Proračunski prihodi u srpnju pali za 10%, deficit 13 mlrd. kn

Naslovnica Forum Komentari članaka Proračunski prihodi u srpnju pali za 10%, deficit 13 mlrd. kn

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Sakriti novčiće, sakriti sebe, i čekati bolja vremena. Narod će shvatiti prije ili kasnije da treba rashode riješiti, teror će stati jer tko je dovoljno lud da sada pokreće proizvodnju da bi jednom došao do nekakvog proizvoda kojeg je moguće progurati u izvoz, a to su polako i političari počeli shvaćati.

Sada je prebrojavanje na dijelu i treba izdržati dovoljno dugo da bilo koja politička opcija (koja bude na vlasti) počne rješavati stvarne probleme ove države.

Jednom kada se stvore povoljni uvjeti za ulaganje i mogućnost normalnog rada sa nekakvim normalnim omjerom rizika i zarade privatni će sektor sam živnuti, nitko ga neće morati nagovarati.

Inače kad smo kod alternative ovoj vladi – nedavno čitam interview s ivanom domagojem miloševićem gdje on iznosi ekonomski plan hdz-a. Ukratko – nizinska pruga, kanal dunav-sava, lng terminal, tuneli do otoka, za otpuštanjima u javnoj upravi nema potrebe sve dok je nezaposlenost visoka.

Ugl, sve ovo (osim tunela) je sanader obećavao još 2007-me (doduše on je spominjao i new deal gdje je planirao zaposliti 10 000 ljudi u državnu službu) pa se ništa nije napravilo. To je plan hdz-a, TO ce nas izvuc iz krize. Pa jebemu zar u ovoj drzavi vise nema nitko pametan ??

Ima pametnih i sposobnih ali navedene dvije stranke kontroliraju medije i veličaju svoje gluposti i boleštine (da ne pričamo o ideologijama). Na taj način promiću sebe i dobivaju glasove. Tek kad svi shvatimo da smo u zadnjih 100 godina imali pokvarene političare koje treba šutnuti u zatvore ili im zabraniti djelovanje, tada će se možda nešto pojaviti što bi nas moglo unaprijediti.

Inače kad smo kod alternative ovoj vladi – nedavno čitam interview s ivanom domagojem miloševićem gdje on iznosi ekonomski plan hdz-a. Ukratko – nizinska pruga, kanal dunav-sava, lng terminal, tuneli do otoka, za otpuštanjima u javnoj upravi nema potrebe sve dok je nezaposlenost visoka.

Ugl, sve ovo (osim tunela) je sanader obećavao još 2007-me (doduše on je spominjao i new deal gdje je planirao zaposliti 10 000 ljudi u državnu službu) pa se ništa nije napravilo. To je plan hdz-a, TO ce nas izvuc iz krize. Pa jebemu zar u ovoj drzavi vise nema nitko pametan ??

Nazalost, u pravu si, to je tako… zato se u ovu zemlju vise nikad necu vracati-osim na odmor eventualno. Tu i nema neke alternative, sve je to varijanta propalih recepata.

U 10g iz HR se iseliko vise od 100 000 ljudi. Slijedecih 10g to ce biti mozda i 200 000. Oni od vas koji tu cekaju penziju ja pitam-tko ce vam istu platiti? Nitko ne radi, birokrati sve deblji, a mladi odlaze.

Da se razumijemo, ovo sto je sad doslo-ili dolazi, posljedica je dugog nemara. Krive su sve stranke na vlasti dosada. Ovo je samo slag an tortu pred bankrot.

U biti, koje su mogućnosti jednog naroda? Mogućnosti su vezane time kako ćeš što više ljudi zaposliti na projektima koji najviše doprinose u državi. To je taj new deal. Međutim, postoji i financijska konstrukcija tog plana. Prvi zaključak je da zajednica treba strane kredite jedino ako kupuje stranu robu i usluge, a nema svoj izvoz da to kompenzira. Drugi zaključak je da sve ljude koji rade u državi treba i platiti. A ako bi samo jednu kunu svatko htio staviti u štednju svaki dan trebalo bi svake godine novih 16 milijardi kuna. Tih novaca nema i ne može se uzimati strani kredit da bi se to ostvarilo jer je dug uvijek veći od štednje. Dakle kada imamo štednju, a nema dodavanja novca (npr. preko suficit platne bilance kada izdavanje novca ide na temelju pologa devize), rad svih ne može biti plaćen. O tome sam pisao u onom članku o nerealnim očekivanjima. Samo koja stranka danas govori o tome? Na svu novčanu masu ide cca 4,8% kamata. Od kuda će se platiti? Niti jedna stranka ne poteže ovo pitanje? Koji to veliki biznis zarađuje toliki profit? Netko je rako da će nas EU koštati oko 3 kune po danu po stanovniku. Mi ne možemo stvoriti niti jednu kunu po danu po stanovniku, a kamoli 3.

Na jesen će se pojaviti, koliko znam, nova stranka na postavkama programa pokreta patriot. Međutim, da li će je narod prihvatiti, to je pitanje. Bude li narod i dalje vjerovao nerealnim programima drugih stranaka i polagao nade u oporavak kapitalizma koji imamo, onda možemo reći da nam nitko neće pomoći. Po mom mišljenju, država nam je neodrživa u kapitalističkom sustavu. Ili ćemo se odlučiti za suvremeniji višepartijski socijalizam, zajedništvo te život na standardu koji možemo sami postići ili ćemo završiti kao robovi kapitalističkih mega korporacija. Nešto između jednostavno ne postoji. Kao prvo, kapitalizam je nespojiv sa demokracijom. Jer kako može biti vlast u ime demosa u korist malobrojne manjine? Tu logika ne štima, ako nije u pitanju prevara. Ima toga još. Npr. kako može biti emisija novca u rukama banaka, ako to nije korupcija po definiciji? Zakon kojim se to dozvoljava je dao korist malom broju financijskih subjekata i time im nepotrebno pogodovao. Korupcija i kapitalizam su nerazdvojna i neraskidiva braća.

Hrvatski ekonomski preporod - reforma.forumhr.com, xreforma.wordpress.com

Osjeća se napetost u zraku, prvi put u životu čujem da ljudi koji žive od sezone jedva čekaju da ista završi da zatvore svoje objekte i da procijene svoje poslovanje.
Mnogi razmišljaju o prodaji posla i mogućnosti da izvuku koju kunu iz svega toga dok se još može.

Vidim da se privatni sektor predao (ne svi, ali mnogi jesu). Mislim da će ova zima biti neugodno iznenađenje za tržište rada i nerada i da će narod postaviti neka vrlo neugodna pitanja i SDP-u (zbog krasnih obećanja i potpune nepripremljenosti) i HDZ-u (zbog svih onih lopovluka). Netko od političara će biti žrtvovan da bi se masa primirila…
Sada me samo zanima što će biti šibica…

Osjeća se napetost u zraku, prvi put u životu čujem da ljudi koji žive od sezone jedva čekaju da ista završi da zatvore svoje objekte i da procijene svoje poslovanje.
Mnogi razmišljaju o prodaji posla i mogućnosti da izvuku koju kunu iz svega toga dok se još može.

Mlatimudani koji bi za 2mj rada htjeli zaraditi dovoljno za cijelu godinu, razmisljaju o prodaji posla? Odlicno, znaci ima nade za ovu zemlju i da posteni radnici i poduzetnici konacno dodju do sredstava za privredjivanje…

Hoce; glad, neimastina, bolest i neznanje uz naravno, debelu i utovljenu birokraciju.

Nek ljudi jedu cigle, beton i aute, toga nam ne manjka…A i pretilost je veliki problem:

" U Zagrebu 60% osoba ima prekomjernu tjelesnu težinu,

[/quote]

I svi su u saboru ili u Vladi

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Ova vlada nas vodi u potpuno unistenje pa su ovo moguce mjere da se to ubrza.

Ova Vlada te vodi do katarze. Proces je bolan ali mora biti takav, inace ne bi imao smisla. Kad jednom to prodjes, otvorit ce ti se neki sasvim novi vidici…
[/quote]

Samo Linić nešto radi ostali su čista katstrofa! Ali knjižimo pokušaj! Skupa je škola da se Buhtla, Kizo i drugi nikogovići uče vodit državu……

Mnogi hrvatski ljevičari sve više podsjećaju na golubove. Ima ih puno, ne služe ničemu, a prije nego odu sve zaseru.

…Mlatimudani koji bi za 2mj rada htjeli zaraditi dovoljno za cijelu godinu, razmisljaju o prodaji posla? Odlicno, znaci ima nade za ovu zemlju i da posteni radnici i poduzetnici konacno dodju do sredstava za privredjivanje…

I sto je tu odlicno po tebi.Prodat ce posao i na koji nacin ce drugi posteni podezetnici i radnici doc do sredstava.Ne mislis valjda da ce im ovi sto prodaju svoj posao/kucu… donirat sredstva ili mozda znas da slijedi neka nova nacionalizacija (mozda stednje) u tom slucaju???

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

Kirin
Samo Linić nešto radi ostali su čista katstrofa!

@ Kirin ,
Linić uspješno uništava prevelikim porezima Hrvatsko gospodarstvo.

.

[emo_palacg]

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/278784/Bandic-Bacite-se-na-pravljenje-djece.html

[emo_palacg]

.

Kirin
Samo Linić nešto radi ostali su čista katstrofa!

@ Kirin ,
Linić uspješno uništava prevelikim porezima Hrvatsko gospodarstvo.

I unistava svaku sansu mladima za posao, a time i natalitet koji ce istrpiti uzasan udar. A da ne kazem, na svakog iseljenog, neka budu 2 djeteta-s jednim isljenim potencijalno nece biti 3 Hrvata.

New Report

Close