Ja se bojim da ptkm neće nigdje do dole.
Objavili su kaj su objavili i to je to.
A ako slučajno netkonešta kaže za Migros u petak onda će već tada počet masovno kupovanje tode a bojim se da znate tko bi mogoa tu popušiti.
Tvornica je odlična ali još dugo tu nebude ništa.
A tek kad se kaže da je dionica za radnike 114 kn, a joj svi će bežat van glavom bez obzira.
Mislim ne kažem da ne vriejdi ili 340 kn neće proči još pola godine , a za to vrijeme če ostalo biti u nebu.
Eto tako si ja nekako to mislim, možda sam u pravu možda nisam, ali mislim da ću svoje prodat jer mi se neda posijediti čekajuči da se maknemo.
može jer takvi kao ti nam netrebaju u ovoj dionici. “Objavilo se što se objavilo”??? Vidi se da si ti zbilja “ozbiljan” ulagač koji “zna” da će uskoro izać izvještaj sa 50 milja dobiti i da se treba tek objaviti cijene gnojiva i plina i to sve u narednih mjesec-dva. Moja savjet ti je prodaj što prije i to po bidu da razveseliš nekoga.
“A tek kad se kaže da je dionica za radnike 114 kn, a joj svi će bežat van glavom bez obzira.”
Hm da… definitivno se to nezna već skoro pola godine vidi se da si upućen u zbivanja. “Kad se kaže…” A kako ti znaš da će se “kazat” a otkuda onda ti znaš? Pa nije se valjda reklo na nacionalnoj televiziji u udarnom terminu pa su svi krenuli u paničnu rasprodaju i taj dan se završilo na +12%. Ti mora da si vidovit kad znaš nešto prije nego što se kazalo. Pljesak pljesak… ovo je ili zbilja loš druk ili još jedan mudri dijoničar. Vidi se da i babe s placa ulažu sad.
vlalonca:
”
Ja se bojim da ptkm neće nigdje do dole.
Objavili su kaj su objavili i to je to.
A ako slučajno netkonešta kaže za Migros u petak onda će već tada počet masovno kupovanje tode a bojim se da znate tko bi mogoa tu popušiti.
Tvornica je odlična ali još dugo tu nebude ništa.
A tek kad se kaže da je dionica za radnike 114 kn, a joj svi će bežat van glavom bez obzira.
Mislim ne kažem da ne vriejdi ili 340 kn neće proči još pola godine , a za to vrijeme če ostalo biti u nebu.
Eto tako si ja nekako to mislim, možda sam u pravu možda nisam, ali mislim da ću svoje prodat jer mi se neda posijediti čekajuči da se maknemo.
”
može takvi kao ti nam netrebaju u ovoj dionici. “Objavilo se što se objavilo”??? Vidi se da si ti zbilja “ozbiljan” ulagač koji “zna” da će uskoro izać izvještaj sa 50 milja dobiti i da se treba tek objaviti cijene gnojiva i plina i to sve u narednih mjesec-dva. Moja savjet ti je prodaj što prije i to po bidu da razveseliš nekoga.
“A tek kad se kaže da je dionica za radnike 114 kn, a joj svi će bežat van glavom bez obzira.”
Hm da definitivno se to nezna već skoro pola godine vidi se da si upućen u zbivanja. “Kad se kaž…” A kako ti znaš da će se “kazat” a otkuda onda ti znaš? Pa nije se valjda rekla na nacionalnoj televiziji u udarnom terminu pa su svi krenuli u paničnu rasprodaju i taj dan se završilo na +12%. Ti mora da si vidovit kad znaš nešto prije nego što se kazalo. Pljesak pljesak… ovo je ili zbilja loš druk ili još jedan mudri dijoničar. Vidi se da i babe s placa ulažu sad.
Savage prijatelju nemoj se nervirati za vlalonca mislim da nije mislio ništa zlonamjerno nego samo mislim da je jako ljen pročitati 400-500 stranica unazad
jedno je sta sindikat zeli a drugo je sta ce reci vlada za ulazak u eu bitna je liberalizacija trzista a i sa ovom vladom sanader mora namaknuti novce mislim da prodajom 12% dionica radnicima nepuni drzavnu blagajnu a troskovi stizu onaj koji nema zivaca neka izadje
Mozda mi je izracun krivi posto sam ga napravio u 2-3 minute, ali htio sam brzinski izracunati koliko vrijednost PTKM realno pada ako radnici dobiju dionice s diskontom.
U igri je znaci 416248 radnickih dionica od ukupno 3341117.
Trenutno je prosijek danasnjeg trgovanja 324,53 kn. Ja sam to zaokruzio na nize, na 320kn.
Nominala cijena je 270 kn, a radnici ce dobiti po 20% (+1% po godini staza) nizoj cijeni ili cca. 50% ako keshiraju.
Znaci, mozemo pretpostaviti da ce kupovati po cijenama od 114 kn do 216 kn (sto je 20% nominalne). Neka aritmeticka sredina, a i vjerojatni prosijek po kojoj ce se kupovati je znaci cca. 165 kn po dionici.
U tom slucaju, vrijednost PTKM pada za samo 6,03%, odnosno na 300,69 kn.
Ja zadovoljan. 😉
[thumbsup]
ma ovdje je ocito da ce biti 12% posto radnici 25%vlada 26% strateski partner samo treba biti strpljiv i cekati ocitovanje vlade kazem hrvatska zeli u eu a dok nema liberalizizacije trzista nema nama eu neterba nam jos jedan rockwol a i vlada je svijesna da cijene energenata lete u nebo i da nemogu braniti cijenu na trosak poreznih obveznika niti to treba vladi niti radnicima a sad drugo je pitanje kako ce strateski partner doci do 51% VLASNISTVA JA VIDIM SAMO JEDAN MOGUCI NACIN A TO JE PREKO BURZE
Simone:
”
dgmaz: ” Simone: ” Friška vijest preko media servisa…prva vijest na vijestima Sindikati pregovaraju danas s vladom o privatizaciji Petrokemije. Pregovarat će se o cijeni i o privatizaciji ostatka firme. ” Simone odakle ti te vijesti, gdje si to čuo ” Jutros na obiteljskom radiju…oko 8
”
kuha se kuha
vijest o 12% radnicima trebala je uzdrmat petricu? ili se varam
pošto nije uzdrmana, nego se koči na ovim niskim razinama- zašto?[shocked][shocked]
dokup[thumbsup]
Pratim već neko vrijeme priču oko Petrice i imam neš sitno u portfelju od prije (ali ne baš tako dugo kao većina ovdje). Ono što mi je smiješno su zahtjevi i nade sindikata da država zadrži večinski paket. Pa naravno da bi oni htjeli da firma bude državna, tko je lud da ima žuljave ruke? Privatizacija se _sigurno_ neće završiti s prodajom 12% radnicima kako se moglo pročitati u medijima, čak ni u našoj idiotskoj državi. A i sumnjam da će radnici prodavat dionice, ajde da je neka lova. Poprilično sam uvjeren da će kroz sljedećih par mjeseci pasti neke odluke. Ne more ovo vako [thumbsup] .
bok vam.
meni se isto cini da je ovo sve priprema za preuzimanje
radnici ce dobit jeftino, i nece se moci buniti i to je to
nama super
Pratim već neko vrijeme priču oko Petrice i imam neš sitno u portfelju od prije (ali ne baš tako dugo kao većina ovdje). Ono što mi je smiješno su zahtjevi i nade sindikata da država zadrži večinski paket. Pa naravno da bi oni htjeli da firma bude državna, tko je lud da ima žuljave ruke? Privatizacija se _sigurno_ neće završiti s prodajom 12% radnicima kako se moglo pročitati u medijima, čak ni u našoj idiotskoj državi. A i sumnjam da će radnici prodavat dionice, ajde da je neka lova. Poprilično sam uvjeren da će kroz sljedećih par mjeseci pasti neke odluke. Ne more ovo vako [thumbsup] .
bok vam.
potpisujem
* Važeći podaci za uredovni dan 17.01.2008 .
PETROKEMIJA D.D./REDOVNA DIONICA PTKM-R-A
Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1.
HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU
1.210.822 36,24 Osnovni račun
2.
MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, RADA I PODUZETNIŠTVA
869.396 26,02 Osnovni račun
3.
PBZ D.D./THE BANK OF NEW YORK AS CUSTODIAN
209.067 6,26 Skrb. račun
4.