PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Najava premijera Sanadera kako će radnici Petrokemije uskoro moći kupiti do 12% dionica kutinskog proizvođača mineralnih gnojiva potakla je rast cijene dionice, jer se ulagači nadaju široj privatizaciji. Cijena dionice Petrokemije porasla je jučer čak 12,4%, no ulagače bi mogla ohladiti nada zaposlenika kako će privatizacija tu i stati. Zaposlenicima će se dionice ponuditi na temelju sporazuma s državom sklopljenog još 1998. godine.(razni izvori)[tongue]

Hm, izgleda da je na burzi vijest o privatizaciji jučer bila krivo shvaćena, znači, moguće da će samo radnici dobiti dionice i to pod uvjetima iz 1998. [rolleyes]

Ignore: KressoM, delux

Ključno je pitanje kada je premijer spomenuo privatizaciju Petrokemije ? Tema u dnevniku nije bila privatizacija, nego val poskupljenja hrane, plina, benzina… a on ju je spomenuo !Na upit o svemu tome on spominje da će hitno Polančec ići na dogovor u Petrokemiju da dogovori uvjete za privatizaciju 12% za sadašnje i bivše radnike Petrokemije. Dalje iz njegovog izlaganja se daje isčitati da iz toga ide drugi dio za koji ne znamo kakav će biti što je za sada i dobro. Na upit o odnosu i ratu cijena između INE i Petrokemije rekao je da se upravemoraju dogovoriti, a ako tako ne bude arbitrirat će Vlada, odnosno vlasnik obiju firmi. Znači Vlada se odlučila da se rješi stalnog arbitriranja kada izbije nekakav problem oko cijena. Prodati svoj udio onome koji će to dobro platiti, a ujedno osigurati urednu opskrbu energentima kojih mora biti uvijek dovoljno za prizvodnju gnojiva. Tako iz igre ispadaju loši igrači “prodavači magle” (nesposobni menandžeri, uprave, kvazi seljaci, sindikalci, radnici, nesposobna “vlada” koja nije prosla na izborima), a mi IDEMO DALJE ! Eto to je otprilike to. Vjerovatno će se to rještiti što je brže moguće, ali ne preko koljenja. Onaj tko hoće nešto više od Petrokemije zna da nema puno vremena za filozofiranje, a što se mene tiće 12 % Petrokemije mogu dati radnicima i besplatno, a oni između sebe nek dogovore tko i kome koliki dio pripada ![thumbsup]

u EU ne na kredit, već s GOTOVINOM !

http://www.poslovni.hr/67330.aspx

– Po sporazumu iz 1998. godine radnicima će najvjerojatnije biti ponuđeno do 12 posto dionica, a o uvjetima i ostalim detaljima tek predstoje pregovori – pojašnjava i glasnogovornik Petrokemije Kutina Tomislav Pelin.
Dodaje da će ostatak vlasničkog paketa ostati u vladinim rukama, koja ga – po njegovim saznanjima – ne namjerava prodavati. Za državni je paket, koliko je poznato, najviše zainteresiran koncern Agrokor, koji je ujedno i najveći pojedinačni kupac Petrokemijinih gnojiva. No, njegovi su uvjeti, kako se neslužbeno čuje, sigurna cijena i opskrba plinom, koji u slučaju Petrokemije nije energent, već sirovina.

1998 Agrokor je bio beba u pelenama. Baš me zanima kako bi sad reagiralo sindikalno članstvo na to da ih kupuje Todorić.[proud]

Svi kupuju ti prodaj - Svi prodaju ti kupuj

Todorić je kako je 10.11.2007 u večernjem objavljeno bio u Gaspromu u vezi plina…………….[thumbsup]

Napravi razliku http://pravipotez.blogspot.com/

mene full zanima kak ce se ovo sve odraziti danas na burzi..vidjet ce se tko je u pravu a tko u krivu

– Po sporazumu iz 1998. godine radnicima će najvjerojatnije biti ponuđeno do 12 posto dionica, a o uvjetima i ostalim detaljima tek predstoje pregovori – pojašnjava i glasnogovornik Petrokemije Kutina Tomislav Pelin.
Dodaje da će ostatak vlasničkog paketa ostati u vladinim rukama, koja ga – po njegovim saznanjima – ne namjerava prodavati. Za državni je paket, koliko je poznato, najviše zainteresiran koncern Agrokor, koji je ujedno i najveći pojedinačni kupac Petrokemijinih gnojiva. No, njegovi su uvjeti, kako se neslužbeno čuje, sigurna cijena i opskrba plinom, koji u slučaju Petrokemije nije energent, već sirovina.

1998 Agrokor je bio beba u pelenama. Baš me zanima kako bi sad reagiralo sindikalno članstvo na to da ih kupuje Todorić.[proud]

ako im uleti migros, ovo ce biti secer na kraju
za dobrobrit ptkm koliko god se radnici bunili treba im strateski koji moze osigurat dovoljne kolicine plina i povecanje kapaciteta proizvodnje
s inom i njezinim plinom mogu se samo pomolit svake godine da ne bude “hardcore” zime
lng nece zazivjet jos min. 2-4 godine…..
dobro organizirani esop+strateski je odlicno rjesenje za sve

Meni sve sliči da je moj scenario napisan po istinitoj priči [cool][cool]

Scenario safunjice…JA GAZDA…s meksičkim naglaskom

TODA: “Jeba ga ti Sanader, pa jesam li ti rako da ne stežeš jezičinu dok nisam skroz pripremio teren”

SANKI: “Sory kume, zahebo sam, ponijelo me, ali sad ću ja to srediti, evo me danas opet na dnevniku, a i Šuksi će me malo podržati kod Bage, kupovat ćeš ti još jevtinije nego jučer, majke mi, može oklada u dolar??

TODA: Al fali nam crnac da bude ko u filmu, da ga posudimo iz Cibone ili Dinama…??

Nastavak slijedi sutra

Svi kupuju ti prodaj - Svi prodaju ti kupuj

Po privatizaciji iz 1998. radnicima je bilo ponuđeno da kupe dosta više dionica nego danas, i da te dionice odmah prodaju po cijeni oko 1500 Kn preuzimatelju………………tako je bilo 1998.

budimo realni stvar nije ni iz bliza gotovo, bude tu još i gore ali bogme i dole, ako se već pozivamo na Dnevnik bio bi red primjetiti i komentar Petra Brkića iz Abacusa (mnogi od vas vole tu kuću) da mu se čini da su jučer većinu pokupovali manji ulagači željni brze zarade…i ja imam dionice iste i nadam se da neće biti previše oscilacija, ali…

Mislim da bi tim izborom bili svi zadovoljni Vlada, seljaci (kooperanti Agrokora), radnici Petrokemije, sindikalci, samo je pitanje kako je to moguće i na koji način je to moguće izvesti. Bude li se morao natjecati sa Putinom, šanse Agrokora su male, ako se prije nešto ne odradi između njih.Široka je to tema, ali u svim kombinacijama onaj tko ima dionice Petrokemije ne mora se previše brinuti glede cijene dionece.[thumbsup]

u EU ne na kredit, već s GOTOVINOM !

Ako niste dobro čuli iz sindikata mi smo uvjereni da naši radnici neće prodavati dionice………………[thumbsup]

I ovdje se radi o iznosu oko 120 milijuna Kn, ne više ali za privatizaciju PTKM na burzi sasvim dovoljno………….[thumbsup]

budimo realni stvar nije ni iz bliza gotovo, bude tu još i gore ali bogme i dole, ako se već pozivamo na Dnevnik bio bi red primjetiti i komentar Petra Brkića iz Abacusa (mnogi od vas vole tu kuću) da mu se čini da su jučer većinu pokupovali manji ulagači željni brze zarade…i ja imam dionice iste i nadam se da neće biti previše oscilacija, ali…

realno i bez privatizacije ptkm trenutno vrijedi 400kn(s 50milj dobiti)
prognoza je dobra i plina ce biti za ovu godinu
http://prognoza.hr/sedam.php?id=sedam&param=Hrvatska&code=14240
skladiste okoli ce se napunit za oko 50-100 milj m3 ovih dana
potraznja za gnojivom ce biti rekordna!

New Report

Close