PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ako Agrokor uspije maznute Turke onda može osigurati i gadne pare za petrokemiju. Moram priznati da me iznenadio. Ptkm kao cash mašina digla bi ga još gore.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

Ako Agrokor uspije maznute Turke onda može osigurati i gadne pare za petrokemiju. Moram priznati da me iznenadio. Ptkm kao cash mašina digla bi ga još gore.

Preuzimanje Migrosa značilo bi puno za RH poljoprivrednu i prehrambenu industriju.
Svi koju su uskoj vezi sa navedenim bi tada profitirali.

Onome tko zna čekati, vrijeme otvara vrata.

KUTINA, 17. siječnja 2008. (Hina) – Nema razloga za uznemirenost zbog nastavka privatizacije kutinske Petrokemije d.d., koju je najavio premijer Ivo Sanader, budući da je ona u skladu sa Sporazumom o privatizaciji Petrokemije potpisanim s Vladom prije deset godina, rekao je danas u Kutini Željko Klaus, glavni povjerenik podružnice Sindikata energetike, kemije i nemetala u toj tvrtki .
Kako je rekao sindiklani povjerenik Klaus, u mandatu prošle Vlade, stvoreni su uvjeti za stabilnije poslovanje tvrtke s dokapitalizacijom kojom je država postala vlasnik 63 posto.
Što se aktualne privatizacije tiče, riječ je o 12 posto ili 416.248 dionica od ukupno njih 3.341.117,
rekao je Klaus dodajući da sindikati i Udruga hrvatskih branitelja čvrsto zastupaju stav da država i nadalje s 51 posto mora zadržati većinsko vlasništvo.
Za način privatizacije najmanje treba strahovati više od 8000 sadašnjih te bivših radnika i umirovljenika, rekao je jer za njih će se, u odnosu na sadašnju nominalnu cijenu od 270 kuna, dionice prodavati po znatno nižoj cijeni.
Teško je reći točan iznos, ali držat će se onih cijena koje su postizane u kuponskoj privatizaciji, najniža je iznosila 144 kune, izjavio je Klaus.
Da bi se zaposlenike obavijestilo o privatizaciji održano je 40 sastanaka u svim dijelovima tvrtke. Dionice kupljene u startu bit će jeftinije 20 posto, za navršenu punu godinu staža 1 posto, a pri kupnji za gotovinu 50 posto, rekao je Klaus.
(Hina) xdpas yvkn

mika, pa di si mi? kaj ima?
evo, nista se poseno nije dogodilo….a ti si projicirao na 1500 kuna…vidis, bio si u krivu…a ja nisam…svi ste se smijali, vadili silabus sa efzg-a…smijesno…sad se mogu samo ja vama smijati….
[smiley][smiley][smiley][smiley][smiley][smiley][smiley]

inace, logika vam je malo cudna….
ako se iskeshira/zaduzi za Migros onda ce biti manje novca da krene u PTKM…
neka osnovna logika mi tako govori, no evo, uvazam i vase misljenje samo ga bas i ne razumijem…
takodjer, misllim da hrvatska poljoprivreda nece puno/uopce profitirati od toga jer smo mi nekonkurentni sa njihovim cijenama…
Pozdrav

PRODAJA DIONICA PTKM JE ISTO ŠTO I PRODAJA ZEMLJIŠTA PRIJE POČETKA IZGRADNJE AUTOCESTE

mika:

evo, nista se poseno nije dogodilo….a ti si projicirao na 1500 kuna…vidis, bio si u krivu…a ja nisam…svi ste se smijali, vadili silabus sa efzg-a…smijesno…sad se mogu samo ja vama smijati….

neka osnovna logika mi tako govori, no evo, uvazam i vase misljenje samo ga bas i ne razumijem…
takodjer, misllim da hrvatska poljoprivreda nece puno/uopce profitirati od toga jer smo mi nekonkurentni sa njihovim cijenama…
Pozdrav

Pa ček malo jesi ti normalan? Pa nitko nije spominjao 1500 kn u roku tjedan dana. A u čem si ti u pravu? Rekao da da će ptkm u negativnu blokadu onaj dan i sad si se našao u sveopćoj korekciji kad je sve otišlo 15% dolje ptkm je 10% u plusu i sad se ti nađeš busati “da si bio u pravu”. Prodao si ptkm po 310 i sad se grizeš jer si mogao komotno po 340-350, a sudeći koliko si zaradio na prodaji od 310 mogao si još bar 100.000 kn dić na trejdanju zadnja 2 dana. A todorić i da preuzme migros pa zar misliš da će gnojivo kupovat tuđe a ne od PTKM? I kome se ti onda u toj situaciji možeš smijati osim ak nisi uspio trejdati ptkm? Ona je u plusu 10% u odnosu na onaj dan dan kad si pljuvao po njoj i svi su zaradili neki vjerojatno i daytrejdali. Ti si taj kojemu se možemo smijati pogotovo ako nisi 100% u kešu jer sve ostale dionice su šljuknule slobodnim padom. Tako da se pokri po ušima i nemoj više ovdje pisat. Cartman kad je pisao je bar u to vrijeme davao normalne argumente koji su tada imali temelja ali se od tad situacija drastično promijenila tako da ti sad možeš jedino plakati i drukati prema dolje. Volim kad se na svakoj temi piše i pozitivno i negativno ali ti si pretjerao.

Ja se bojim da ptkm neće nigdje do dole.
Objavili su kaj su objavili i to je to.

A ako slučajno netkonešta kaže za Migros u petak onda će već tada počet masovno kupovanje tode a bojim se da znate tko bi mogoa tu popušiti.

Tvornica je odlična ali još dugo tu nebude ništa.
A tek kad se kaže da je dionica za radnike 114 kn, a joj svi će bežat van glavom bez obzira.
Mislim ne kažem da ne vriejdi ili 340 kn neće proči još pola godine , a za to vrijeme če ostalo biti u nebu.

Eto tako si ja nekako to mislim, možda sam u pravu možda nisam, ali mislim da ću svoje prodat jer mi se neda posijediti čekajuči da se maknemo.

ma i necu jer nema smisla, mnogi ovdje ne znaju posteno č i ć pisati…pa čemu onda…
sta, oce onda slati gnojivo u Tursku….?pa on kupujue maloprodaju, a ne proizvodnju???

PRODAJA DIONICA PTKM JE ISTO ŠTO I PRODAJA ZEMLJIŠTA PRIJE POČETKA IZGRADNJE AUTOCESTE

mika:

Pozdrav

Dotore, za čovjeka vašeg obrazovanja (bar kako kažete[huh]), ne prestajete me iznenađivati. Dobro je Savage napisao…smješni ste!

Da niste vi jedan od onih profesora/asistenata, koji su isfrustrirani svojom plaćom, pa maltretiraju sve druge oko sebe… Tko zna, možda ste baš Vi onaj koji je 4 puta optužen za napastovanje studentica…[lol] [lol] [lol]

Mislim da je jedna od 2 verzije i istinita… zato vas toliko i peče ova tema! (ili brucoš ili isfrustrirani profesor na fakultetu, iako se čine 2 krajnosti, što se tiče praktične sposobnosti zarađivanja, tu su rame uz rame)[lol] [lol] [lol]

kad prodate dovoljno ispita, budem vam ja prodao ptkm po 100 eura i to samo jer ste simpatično smješni, pa ju vi odmah rješite na burzi po 200 Eura i pohvalite se na forumu koji ste trejder, no samo 1 dionicu, ofkors![proud]

Neki dan sam postavio target na 350,00. Kometiralo se da sam skroman. Kako sada svari stoje, petrica će
se i dalje pacati u mom portfelju.[sad]

mika: ” Ako Agrokor uspije maznute Turke onda može osigurati i gadne pare za petrokemiju. Moram priznati da me iznenadio. Ptkm kao cash mašina digla bi ga još gore. ” mika, pa di si mi? kaj ima? evo, nista se poseno nije dogodilo….a ti si projicirao na 1500 kuna…vidis, bio si u krivu…a ja nisam…svi ste se smijali, vadili silabus sa efzg-a…smijesno…sad se mogu samo ja vama smijati…. [smiley][smiley][smiley][smiley][smiley][smiley][smiley] inace, logika vam je malo cudna…. ako se iskeshira/zaduzi za Migros onda ce biti manje novca da krene u PTKM… neka osnovna logika mi tako govori, no evo, uvazam i vase misljenje samo ga bas i ne razumijem… takodjer, misllim da hrvatska poljoprivreda nece puno/uopce profitirati od toga jer smo mi nekonkurentni sa njihovim cijenama… Pozdrav

pa jel ti znaš čitat. Ja nisam pisao da vrijedi 1500 nego 2000. A to je ipak razlika.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

ma i necu jer nema smisla, mnogi ovdje ne znaju posteno č i ć pisati…pa čemu onda…
sta, oce onda slati gnojivo u Tursku….?pa on kupujue maloprodaju, a ne proizvodnju???

HAHAHA

no što se tiče jeftinih dionica, ako je 8000 radnika (prema citiranom intervjuu), to znači da će svaki dobiti oko 50 dionica, što će im donijeti zaradu oko 1000 Eura (za cijeli radni vijek). Ja znam da ja ne bih prodavao u takvoj situaciji da sam radnik Petrokemije.

A kao to sam rekao, pojavilo se na temi već onih koji su ušli prije 3 dana, već izlaze! Zbog takvih mi je i drago da nije svaki dan +10%! Pa nije ni lova za svakoga![lol] [lol] [lol] [lol] [lol]

Evo ti jednostavnog odgovora,
ono što će proizvesti u RH i Srbiji to će sve moći plasirati putem maloprodaje u Turskoj, dakle moći će plasirati sve što proizvede i time utjecati na samu proizvodnju u RH i Srbiji, eto takva je današnja ekonomija

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

New Report

Close