PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

danas nadokupio po 315,vjerovatno od nekog pametnjakovica koji ju je jucer kupovao po 340-350

nešto ste mi utihnuli, pa nije valjda da smo razočarani scenarijem ?

tko me poslušao mogao je lijepo trejdati.

* Važeći podaci za uredovni dan 16.01.2008 .

PETROKEMIJA D.D./REDOVNA DIONICA PTKM-R-A

Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1.
HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU
1.210.822 36,24 Osnovni račun
2.
MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, RADA I PODUZETNIŠTVA
869.396 26,02 Osnovni račun
3.
PBZ D.D./THE BANK OF NEW YORK AS CUSTODIAN
209.067 6,26 Skrb. račun
4.
HPB D.D./KD INVESTMENTS – VICTORIA FOND
101.814 3,05 Skrb. račun
5.
HPB D.D./KAPITALNI FOND D.D.
68.581 2,05 Skrb. račun
6.
ZAGREBAČKA BANKA D.D.
59.415 1,78 Skrb. račun
7.
HPB D.D.
40.837 1,22 Skrb. račun
8.
HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./HYPO ALPE-ADRIA-BANK AG
40.098 1,20 Skrb. račun
9.
RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV
40.000 1,20 Osnovni račun
10.
RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB
35.612 1,07 Skrb. račun
Ukupno: 80,08

nešto ste mi utihnuli, pa nije valjda da smo razočarani scenarijem ? tko me poslušao mogao je lijepo trejdati.

Nisam poslušao sebe, pa se nisam usudio ni vas.

Ja sam isto jučer postao da smrdi na bounce back, čak sam i povlačio nalog za prodaju, a na 200 komada se lijepih 5000 dalo zaraditi u 24 sata, a još bi ostalo dosta u rezervi, ali bit će bolje[thumbsup]

Svi kupuju ti prodaj - Svi prodaju ti kupuj

Dragi moji sugradjani u HR, pa zar ne vidite da vam je ovo snizenje Bogom dano! Da jos malo stignete dokupiti po nominalnoj cijeni dionicu Firme ciji proizvod je trenutno u zaristu svjetskog interesa zbog potrebe da se poveca proizvodnja hrane. Prvi prioritet na listi vlade pa i radi izvozne kvote koja nema ogranicenja tolika je potraznja (pa i Talijani pocese graditi jednu u Vukovaru pisu?). Dakle porast proizvodnje nema ogranicenja, pa kako onda dozvolite da vam ju fon manageri uzimaju pred nosom s glupm obrazlozenjem da ce PTKM biti zatvorena?? ne mogu vjerovati koje sve gluposti su bile napisane da bi srusili cijenu hahahaha….. a 400k radnicim po 1000kn dionica samo 400milja, nista prema milijardama kn u fondovima

Potpuno se slazem da je proizvod petrokemije trazen i da ce svakim danom biti sve trazeniji i to nije upitno. Nije ni upitan daljnjih razvoj tvornice ako se nade dobar strateski partner i ako vlada dobro postupi – u tom slucaju ovo je vrhunska dionica, a protivnom bi moglo biti sra…a! Ukoliko se u ovom procesu zezne..nece biti velikog rasta (moje misljenje). Htio bih samo napomenuti na par problemcica: 1) da je petrokemija jedan ogroman tromi stroj sa u kojem je trenutno zaposleno 3000 ljudi i kada dode strateski partner, prvo se mora racionalizirati radna snaga. Znam da 500 ljudi tamo ne radi nista – cisti visak. A ostali broj bi se jos mogao znacajno smanjiti zbog racionalizacije. to sve netko treba platiti – otpustati ljude. 2.) petrokemija zahtjeva, a u buducnosti ce jos vise zahtjevati kompletno restrukturiranje i poseban naglasak na modernizaciju proizvodnje! Svi znamo kad je tvornica izgradena i starost dobrog dijela pogona – to ce netko trebati platiti takoder. dakle veliki [thumbsup] za petrokemiju ukoliko se nade strateski partner dovoljno ambiciozan da ucino ovo i da tvornicu pretvori u jednog sire-regionalnog lidera u proizvodnji mineralnih gnojiva.

nekada je imala puno više radnika a sada nema niti 3000 – btw to je netoćan podatak (možda za onaj višak koji spominjete) ali to i mije previše bitno.
bitno je da je sanader svoje obavio – istresli se neki i na kraju gdje si bio, nigdje, šta si radio -ništa !

samo da me se krivo ne razumijemo – ja sam malo kupio danas jer je pala a svašta još može biti pa neka stoji još par mjeseci ako treba ali kada dođe vrijeme isplatiiti će se – to se jučer moglo vidjeti.

… Nego, želim vam svako dobro i nadam se da ste se nakrcali, ako ne onda dok ste kritizirali, onda barem zadnjih dana![thumbsup] …

Hvala na dobrim željama. Ono što sam namjeravao kupiti već sam prije realizirao. Tek za informaciju 55% portfelja je PTKM po prosječnoj cijeni 207 kn. Počeo sam ju kupovati još u prvoj polovini 2006. što će reći da ju već dosta dugo držim. Nisam za nju emotivno vezan što se po mom skromnom mišljenju ne bi moglo reći za jedan dio populacije na ovoj temi. To što sam se pokačio s nekima s ovog foruma je razlika u mišljenju a ne drukeraj. Osim toga jadna bi to bila firma i dionica kad bi joj se cijena krojila na forumima.
Kurs kojim plovi ovaj brod u potpunosti je jasan. Ovaj vjetar u leđa da li će potrajati ili će opet bonaca vidjet ćemo u narednim danima. Pisali mi ili ne pisali. O tome će odlučiti oni koji imaju viška para a manjka vremena (da bi se zezali pisanjem po forumima).

Moje skromno mišljenje je da je prodaja dionice za koju smo sentimentalno vezani već riješen posao.

Da li će to utjecati na rast ili pad dionice teško je predvidjeti, jer je pitanje pod kojim će je uvjetima budući vlasnik svega u regiji dobiti.

Belje je dobio za 1 kunu, i za svaki hektar je dobio poticaj od države koji je gotovo pokrio ili će pokriti sve bivše
dugove spomenute firme.

Ne mislim da će on državi za Petricu morati dati neku ekstra, već minimalnu cijenu jer je partnerstvo s državom više nego očito (da ne kažem političarima ispod stola).

Ja nisam kupio dionicu zbog privatizacije i rasta cijene pod njenim utjecajem već zbog svih onih stvari spomenutih u zadnjih 6 mjeseci.

Brodare i građevinare će zamijeniti hrana i voda i energija. Tko to ne vidi, sorry…

Friška vijest preko media servisa…prva vijest na vijestima

Sindikati pregovaraju danas s vladom o privatizaciji Petrokemije.

Pregovarat će se o cijeni i o privatizaciji ostatka firme.

Friška vijest preko media servisa…prva vijest na vijestima Sindikati pregovaraju danas s vladom o privatizaciji Petrokemije. Pregovarat će se o cijeni i o privatizaciji ostatka firme.

Strateškom partneru prepustiti će se ili 50% ili 25%. Ostatak do većinskog paketa strateški partner kupiti će na burzi. S obzirom da je 35% dionica u rukama privatnih vlasnika i ako bude više kandidata za Vladin paket na burzi bi mogla biti borba za dionice. Sjetite se Barra i Actavisa. To je idealno riješenje za sve i izgleda da su toga svjesni i u sindikatu ptkm. Samo strateški partner može osigurati stabilno poslovanje u idućim godinama.

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

Simone: ” Friška vijest preko media servisa…prva vijest na vijestima Sindikati pregovaraju danas s vladom o privatizaciji Petrokemije. Pregovarat će se o cijeni i o privatizaciji ostatka firme. ” Strateškom partneru prepustiti će se ili 50% ili 25%. Ostatak do većinskog paketa strateški partner kupiti će na burzi. S obzirom da je 35% dionica u rukama privatnih vlasnika i ako bude više kandidata za Vladin paket na burzi bi mogla biti borba za dionice. Sjetite se Barra i Actavisa. To je idealno riješenje za sve i izgleda da su toga svjesni i u sindikatu ptkm. Samo strateški partner može osigurati stabilno poslovanje u idućim godinama.

Halo kolega, a koliki je prema vama većinski paket[wink]

mika: ” Simone: ” Friška vijest preko media servisa…prva vijest na vijestima Sindikati pregovaraju danas s vladom o privatizaciji Petrokemije. Pregovarat će se o cijeni i o privatizaciji ostatka firme. ” Strateškom partneru prepustiti će se ili 50% ili 25%. Ostatak do većinskog paketa strateški partner kupiti će na burzi. S obzirom da je 35% dionica u rukama privatnih vlasnika i ako bude više kandidata za Vladin paket na burzi bi mogla biti borba za dionice. Sjetite se Barra i Actavisa. To je idealno riješenje za sve i izgleda da su toga svjesni i u sindikatu ptkm. Samo strateški partner može osigurati stabilno poslovanje u idućim godinama. ” Halo kolega, a koliki je prema vama većinski paket[wink]

51%

dobit od 450 milja kuna uz povrat od 15 godina znači da ptkm vrijedi 2020 kuna.

New Report

Close