Još nije kasno za naruđbu………
Specijaliteti imotskog kraja
Iako biste u prvi mah mogli pomisliti kako se radi o autentičnoj dalmatinskoj konobi, Didov san je prava imotska konoba s autohtonim jelima Dalmatinske zagore. Jela koja se nude u ovoj konobi smještenoj na zagrebačkoj Kajzerici odišu duhom prošlosti, to su zapravo za mnoge zaboravljena jela nečijih baka. Ako ranije niste bili u prilici upoznati se s jelima Dalmatinske zagore, konoba Didov san pravo je mjesto za prvi susret s kulturom prehrane imotskih krajeva.
Ambijent konobe je toliko rustikalan i autentičan da doslovno plijeni pažnju. Dugogodišnja ugostiteljska tradicija obitelji Topić rezultirala je osmišljavanjem ovog posebnog interijera, ali i nekih potpuno originalnih jela poput jela od žaba, jegulja i puževa. Žabe na žaru omotane pršutom ili pak brodet od jegulja i žaba jela su koje zasigurno nećete pronaći nigdje u Zagrebu. Spiritus movens Didovog sna – gospodin Rade Topić iz Vinjana Donjih – žabe nabavlja iz područja uz Neretvu, a tvrdi da su te vrste manje i znatno slađe od većih primjeraka.
Prilikom odabira predjela nikako nemojte zaobići vrhunski pršut i kozji sir, ali ni domaće uštipke sa sirom iz mješine. Za one većeg kapaciteta tu su domaća slanina, kobasice i pečenice. Ipak, postoji i light varijanta predjela poput salate od hobotnice ili izbor sireva. Kruh se u Didovom snu peče svakodnevno ispod peke, dok jela ispod peke (teletina, janjetina) valja naručiti unaprijed, telefonski. Nećete pogriješiti ni s biftekom, raznim odrescima ili kotletima po vrlo pristupačnim cijenama.
Za desert se na valja previše premišljati, preporučujemo imotsku tortu.
Vinska lista bogata je biranim vrhunskim hrvatskim vinima, a nude se i domaća kujundžuša i vranac.
Neponovljivost okusa i ambijenta trebali bi biti pun pogodak za impresioniranje Vaših prijatelja i poslovnih partnera koji dolaze iz inozemstva jer mjesta poput Didovog sna su ono što čini pravi doživljaj enogastronomije pojedine zemlje. Skupocjene i ‘fancy’ restorane ionako mogu obilaziti gdje god se nalazili u tom trenutku.
Opći dojam: Vrhunski doživljaj autohtone kuhinje Dalmatinske zagore uz pristojne cijene.
Adresa: Berencekovićeva 28; Kajzerica; Zagreb
Tel: 01 6536 577
Specijaliziran za: jela ispod peke, specijalitete imotskog kraja
Hebale vas žabe. Ja npr. tu živad ne jedem. Pa dobro ima li išta drugo osim žabetina?
naravno da ima. Imaju puževi, ali mi se to nije svidjelo.[smiley2]
Ima svega, ali ljudi žabe su zakon.
Šta ste se svi pripali žaba , moj je prijedlog da nam složi par peka zavisno od broja ljudi……
Ja sam za!
Mesožderi će jesti koljenicu ispod peke a vegići krumpir. [smiley2]
I salatu.
Šta ste se svi pripali žaba , moj je prijedlog da nam složi par peka zavisno od broja ljudi……
Oko peke bi se složila večina, žabe su ok ali drugom prilikom[smiley1]
Znači, jesti ćete mene.
Nego, neka netko ponose fotić da ovjekovječi taj prizor i stavi sliku na forum za nas koji nećemo doći.
Znači, jesti ćete mene.
Nego, neka netko ponose fotić da ovjekovječi taj prizor i stavi sliku na forum za nas koji nećemo doći.
može i kameru, pa na ju bi tu[smiley2][smiley2]pogotovo ako ekipa krene pjevati
ŽABAC16:
”
Znači, jesti ćete mene.
Nego, neka netko ponose fotić da ovjekovječi taj prizor i stavi sliku na forum za nas koji nećemo doći.
”
može i kameru, pa na ju bi tu[smiley2][smiley2]pogotovo ako ekipa krene pjevati
Da, to bi bilo još bolje i zanimljivije.[smiley2]
A mi ćemo čekati i pjevušiti pjesmice pred kompom do subote, ili nas netko usliša i ranije, recimo uzme mob, slika koju sličicu i mailne nekome od nas….
…a kažu mi pametniji: mačku je ubila znatiželja[smiley16]
Ljudi kakve vas žabe spopale,a toliko mesa na svijetu za odabir,gicetina,janjetina,gulaš…. a ne ljigave žabe… bljak…[smiley7][smiley7]