Lako je tako dijeliti plače i razna druga prava, kad ti nedostaje novca jednostavno digneš cijene, konkurencije nema…..mogu čistačici dati i 20.000 kn, sve će to narod platiti….. sram vas bilo……
Zamjeram ovom i slicnim tekstovima koji su se pojavili u dnevnim novinama sto nitko ne navodi je li rijec o bruto ili neto iznosu tako da budemo sigurni o cemu se govori.Ako je ovo prosjecni neto to je strava.
Nadalje hep nije svaku godinu zavrsio sa pozitivom , a sumnjam da su to place pratile.
Zanimljivo bi bilo provesti anketu na zavodu za zaposljavanje koliko bi ljudi sa istim ili visim kvalifikacijama bilo spremno raditi za 50% ovog iznosa – cisto kao odgovor gospon sindikalcu.
Prosječna plaća im je 10.400 kuna, imaju božićnicu, regres, imaju Buljubašića.
Prosječna plaća im je 10.400 kuna, imaju božićnicu, regres, imaju Buljubašića.
Imaju i žicu.
procjenjuje se da ih je višak… valjda bi trebalo zaposliti još koju tisuću koji bi radili dugogodišnje analize da li ih je ili nije višak, a cijena struje nek leti u nebo, ionako ju oni ne plaćaju!
“HEP je tvrtka dobitaš. I zašto bi mi patili? ” – lako je biti dobitaš- imaš monopol ,digneš cijenu struje za 20% i odmah postaneš dobitaš, imaš za plaće od 10 000 kuna , regrese , uhljebljenje partijskih dužnosnika itd.
od jednog zaposlenog u HEP-u sam čuo da je dobio i puno puta više za rođenje djeteta od 3226 kuna.
a sindikalcima mogu samo poručiti da to što je HEP dobitaš ne znači da vlasnici trebaju bacati novce. iz razgovora sa zaposlenikom HEP-a koji nije ni srednji ni viši menadžment sam mogao samo zaključiti da mu je jako jako dobro.
Ok, nije bitno koliko tko zarađuje nego koliko je vrijednosti stvorio x svoje plaće.
Što se mene tiče, plaća može biti i milijardu dolara ako si svojim “kupcima” “investitorima” stvorio 10 x toliko.
Ovdje se pretpostavljam o bruto 2 iznosu, ali nije stvar u plaćama nego u efikasnosti. Problem je što su radnici u državnim firmama više od 50% radnog vremena ništa ne rade, a oni “manageri” koji bi ih trebali kontrolirati su nesposobnjakovići koji su na pozicije došli po političkom ključu pa i neznaju niti ih zanima šta treba raditi.
Uglavnom treba mijenjati mentalitet a plaće su najmanji problem.