PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Govori neku večer dr.Ivo kako će privatizirat PTKM,da će vlada odredit cijene plina,gnojiva,struje,paketa radničkih itd.Ja cili sritan šta sam izaša par dana prije a ujutro ona 350,kn.Ili ja ništa ne razumin ili je dovoljno u Dnevniku spomenit ime neke firme pa ona ode 20%? [sealed]

to se zove loš tajming – a ja sam ga imao sa ulaskom [embarass]

evo usput i k/p a slikica je simbolika – nadam se da znate šta znači.

moze neko top 10[proud]

1. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 1.210.822 36,24 Osnovni račun
2. MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, RADA I PODUZETNIŠTVA 869.396 26,02 Osnovni račun
3. PBZ D.D./THE BANK OF NEW YORK AS CUSTODIAN 209.067 6,26 Skrb. račun
4. HPB D.D./KD INVESTMENTS – VICTORIA FOND 94.229 2,82 Skrb. račun
5. HPB D.D./KAPITALNI FOND D.D. 68.581 2,05 Skrb. račun
6. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 59.415 1,78 Skrb. račun
7. HPB D.D. 40.569 1,21 Skrb. račun
8. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./HYPO ALPE-ADRIA-BANK AG 40.098 1,20 Skrb. račun
9. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 40.000 1,20 Osnovni račun
10. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 35.612 1,07 Skrb. račun
Ukupno: 79,85

Opet ponavljam.
Toliku količinu gluposti i drukanja još nisam pročitao na niti jednoj drugoj temi.
Pola vas druka da padne, druga polovica da naraste. Samo privlačite nove neiskusne ulagače, pa se i dešavaju ovakvi dramatični nebulozni rastovi, pa zatim padovi na ovoj «jadnoj» Petrokemiji. Jadnoj pod navodnicima, jer je jadna sa vama. Lupate o cijeni plina, vidim neki navode i vremenske prognoze, kunete se, pljujete se međusobno. Panada se javlja redovito čim dionica krene za dole kao katastrofičar. Tu se deklarira kao doktor, u što ja čisto sumljam. Prije bi rekao da laže da bi navlačio, a i vjerujem, što više siguran sam da mu Panda nije jedini nick na Petrokemiji. Drugi ga pljuju i veličaju ovu dionicu u nebesa a sami se poslije hvale kako dnevno trejdaju na njoj. Treći ih hvale.
Govori se o trećoj sreći, rusima, Todoriću, Gazpromu, plinu iz Albanije…
Užas!
Što se tiče privatizacije Sanader je lijepo rekao da ide u dvije faze. Odjednom svi gluhi. Prvo 12% radnicima a zatim druga faza. Želje sindikata su samo želje i to oni i ističu.
Sad druga faza moze samo ovako, ili da država proda strateškom partneru 51% ili veliki dio od preostalog. To slijedi nakon podjele dionica radnicima. Jer radnici se moraju prvi namirit pošto čekaju od stoljeća sedmog i došlo bi do prosvjeda da se oni prvi ne namire. Bit će vuk sit i ovce na broju. Neki fond u koji će biti ubačena Petrokemija sa ostalim firmama u državnom vlasništvu je glupost. To bi bila miješana salata koja bi se jako brzo ukiselila. Kako bi taj fond mogao upravljati sa tolikim firmama. Kako bi država izašla iz toga, što je uvijet za EU. Ma tko bi kupovao taj IPO. Kolika bi samo bila cijena. Većina se razočarala na HT-u. Većina se uplašila dionica.
Petokemija će se hitno privatizirat i država će prestat biti većinski vlasnik.
Treba love Sanaderu imajte to na umu.
Jako se dobro zna koja je vrijednost ove dionice i ove firme u regiji.
Da, smiješna je.
Da li će trebati 1 godina ili 2 – 3 da dođe na 1500 – 2000 kn? Svejedno.
A svi oni koji govore da je bolje da taj novac u međuvremenu okrenu na drugim dionicama pričaju gluposti. Na kojim to dionicama? Šta imaju kristalnu kuglu? Pa sve pada osim Tode a i on će gadno roknut ako mu ne upali Turska.
Uvijek postoje maheri, ali njima se niti ne obraćam jer oni imaju samo svoju računicu.
Molim moderatora da mi ne obriše ovaj post. Hvala.

4. HPB D.D./KD INVESTMENTS – VICTORIA FOND 94.229 2,82 Skrb. račun

Kada sve dionice padaju i kada ti ulagaci povlace lovu iz fonda, koje ces dionice podavat da se pokrijes?
Cudim se da je samo Victoria prodavala.

eto 7k manje od KD viktorije. Izgleda i kod njih krenule isplate, kao FIMA/DDJH

@Vrana
Jedan od najboljh postova na ovoj temi.

Danas sam vam bio jedini prijatelj kada sam skidao po 315[cool]

SAM PROTIV SVIH

Opet ponavljam. Toliku količinu gluposti i drukanja još nisam pročitao na niti jednoj drugoj temi. Pola vas druka da padne, druga polovica da naraste. Govori se o trećoj sreći, rusima, Todoriću, Gazpromu, plinu iz Albanije… Užas! Što se tiče privatizacije Sanader je lijepo rekao da ide u dvije faze. Odjednom svi gluhi. Prvo 12% radnicima a zatim druga faza. Želje sindikata su samo želje i to oni i ističu. Sad druga faza moze samo ovako, ili da država proda strateškom partneru 51% ili veliki dio od preostalog. To slijedi nakon podjele dionica radnicima. Neki fond u koji će biti ubačena Petrokemija sa ostalim firmama u državnom vlasništvu je glupost. To bi bila miješana salata koja bi se jako brzo ukiselila. Kako bi taj fond mogao upravljati sa tolikim firmama. . Petokemija će se hitno privatizirat i država će prestat biti većinski vlasnik. Treba love Sanaderu imajte to na umu. Jako se dobro zna koja je vrijednost ove dionice i ove firme u regiji. Da, smiješna je. Da li će trebati 1 godina ili 2 – 3 da dođe na 1500 – 2000 kn? Svejedno. Pa sve pada osim Tode a i on će gadno roknut ako mu ne upali Turska. Uvijek postoje maheri, ali njima se niti ne obraćam jer oni imaju samo svoju računicu. Molim moderatora da mi ne obriše ovaj post. Hvala.

drukanja na bilo koju stranu ima na svakom forum, drhtavih ručica je uvijek bilo a nokon ine i ht-a puno previše, nažalost neizbježno osim na dionicama tipa jamnica i konzum. privatizacija ili ne ova firma odradila je više nego dobar rast, privatizacijom možemo sa pravom očekivati malo bolji skok. da se i ne desi kroz godinu dvije pretpostavljamo da sa trendom potražnje hrane i svega vezanog uz to možemo očekivat nastavag rasta petrice. postaš o pisanju gluposti i drukanju? hmm a tvoj post? 1.,2. ili 3. sreča isto nije bitno, bitno je da je se ovaj put stvarno i konkretno odrađuje najvažniji dio privatizacije, nakon kojeg u bilo kojem slučaju novi, isti ili fond vlasnik nastavlja sa radom kao i dosad! reci mi kako ocjenjuješ rad u protekle tri godine i prognoze za naredne tri u slučaju:1. novi vlasnik toda 2.neka strana firma 3. spomenuti fond koji je upitan 4. po želji. molim i komentar kretanja cijene u trenutnoj korekciji osvrtom i na igh koji sa super vijestima nije napravio nikakav pomak.
ja sam svoju odluku donio prije kupnje, pisanja na forumu koristim kao sredstvo razmjene mišljenja, i lako prikupljane podataka kroz dobar filter i obaveznu provjeru istih. posao mi ne dozvoljava angažman kao miki,buddu, bossu, flayeru i drugima kojima se ovim putem zahvaljujem na iscrpnim analizama i nesebičnom radu.

ovdje trenutno hold dionica ima perspektivu i nadam se uskoro drugom krugu privatizacije sa strateskim partnerom vec sljedeci tjedan bi trebalo biti konkretnih vijesti oko cijene plina i daljnjoj privatizacije cvrsto vjerujem daljnjoj privatizaciji jer hrvatska kao vrlo skori kandidat za eu mora liberalizirati svoje trziste inace smo out[proud]

kaj je to sad opet nesto bilo na tv-u, mesarić komentira da nema dosta plina i da ce doc do poskupljenja njegove cijene..

Na RTL – bilo da je vlada trebala napraviti novo podzemno skladište plina i da je to prošlo do sada kao “zaboravljena priča”
Trebalo je napraviti dodatno manje skladište u Okolima – gdje je i sada glavno i jedino skladište, te također u Beničancima (ako sam dobro zapamtil ime lokacije). U ovakvim okolnostima dogadja se da tokom ljeta Plinacro (ili INA) prodaju ljeti višak plina u bescijenje a u zimi ga uvoze po abnormalnim cijenama!
Dobro je da je priča inicirana, po meni od strane Mesarića. Treba unaprijed stvoriti atmosferu u kojoj je vidljivo zbog čega će eventualno Petrokemija imati problema sa proizvodnjom ili cijenom proizvoda.
To ujedno najavljuje skoru Polančecovu posjetu PTKM. Osobno ne vjerujem da će biti nekih dramatičnih sukoba već više dogovor na obostrano zadovoljstvo. Državi je to sada glavni interes, ne raditi valove……..u kratkom roku svašta joj se pojavilo kao hitni problemi, povečanje cijena, inflacija, dug države…………
U konačnici to je i zadatak nove/stare (sada ozbiljno koalicione) vlade. U protivnom bi se moglo dogoditi da vlada padne…………a onda ……..”ne zna se”![bye]

marcello

New Report

Close