Vratim se u domovinu cili umoran od puta i gledam Drivu kako mi čestita za PTKM!
Ko nov!
Sutra svečano odjelo i nabacujem cvike…[cool]
cestitam svim strpljivim kolegama izgleda da ce vrzo doci nasih 5 minuta
samo bi se osvrnuo na cinjenicu da dionice idu radnicima i paralele koje se povlace da ddjh,i istaknuo bi neke razlike
1.petrokemija nakon podjele dionica radnicima ide u 2 krug privatizacije i svi mozemo ocekivati njezino preuzimanje od velikog igraca,kod ddjh takve situacije nije bilo.
2.najavu privatizacije ptkm objavljuje premijer u dnevniku kako dolici jednoj sredenoj drzavi i normalnoj privatizaciji,sve je transparento i jasno,zna se koji postoak ide radnicima,kod ddjh sve je bilo obavijeno velom tajne,vijest o podjeli dionica radnicima niste mogli procitati n na jednom mediju(tv,novine,internet),moje osobno misljenje da uuzrok tome nije nista drugo nego kupovina nekoliko tisuca glasova radnika i njihovih obitelji 6 -7 mjeseci prije izbora.
3.poslovanje i buducnost poslovanja ptkm je bespredmetno usporedivati sa ddjh,necu se nista previse praviti pametan neka svak za sebe izanalizira ili ako je lijen neka procita misljenja nekih starijih i iskusnijih kolega
4.sindikat radnika ptkm je puno jaci i organiziraniji nego kod ddjh,a i kod petrokemije ocekujem princip zastitnih klazula koje su se pokazale ucinkovite kod ine,dok je kod ddjh to izostalo
ovo je samo moje osobno misljenje,i nadam se da ce netko od kolega koji drukaju sada uspijeti nadokupiti nesto prije nego sto sutra odemo u blokadu[proud][proud][proud]
Sutra bi se kupnja mogla povući naglo.[lol] [lol] [lol]
Kolega se pogrešno izrazio. Htio je reči da bi se prodaja mogla povući, možda i blokada ?! Iako mislim da Hanfa ne bi imala razlog za blokadu nakon ovih jasnih objava……..
Za duži period sam sasvim siguran,ali me zanima kretanje cijene u idučih 10tak dana jer još nisam kupio koliko sam planirao.Morao bih prvo prodati INU ali mislim da ona još nije odradila svoje.[undecid][undecid]
Branexy: ” Sutra bi se kupnja mogla povući naglo.[lol] [lol] [lol] ” Kolega se pogrešno izrazio. Htio je reči da bi se prodaja mogla povući, možda i blokada ?! Iako mislim da Hanfa ne bi imala razlog za blokadu nakon ovih jasnih objava……..
Mislim da se kolega dobro izrazio. [lol] [lol] [lol]
Čim čujem da će dionice dobiti radnici, koža mi se blago naježi.
Ne znam od kuda vam toliki optimizam? [shocked]
Potpisujem!!?
ne vjerujem da cemo dolje, da 12% ide radnicima to se vec odavno zna neki su ovdje racunali da ce radnicima dati i vise
Da neki su puno više računali da će radnicima ići, eto na kraju je ispalo kako smo mi koji smo u PTKM preko godine i po govorili da će biti 12 %…..[thumbsup], ali nakon toga ide drugi dio privatizacije PTKM…..[thumbsup]
Mnogi ne znaju računati da je 12 posto dionica od PTKM po sadašnjoj cijeni 120 milijuna KN, premalo, cijena je smiješna za takvu tvornicu………… A ima fondova koji to otkupe u jednom danu.. ali tako neće biti, već će se nuditi za cijeli paket 12posto svim dioničarima, puno puno više
Pozdrav[thumbsup]
tocno vremenski tempirano kada ce iskazat dobit od 50milj kn
jesu li mogli izabrat bolji timing tj prije privatizacije:-)
tocno vremenski tempirano kada ce iskazat dobit od 50milj kn jesu li mogli izabrat bolji timing tj prije privatizacije:-)
Dobro tempirano.[thumbsup]
Panda,Gimli i ini drukeri za pad,živi bili pa vidjeli.
Možda ćemo svi od zarade kupiti po jednog hibridnog BMW-a ,pa pravac Opatija i okrenemo koji rulet u LRH.
[lol]
Bare, pa mi skupa i u LRH…[thumbsup]
Morat ćemo na neki poker jednog dana! A možda da pozovemo i onoga i POBA-e iz Osijeka?[lol]
Nego…
Dragi kolege, odem na kavu… i na što naiđem kad se vratim? Ispisali ste 6-7 stranica, odmah mi je sve bilo jasno![wink]
Sad sam pogledao i snimku dnevnika…
Imam za vas 2 riječi i jedan znak: Idemo dalje [thumbsup]
Htio bih naglasiti jednu stvar, ne samo zbog čestih doktora nauka koji nas tu vrijeđaju da smmo navlakači, nego i radi nas samih…
Naglašavam da su procjene forumaša na ovoj temi nevjerojatno precizne i točne! Kome se god da prebirati stare postove vidjet će da unazad više od pola godine smo počeli govoriti:
1. o izlasku PTKM iz gubitka
2. Procjene dobiti za 3q su bile strašno točne
3. procjene rezultata za zadnji kvartal su iste kao i samog Mesarića, s tim da smo mi tu pisali o tome i prije nego je on to objavio
4. Postotak radničkih dionica smo također vrlo točo procijenili, još tamo dok je ulogu pande imao kartman
5. Nastavak privatizacije netom nakon izbora smo također najavljivali prije više mjeseci (danas je 1. radni dan vlade, a DRIVO odmah u primetimeu najvljuje pred cijelom javnošću!!!!)
…itd.
Sad, ja sam uvijek skeptičan, i ne bih se čudio da kontra svih očekivanja cijena sutra i padne, no bez obzira na to, svatko tko imalo želi razumjeti, svjestan je da je krajnje vrijeme za ukrcaj… OVO NIJE NAGOVOR NA KUPNJU NI U KOJEM SLUČAJU! ŠTOVIŠE; NEMOJTE KUPOVATI OVU DIONICU !!!
Uz lijep pozdrav svim kolegama, nadam se da će svatko za sebe donijeti odluku o ulaganju ili izlasku, bez obzira na zagovarače ili pljuvače ove firme![smiley][smiley][smiley]