PTKM (Petrokemija d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska PTKM (Petrokemija d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

vipy:

Buco:

samo daj jos cijenu plina po kojoj nabavlja PTKM i koliko je npr trzisna u regiji, za potpunu ocijenu [thumbsup]

ne znam to, ali znam da su im za izvoz visoki transportni troskovi…
izlazak na kolokvij nece biti potreban, jer sam upravo danas doktorirao…[proud]

Ako je tako, iskrene čestitke!

Sad kad imate akademsku titulu, bacite se na praksu!
Jer na žalost, oni s najvišim titulama u našoj struci žive od plaće…i ispita
[wink]

decko panda.
Ajde da te cika blueman nesto nauci, pusti knjige, nije to za tebe.

1. Radnici ce dobiti 400 tisuca dionica, ok istina. da li firma manje vrijedi, da li to znaci da ono gnojivo koje je jucer vrijedilo 100 kuna sada vrijedi 50 kuna.
Dajte oladite sa tim radnicima, i INA Je imala radnike koji su dobili po 1300 kuna, da dobro ste culi 100% manje od tadasnje cijene, i sto se desilo, nista, goli k…, zasto? Zato sto INA ima dobar ovogodinji izvjestaj.
PTKM isto.
Nemojte mi PTKM usporedjivati sa DDJH, totalno drugacije industrije, perspektiva, PTKM ne ovisi o drzavi koliko DDJH (osim plina ali ne zadugo).
To sto ce radnici dobiti dionice ne znaci ama bas nista za firmu i njenu vrijednost, dajte prestanite sa time, samo dokazujete koliko nemate pojma o financijama i kako gledate najvise mjesec dana (ako i toliko).
A razocarali su me i neki stari clanovi iako nemam iskreno samo par ljudi postujem na forumu.
Nije vam ovo IPO radnika pa da se skupilo manje casha pa se dillutao shareholding..

2. Bravo Panda, i ostali, drzava ce napraviti privatizaciju jedne firme tako da ce vecinski dio dati radnicima + zatvorenom fondu.
Dakle ja i moja baba kroz fond kojim ce upravljati vjerojatno HPB Invest cemo voditi firmu. KAda bude trebalo recimo dokap za novu investiciju (recimo) onda ce moja baba dobiti papir da investira jos u tvornicu, ili ce Lice mozda u ime HPB investa, kao strucnjak za UREU poceti voditi firmu.
Dajte oladite sa tim zatvorenim fondom.

Najizglednije se cini strateski od 25%, i sta tomu fali.
U INI savrseno funkcionira.

Probajte napraviti cashflowove sa novim gazdom u igri.
Mika vam lijepo pise kolika je vrijednost firme, kad tad konvergira vrijednosti dionice, bilo to za 6 mjeseci ili godinu dana svejedno.

Ali to je ionako previse za vas.

Kupite Belje, to je sada IN, pustite PTKM nama i radnicima..

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

pa nemoj tako..ja recimo, cim odradim Belje, dodjem u PTKM, valjda nece prejako sutra..[huh]
al bude se vratila ko i dosad..nadam se[cool]
da firma vrijedi, to je istina..

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

Ma ne vrijedi brate, panda rekao .
KAda radnicima dades 12% odmah vreca gnojiva vrijedi 20% jeftinije.
Jel tako panda.
Daj reci kako ove rdnike izrazis u procjeni dionice?
Jel nesto u WACC-u mijenjas, neznam, daj objasni.

tehnicki moze biti pritisak na prodaji ali vrijednost firme mora konvergirati vrijednosti dionice (dobre firme, ne recimo EIG, koji je dosta netransparentan u najmanju ruku).
Zato za PTKM daj boze da padne pa da uzmem jos iako imam dosta ali nikad dosta bilo koje dionice (osim CROR)

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

pa nemoj tako..ja recimo, cim odradim Belje, dodjem u PTKM, valjda nece prejako sutra..[huh] al bude se vratila ko i dosad..nadam se[cool] da firma vrijedi, to je istina..

Skoro isto razmišljam, samo nije belje u pitanju…

When speculation has done its worst, two and two still make four.

Da okrenemo novi list za sutra/danas:

Važeći podaci za uredovni dan 14.01.2008 .

PETROKEMIJA D.D./REDOVNA DIONICA PTKM-R-A

Vlasnik računa Stanje [%] Vrsta računa
1. HRVATSKI FOND ZA PRIVATIZACIJU 1.210.822 36,24 Osnovni račun
2. MINISTARSTVO GOSPODARSTVA, RADA I PODUZETNIŠTVA 869.396 26,02 Osnovni račun
3. PBZ D.D./THE BANK OF NEW YORK AS CUSTODIAN 209.022 6,26 Skrb. račun
4. HPB D.D./KD INVESTMENTS – VICTORIA FOND 101.814 3,05 Skrb. račun
5. HPB D.D./KAPITALNI FOND D.D. 68.581 2,05 Skrb. račun
6. ZAGREBAČKA BANKA D.D. 59.415 1,78 Skrb. račun
7. HPB D.D. 40.569 1,21 Skrb. račun
8. HYPO ALPE-ADRIA-BANK D.D./HYPO ALPE-ADRIA-BANK AG 40.275 1,21 Skrb. račun
9. RH,VLADA,SREDIŠNJI DRŽAVNI URED ZA UPRAV.DRŽ.IMOV 40.000 1,20 Osnovni račun
10. RAIFFEISENBANK AUSTRIA D.D. ZAGREB 35.612 1,07 Skrb. račun
Ukupno: 80,08
[bye]

marcello

Posejdon:

Čim čujem da će dionice dobiti radnici, koža mi se blago naježi.
Ne znam od kuda vam toliki optimizam? [shocked]

Potpisujem!!?

Kolege, mislim da uopće nije bitna (već poznata) činjenica da će radnici dobiti dio (12%) dionica, koliko (prema mojim (ne)saznanjima), nepoznat podatak o tome po kojoj će to biti cijeni.

U slučaju Đure Đakovića radnici su u trenutku kada se cijena motala oko 280-300kn dionice dobili po dvadesetak puta nižoj cijeni. Nemojte me sad gledati za decimalu, ali odnos barem ugrubo stoji. Osim toga, radilo se o specifičnoj situaciji jer su se dečki zatekli na ratištu kada se provodila privatizacija, dok su ostali u firmi zaista i imali priliku kupiti po toj cijeni. I ja bi im dao, jer po meni stvarno na to imaju pravo – da nije njih ovaj forum bi možda čak i pratili na ćirilici.

Prijetnje prekidom radnog odnosa u slučaju prodaje dionica mislim da nisu realne i apsolutno su protivne zakonu, realno je to da će dio radnika svoje dionice i prodati, ali što je najvažnije mislim da je još realnije da će ih puno veći dio zadržati.

Po meni se treba kladiti da će sutra cijena u prvim minutama snažno odskočiti. Osobno se kladim na blokadu u prvih 30 minuta trgovine. Neka to i ne bude zbog (a šta im fali?) fundamenata ili cijene plina, gnojiva, čađi, trunja ili fekalija – biti će radi toga što je cijena Petrokemije i do sada pokazala visoku osjetljivost na najave privatizacije. Dapače, makar privatizacija bila i najgori mogući scenarij koji se može ovoj firmi dogoditi, činjenica je da većina investitora vjeruje u suprotno, i sutra ćemo u svjetlu novih važnih informacija vidjeti laissez faire na djelu.

Kolega Posejdon (i ostali naravno), ako ikako budete u mogućnosti, bilo bi nam jako korisno, pogotovo prije samoga početka trgovanja, dobiti tu i tamo koji post sa prvih 10 ponuda cijenjenih prodavača i kolega kupaca.

Eto, tako ja razmišljam, sve u svemu sutra popodne ću ili govoriti “I told you so” i o tome kako sam inteligentan i lukav, ili pokunjeno priznavati da me krase sasvim druge osobine. Ostavljam ovaj post tome u zalog [smiley]

Živjeli vi meni svi! [thumbsup]

"[i]When does a guy decide to become an accountant? When he realizes he doesn't have the charisma to succeed as an undertaker. " [/i]

Ma ne vrijedi brate, panda rekao . KAda radnicima dades 12% odmah vreca gnojiva vrijedi 20% jeftinije. Jel tako panda. Daj reci kako ove rdnike izrazis u procjeni dionice? Jel nesto u WACC-u mijenjas, neznam, daj objasni. tehnicki moze biti pritisak na prodaji ali vrijednost firme mora konvergirati vrijednosti dionice (dobre firme, ne recimo EIG, koji je dosta netransparentan u najmanju ruku). Zato za PTKM daj boze da padne pa da uzmem jos iako imam dosta ali nikad dosta bilo koje dionice (osim CROR)

a zasto se toliko uzbudjujes??
pomalo..srce ce te..
[cool]

ukoliko radnici dobiju dionice cijena ce vjerojatno patiti,a vrijednost je nepromijenjena.
neko vise voli cijenu, netko vrijednost[smiley]

SVAKOGA DANA, U SVAKOM POGLEDU, SVE VIŠE NAPREDUJEM

ddjh, po 8-10 puta manjoj cijeni [smiley]

Za letimičan uvid u to koliko je tržište uzbuđeno oko ove vijesti dovoljno je baciti oko na broj stranica na ovoj temi koje su se napunije od 20h danas. Netko će to nazvati lakrdijaškim i praznovjernim, ali i to je indikator koji ne treba zanemariti.

Nu, pol dva je a šta mi radimo?
Ni meni se baš ne spava… [smiley]

"[i]When does a guy decide to become an accountant? When he realizes he doesn't have the charisma to succeed as an undertaker. " [/i]

marcello:

Branexy:

Sutra bi se kupnja mogla povući naglo.[lol] [lol] [lol]

Kolega se pogrešno izrazio. Htio je reči da bi se prodaja mogla povući, možda i blokada ?! Iako mislim da Hanfa ne bi imala razlog za blokadu nakon ovih jasnih objava……..

dobro je rekao kolega, kupnja ce se povuci prema dolje, to je normalna reakcija….
privatizira se radnicima, nema strateskog partnera, nema rusa, nema tode, to ce se oduziti jos par godina….
pa i Ina se privatizirala i na burzi je…pa ja se sjecam kako je cijena roknula na 2200 prije nesto oko dva mjeseca, intraday je bio pad od 10 posto jer nije bilo postavljene kupnje, a to se upravo dogadjalo zbog lock-up perioda…
cijena se i dalje arbitrira, P=AC ili MC, drzava je vlasnik vecinski i to je to..
radnici se mogu lako iskrcavati, treba ima lova kao i svakoj radnickoj klasi….
moguca blokada sutra preko 10%, naravno prema dolje, barem bi to tako bilo logicno..
pozdrav svim dionicarima, drste se sutra!

Doći će i strateški partner, štoviše mislim da ne manjka interesa među velikim igračima.
Krasno bi bilo da sutra malo padne, do 290 na primjer, pa da povećam udio ptkm u portfelju sa 30% na cca 80% 🙂 ali mislim da se to neće dogoditi.

Iskrene čestitke na obranjenoj disertaciji Dr.Panda [smiley]

Najsmješnije od svega će bit ako se ništa neće dogoditi… mada sumnjam jer ako ništa drugo ja idem u dokup nadam se prije blokade… Cijelo vrijeme sam lagano dokupljivao PTKM zasad prosječno po 280 i sad mi čini 30% portfelja. Sljedeći dan bi mogao biti bajan ako bi i BZJK i DKVS mogle ponoviti blokade… jer mislim da jedino hypo može sad spriječit blokadu. [thumbsup]

New Report

Close