Inace, prosao prekjucer pored Kutine – iz dimnjaka Petrokemije se dimi sve u 16 sto znaci da se radi naveliko. Pa ak to kome kaj znaci.
Terra Nitrogen Company, L.P. (TNH) 143.69 2.69 (+1.91%)
Dow +1.45% Nasdaq +1.02%
http://finance.yahoo.com/q/bc?s=TNH&t=5d&l=on&z=m&q=l&c=%5Bthumbsup%5D%5Bthumbsup%5D
Nevjerovatno, takmicenje u procjeni koliko ce nesretni PTKM jos pasti, mozda ce Budd (nekadasnji drucker) sutra kupovati po 240 in prognozirati da ce se naredni tjedan staviti na kupnju po 150 . To bi bilo i za PTKM previse.
Alien:
”
Inace, prosao prekjucer pored Kutine – iz dimnjaka Petrokemije se dimi sve u 16 sto znaci da se radi naveliko. Pa ak to kome kaj znaci.
”
Terra Nitrogen Company, L.P. (TNH) 143.69 2.69 (+1.91%)
Dow +1.45% Nasdaq +1.02%
http://finance.yahoo.com/q/bc?s=TNH&t=5d&l=on&z=m&q=l&c=%5Bthumbsup%5D%5Bthumbsup%5D
Samo na osnovi dimnjaka se može doći do sasvim krivog zaključka !
Petrokemija ne radi sve u 16 zbog plina jer se isti mora isporučivati prema ugovoru talijanima do 1.2.2008.
Čak šta više, neki zbog toga su na prisilnom godišnjem odmoru !
PS.
imam dionice PTKM i vjerujem da će sve biti ok !
Ali iskreno se nadam da je profil dioničara na ovoj dionici malo drugačiji.
U ovoj situaciji nije bitan profil ulagaca, neka vi svi ne prodate sto je u redu, ali ima za prodati onaj iz top 10 i ako on hoce van a usao na 90 sve iznad toga mu je dobit, on ce izaci po bilo kojoj cijeno vecoj od 90, a netko to morati kupiti na ovom trenutno krajnje plitkom trzistu.
krejzihors: ” Ali iskreno se nadam da je profil dioničara na ovoj dionici malo drugačiji. ” U ovoj situaciji nije bitan profil ulagaca, neka vi svi ne prodate sto je u redu, ali ima za prodati onaj iz top 10 i ako on hoce van a usao na 90 sve iznad toga mu je dobit, on ce izaci po bilo kojoj cijeno vecoj od 90, a netko to morati kupiti na ovom trenutno krajnje plitkom trzistu.
Slažem se.
Međutim kad pogledate KOEI jasno je da su tu sve transakcije dogovorene i točno se zna po kojim cijenama i po kojim količinama ide izlaz odnosno ulaz.
Transakcije se odvijaju između velikih što je vidljivo iz prometa koji su kontinuirano višemilijunski. Mnogima u ovom trenutku nije u interesu da cijena PTKM drastično padne – postoji jako puno razloga za to.
U ovoj situaciji nije bitan profil ulagaca, neka vi svi ne prodate sto je u redu, ali ima za prodati onaj iz top 10 i ako on hoce van a usao na 90 sve iznad toga mu je dobit, on ce izaci po bilo kojoj cijeno vecoj od 90, a netko to morati kupiti na ovom trenutno krajnje plitkom trzistu.
Znači netko će po tebi prodavati PTKM i po 100 kn (jer je to iznad 90 kn po koliko je navodno kupio, zar ne?). Meni nije jasno zašto onda ODMAH SADA ne prodaš sve svoje dionice skupa s još jednim koji ovdje piše slične tragikomične postove? Da sam ja uvjeren u te fantazije o PTKM na 100 ili 200 kn odmah sad bih je rasprodao i čekao da se ostvari taj moj scenarij i ne bih o tome ni pisao dok se ne riješim PTKM po ovim “visokim” cijenama.
Naravno, za rasprodaju treba još uvijek imati PTKM u portfelju. Najbolji su likovi koji dionicu prodaju, a onda počnu s katastrofičnim pisanjem (drukanjem) ne bi li je srušili par kuna dolje, pa opet uletjeli. Tisuću puta viđeno, pa je već dosadno [yawn]
A ovo o plitkom tržištu gdje kao nema para bolje ne komentirati. Dosta je pogledati promete prošli tjedan pa se vidi da para za kupnju (u par dana 500 mil.kn redovnog prometa) i te kako ima i da su fondovi lijepo ošišali paničare.
zbiro:
”
U ovoj situaciji nije bitan profil ulagaca, neka vi svi ne prodate sto je u redu, ali ima za prodati onaj iz top 10 i ako on hoce van a usao na 90 sve iznad toga mu je dobit, on ce izaci po bilo kojoj cijeno vecoj od 90, a netko to morati kupiti na ovom trenutno krajnje plitkom trzistu. ”
Znači netko će po tebi prodavati PTKM i po 100 kn (jer je to iznad 90 kn po koliko je navodno kupio, zar ne?). Meni nije jasno zašto onda ODMAH SADA ne prodaš sve svoje dionice skupa s još jednim koji ovdje piše slične tragikomične postove? Da sam ja uvjeren u te fantazije o PTKM na 100 ili 200 kn odmah sad bih je rasprodao i čekao da se ostvari taj moj scenarij i ne bih o tome ni pisao dok se ne riješim PTKM po ovim “visokim” cijenama.
Naravno, za rasprodaju treba još uvijek imati PTKM u portfelju. Najbolji su likovi koji dionicu prodaju, a onda počnu s katastrofičnim pisanjem (drukanjem) ne bi li je srušili par kuna dolje, pa opet uletjeli. Tisuću puta viđeno, pa je već dosadno [yawn]
A ovo o plitkom tržištu gdje kao nema para bolje ne komentirati. Dosta je pogledati promete prošli tjedan pa se vidi da para za kupnju (u par dana 500 mil.kn redovnog prometa) i te kako ima i da su fondovi lijepo ošišali paničare.
Isto tako su dobri likovi koji dionicu kupe, pa počnu s drukanjem. Ja tu ne vidim razlike
Isto tako su dobri likovi koji dionicu kupe, pa počnu s drukanjem. Ja tu ne vidim razlike
Pomiješao si iznošenje činjenica s drukanjem (čekam PTKM na 215 kn). No, tvoja stvar, samo se ti blamiraj i dalje. [lol]
zbiro: ” U ovoj situaciji nije bitan profil ulagaca, neka vi svi ne prodate sto je u redu, ali ima za prodati onaj iz top 10 i ako on hoce van a usao na 90 sve iznad toga mu je dobit, on ce izaci po bilo kojoj cijeno vecoj od 90, a netko to morati kupiti na ovom trenutno krajnje plitkom trzistu. ” Znači netko će po tebi prodavati PTKM i po 100 kn (jer je to iznad 90 kn po koliko je navodno kupio, zar ne?). Meni nije jasno zašto onda ODMAH SADA ne prodaš sve svoje dionice skupa s još jednim koji ovdje piše slične tragikomične postove? Da sam ja uvjeren u te fantazije o PTKM na 100 ili 200 kn odmah sad bih je rasprodao i čekao da se ostvari taj moj scenarij i ne bih o tome ni pisao dok se ne riješim PTKM po ovim “visokim” cijenama. Naravno, za rasprodaju treba još uvijek imati PTKM u portfelju. Najbolji su likovi koji dionicu prodaju, a onda počnu s katastrofičnim pisanjem (drukanjem) ne bi li je srušili par kuna dolje, pa opet uletjeli. Tisuću puta viđeno, pa je već dosadno [yawn] A ovo o plitkom tržištu gdje kao nema para bolje ne komentirati. Dosta je pogledati promete prošli tjedan pa se vidi da para za kupnju (u par dana 500 mil.kn redovnog prometa) i te kako ima i da su fondovi lijepo ošišali paničare.
Kolega ,ovo sto pisem to su cinjenice. Na srecu nemam margin pa ne moram nista prodati a najmanje ptkm kojeg nemam i koji je meni bio bi dobar i na 285 da imam suske. Rasprodaje su moguce, pratim koei vec tjedan, ulaz na 1108, pa 1030, pa 950 a on i dalje tone, sad mi je zao, bolje ipak uci na 800 nego 1108, nije li tako?
budd:
”
Isto tako su dobri likovi koji dionicu kupe, pa počnu s drukanjem. Ja tu ne vidim razlike ”
Pomiješao si iznošenje činjenica s drukanjem (čekam PTKM na 215 kn). No, tvoja stvar, samo se ti blamiraj i dalje. [lol]
Realno je očekivati cijenu od 215 kn. Prvo, radnici će dobiti po <=100 kn dionice i to njih minimalno 400000. Radnici DDJH su isto tako dobili s popustom i cijena je pala s 310 na 190-200. Brojke govore sve, a računica je jasna. S lockup periodom ili bez njega.
Drugo, sindikat će se buniti kakve god uvjete dobili i vjerojatno će ishoditi još 12% dionica + zaustavljanje privatizacije (čitaj ulazak strateškog partnera).
Treće, Mesarić često trabunja gluposti i time ne utječe dobro na raspoloženje potencijalnih investitora.
Sve ovo meni govori da cijena može pasti do 215 kn. Ti s druge strane imaš svoje viđenje koje ti govori obrnuto. Ne vidim razloga da me bezveze napadaš