom budućnošću obzirom na potrebe umj. gnojiva u svijetu i HR. Ovisno o modelu privatizacije naravno. A radnici to već i sad znaju…….
Nema nikakvog straha od rasprodaje povlaštenih dionica radnika….nisu niti oni glupi. Ako su mogli čekati do sada i vjerovati sindikatu i Odboru za zaštitu Petrokemije, nema razloga da sad to prokockaju!
Od 1293 posta, koliko ih ima na ovoj temi, sve je o Petrici već napisano. Kad pročitate sve postove drukera,
pesimista, navlakača i dobronamjernika, može se izvuči samo jedan zaključak: KIBI DABI, odnosno pojednostavljeno NITKO ne može sa sigurnošću predvidjeti što će biti za tjedan dana, a kamoli za godinu ili više. Jedni pogode, drugi ne. Prateći burzu i njena kretanja, shvatio sam da je to samo velika kladionica. Čak vrsni analitičari, sa svim ekonometrijskim metodama koje imaju na raspolaganju ne zanju što će biti sutra. Kak da onda ja jadan mogu predvidjeti kretanje? Mogu se samo kockati! A na koci uvijek netko dobiva toliko koliko netko gubi. Gledajući današnje stanje svog portfelja, ja sam luzer. Posebno s Petricom, gdje target
od 350 neću još dugo dočekati. Javljam se da samo da svima kažem svoje mišljenje kako više u ovu dionicu
VIŠE NE VJERUJEM!!!
Od 1293 posta, koliko ih ima na ovoj temi, sve je o Petrici već napisano. Kad pročitate sve postove drukera,
pesimista, navlakača i dobronamjernika, može se izvuči samo jedan zaključak: KIBI DABI, odnosno pojednostavljeno NITKO ne može sa sigurnošću predvidjeti što će biti za tjedan dana, a kamoli za godinu ili više. Jedni pogode, drugi ne. Prateći burzu i njena kretanja, shvatio sam da je to samo velika kladionica. Čak vrsni analitičari, sa svim ekonometrijskim metodama koje imaju na raspolaganju ne zanju što će biti sutra. Kak da onda ja jadan mogu predvidjeti kretanje? Mogu se samo kockati! A na koci uvijek netko dobiva toliko koliko netko gubi. Gledajući današnje stanje svog portfelja, ja sam luzer. Posebno s Petricom, gdje target
od 350 neću još dugo dočekati. Javljam se da samo da svima kažem svoje mišljenje kako više u ovu dionicu
VIŠE NE VJERUJEM!!!
tako je zato sve prodaj i odi na rulet! problem svih novih diJoničara je da očito nemaju muda riskirat… ko da se na burzi samo dobiva… takvi kao ti najvjerovatnije najviše vjeruju dionicama tipa CRAL, IPKO i SPPL…ajde dijoničaru reci ti nama koliko si dugo u dionicama i koliko u ptkm? jesi li napravio kakve analize poslovanja? jesi li ih usporedio sa sličnim firmama u drugim zemljama? i na kraju jesi li u PTKM duže od “čak” godinu dana pa da više ne vjeruješ… volim kad se na svim dionicama piše argumentirano i bez drukanja to je za svaku najzdravije ali isto tako ne volim kad se iznesu mišljenja bez argumenata… pa nagradno pitanje svima koji žele da padne.
Što se to dogodilo u zadnjih 3 mjeseca toliko negativno da mislite da će past
Evo malo mojih argumenata
1. radnici neće mahnito prodavat svoje dionice,, a bilo kakva uspredba ddjh s istim je maloumna… reći da je ddjh pao sa 310 na 210 zbog radnika je čista glupost… gotovo sve dionice su od svibnja 2007. pale 20 do 30%. Nadalje radnici PTKM će dobiti svoje dionice daleko skuplje nego radnici ddjh.
2. Gnojivo možda poskupi, a plin neće barem do ljeta…a ako i plin poskupi to bez pogovora povlači skuplje gnojivo…
3. prva pozitivna godina i najmodernija ulaganja očito nikome ništa ne znače…???
4. Sve što se proizvede ODMAH se rasproda dakle potražnja višestruko nadilazi ponudu
5. uskora moguća privatizacija i strateški partner
6. trenutna cijena je nažalost posljedica lošeg tržišta… prvo hypo pa su se sad i KD i NY malo istresli.
7. eventualni problemi dolaze tek 2011. kad bi moglo biti manjka plina AKO se ne izgradi LNG terminal i AKO nećemo plin dobivat iz Rusije…
8. eventualno preuzimanje i daleko jeftiniji plin nego sada, te vrlo moguća izgradnja skladišta plina od strane INAe koje bi financijski bilo izuzetno isplativo i za INAu i za PTKM (a i HEP). Tu bi se cijeli problem plina riješio vrlo brzo.
9. činjenica da ćemo do 2012. sigurno ući u EU i što znači nov priljev za HR tržište kapitala, a isto tako obavezu privatizirati PTKM.
E sad neka mi netko argumentirano odgovori na svaku točku ovdje ako se ne slaže samnom. Ovdje govorim o dugoročnom investiranju pa molim da se ne javljaju oni koji misle da dionica ne valja jer nije rasla 300% u 2 dana.
Hvala i pozdrav!
”
tako je zato sve prodaj i odi na rulet! problem svih novih diJoničara je da očito nemaju muda riskirat… ko da se na burzi samo dobiva… takvi kao ti najvjerovatnije najviše vjeruju dionicama tipa CRAL, IPKO i SPPL…ajde dijoničaru reci ti nama koliko si dugo u dionicama i koliko u ptkm? jesi li napravio kakve analize poslovanja? jesi li ih usporedio sa sličnim firmama u drugim zemljama? i na kraju jesi li u PTKM duže od “čak” godinu dana pa da više ne vjeruješ… volim kad se na svim dionicama piše argumentirano i bez drukanja to je za svaku najzdravije ali isto tako ne volim kad se iznesu mišljenja bez argumenata… pa nagradno pitanje svima koji žele da padne.
Što se to dogodilo u zadnjih 3 mjeseca toliko negativno da mislite da će past
Evo malo mojih argumenata
1. radnici neće mahnito prodavat svoje dionice,, a bilo kakva uspredba ddjh s istim je maloumna… reći da je ddjh pao sa 310 na 210 zbog radnika je čista glupost… gotovo sve dionice su od svibnja 2007. pale 20 do 30%. Nadalje radnici PTKM će dobiti svoje dionice daleko skuplje nego radnici ddjh.
2. Gnojivo možda poskupi, a plin neće barem do ljeta…a ako i plin poskupi to bez pogovora povlači skuplje gnojivo…
3. prva pozitivna godina i najmodernija ulaganja očito nikome ništa ne znače…???
4. Sve što se proizvede ODMAH se rasproda dakle potražnja višestruko nadilazi ponudu
5. uskora moguća privatizacija i strateški partner
6. trenutna cijena je nažalost posljedica lošeg tržišta… prvo hypo pa su se sad i KD i NY malo istresli.
7. eventualni problemi dolaze tek 2011. kad bi moglo biti manjka plina AKO se ne izgradi LNG terminal i AKO nećemo plin dobivat iz Rusije…
8. eventualno preuzimanje i daleko jeftiniji plin nego sada, te vrlo moguća izgradnja skladišta plina od strane INAe koje bi financijski bilo izuzetno isplativo i za INAu i za PTKM (a i HEP). Tu bi se cijeli problem plina riješio vrlo brzo.
9. činjenica da ćemo do 2012. sigurno ući u EU i što znači nov priljev za HR tržište kapitala, a isto tako obavezu privatizirati PTKM.
E sad neka mi netko argumentirano odgovori na svaku točku ovdje ako se ne slaže samnom. Ovdje govorim o dugoročnom investiranju pa molim da se ne javljaju oni koji misle da dionica ne valja jer nije rasla 300% u 2 dana.
Hvala i pozdrav!
Ako prijatelju mogu nadodati
10. Dali se itko zapitao zašto je Petrokemija u trenutcima kada treba pregovarati o cijeni plina s Inom najavila nevjerovatnu dobit od 50 milona kn
Treba nekoga impresionirati( sigurno ne radnike da kupuju jeftine dionice)
volim kad se na svim dionicama piše argumentirano i bez drukanja to je za svaku najzdravije ali isto tako ne volim kad se iznesu mišljenja bez argumenata… pa nagradno pitanje svima koji žele da padne. Što se to dogodilo u zadnjih 3 mjeseca toliko negativno da mislite da će past Evo malo mojih argumenata 1. radnici neće mahnito prodavat svoje dionice,, a bilo kakva uspredba ddjh s istim je maloumna… reći da je ddjh pao sa 310 na 210 zbog radnika je čista glupost… gotovo sve dionice su od svibnja 2007. pale 20 do 30%. Nadalje radnici PTKM će dobiti svoje dionice daleko skuplje nego radnici ddjh. 2. Gnojivo možda poskupi, a plin neće barem do ljeta…a ako i plin poskupi to bez pogovora povlači skuplje gnojivo… 3. prva pozitivna godina i najmodernija ulaganja očito nikome ništa ne znače…??? 4. Sve što se proizvede ODMAH se rasproda dakle potražnja višestruko nadilazi ponudu 5. uskora moguća privatizacija i strateški partner 6. trenutna cijena je nažalost posljedica lošeg tržišta… prvo hypo pa su se sad i KD i NY malo istresli. 7. eventualni problemi dolaze tek 2011. kad bi moglo biti manjka plina AKO se ne izgradi LNG terminal i AKO nećemo plin dobivat iz Rusije… 8. eventualno preuzimanje i daleko jeftiniji plin nego sada, te vrlo moguća izgradnja skladišta plina od strane INAe koje bi financijski bilo izuzetno isplativo i za INAu i za PTKM (a i HEP). Tu bi se cijeli problem plina riješio vrlo brzo. 9. činjenica da ćemo do 2012. sigurno ući u EU i što znači nov priljev za HR tržište kapitala, a isto tako obavezu privatizirati PTKM. E sad neka mi netko argumentirano odgovori na svaku točku ovdje ako se ne slaže samnom. Ovdje govorim o dugoročnom investiranju pa molim da se ne javljaju oni koji misle da dionica ne valja jer nije rasla 300% u 2 dana. Hvala i pozdrav!
prijatelju ja bi dodao još ovako:
trenutno tvornica vrijedi oko 900 milja kuna okvirno kako ju tržište vrednuje. Malo ljudi koji su i iz te struke uopće i zna koja je točna cijena ovakve tvornice kad bi se radila od nule, ali teško da bi se napravila ispod 400-500 milja eura. Točna cijena izgradnje predmet je vrlo široke i kompleksne analize ulaznih podataka u investicijskoj studiji.Period izgradnje pa puštanje u rad ne bi bio manji od 2 godine dakle kad bi ju netko krenuo raditi ispočetka gadno bi morao investirati i uložiti puno novaca. Ovako kad bi ju netko kupio u ovom stanju odmah bi mogao početi fakturirati I vračati uložen novac. T o su činjenice koje mogu, a ja duboko vjerujem da će i biti presudne kod interesa potencijalnih kupaca.
Dakle, s obzirom da firma ima rasprodanu proizvodnju investitorima se isplati investirati minimalno tih 400-500 milja eura. Još ako imaju plin sa sobom njihovoj sreći nema kraja.
Živjeli.
Prije mjesec dana,objavljena je informacija na radio Vukovaru da ce Talijani graditi tvornicu umjetnog gnojiva
u Vukovaru!
Pozdrav svima i ja sam u PTKM.
Prije mjesec dana,objavljena je informacija na radio Vukovaru da ce Talijani graditi tvornicu umjetnog gnojiva
u Vukovaru!
Pozdrav svima i ja sam u PTKM.
Strani investitori žele graditi dvije tvornice umjetnih gnojiva
Izvor: Poslovni dnevnik, Powered by PressCut
13.8.2007 – Na upit znaju li za dolazak konkurencije i treba li takve proizvodnje Hrvatskoj, obzirom na kapacitet Petrokemije, u kutinskoj su tvrtki ostali iznenađeni. Predsjednik uprave Boris Mesarić kaže da Petrokemija s godišnjom proizvodnjom 1,250.000 tona gnojiva i asortimanom potpuno zadovoljava ne samo potražnju hrvatske poljoprivrede nego i dijela regije.
Uz to, neiskorišteni kapaciteti dopuštaju proizvodnju još 100.000 tona. “Petrokemija uz mogućnost potpune opskrbe domaćeg tržišta, posebno najtraženijim NPK-a gnojivom, oko 60 posto proizvodnje plasira na inozemna tržišta. Poljoprivreda Slovenije u Kutini se opskrbljuje sa 70 posto potreba, a BiH sa čak 80 posto”, iznosi podatke Mesarić te navodi da su kutinska gnojiva nadaleko poznata kakvoćom o čemu svjedoči i izvoz u Europsku uniju te u SAD.
http://www.presscut.hr/web%20Sharing/CLIP_PDF/2007/08-2007/13-08-2007/Presscut_6698252.pdf
Top bid
CIJENA KOLIČINA
275,00 2
273,00 11
270,02 35
270,01 100
270,00 74
269,12 11
267,50 300
267,10 100
267,00 5
265,50 200
Top ask
CIJENA KOLIČINA
283,90 79
283,93 49
283,94 132
283,99 20
284,39 200
284,49 200
284,99 160
286,36 22
288,99 55
290,00 65
Transakcije
CIJENA KOLIČINA VRIJEME
283,93 1 10:22:56
275,00 32 10:19:15
275,00 226 10:19:15
275,00 9 10:18:32
275,00 15 10:16:12
273,00 15 10:10:18
273,01 28 10:00:00
Nekome se žuri da podigne cijenu [thumbsup]
Sindikat u borbi za povišice u gradu kutina nije dobio sve što su želi
Zanimljivo
Ugovor su pohvalili i predstavnici Sindikata, te su istaknuli dobru suradnju sa gradom Kutina koji je uvijek pokazivao spremnost za socijalni dijalog, te bi mogao poslužiti kao primjer ostalim gradovima u Hrvatskoj. «Ipak nije sve teklo glatko. Bilo je i kritičnih trenutaka u pregovaranju.» istaknuo je Željko Klaus povjerenik Sindikata EKN i dodao. «Zahvaljujem na razumijevanju jer samo tako smo riješili i te kritične situacije. Normalno, zaposlenici traže i žele više. Nismo ostvarili sve što smo željeli, nečeg smo se i odrekli, ali i grad je odustao od nekih svojih zahtjeva. To smo mogli zato što su korektnost i povjerenje obilježili pregovaranje. Zato su svi sada, a prije nije bilo tako, svi zaposlenici u gradskim ustanovama i gradskoj upravi, izjednačeni u svojim pravima. To je najvažnije što smo postigli u ovom Kolektivnom ugovoru. Vjerujemo da će Ugovor biti i poštivan jer, ponavljam, korektnost i povjerenje glavne su značajke pregovaranja sa gradom Kutinom.», zaključio je Željko Klaus.
Kolege, moje saucesce, do prije neki dan sam bila htjela uci nazad kod vas, a sad kad vidim sto je amer napravio na koei, a tam sam ulozila te pare, nemojte se zacuditi da vise nista ne bude vazno osim njegove zelje izaci…………a prema tome ni cijena………….
A… znaci, oni koji kupuju od amera su budale?
Usput sama si se kaznila. [lol]