Proračunski prihodi u srpnju pali za 10%, deficit 13 mlrd. kn

Naslovnica Forum Komentari članaka Proračunski prihodi u srpnju pali za 10%, deficit 13 mlrd. kn

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Novac će početi dobivati na vrijednosti jer se ne siplati raditi nista drugo.
Dakle novac se stavlja u banke jer prinos od 5% je bolji od 10% kroz poslovnu aktivnost (firmu) + borba sa kmetovima na vlasti.
Inflacija potiče ljude na rad jer ima novac svakim danom manje vrijedi dok deflacija radi drugo – svi prestaju investirati, sve stane i ne isplati se jer vrijednost novca raste brze nego stvari pa nema potrebe raditi kad je prinos veći ne raditi nista.
Naravno bez investicija nema zapošljavanja i onda dođe 30% nezaposlenost.
Dakle, prestaje investicija i počinje investicija u novac i pospješuje ubrzanje vrijednosti novca dok sve ostalo pada i ne siplati se raditi i počne rasti nezaposlenost.
Zato me je strah jer je inflacija počela slabiti i to dosta – mislim da je 1,8% u prvom dijelu godine. Istog trena kada počne ići prema nula svi će novce stavljati na hrpu i čuvati da poraste vrijednost novca ili padne vrijednost onoga sto misle kupiti(ista stvar).
PUno opasnije od bilo kakve inflacije.

Mislim da si u pravu.
Osobno nisam zainteresiran širiti posao , zapošljavati nezaposlene i plačati tako brezobrazno velike i brojne poreze .
Zaraditi 5 % na štednji me ne interesira .
A zaraditi 10 % kroz poslovnu aktivnost je gotovo nemoguće (pogledaj izvještaje tvrtki).
Ali nije ni to tako loše , više se odmaram i uživam u ljepotama najljepšeg eu mora .

.

Ma koji bankrot, CO, HPB, ceste, HEP, 40 i nešto posto ine, šume, 2. mirovinski stup… imamo mi još nekoliko godina do nekakvih bankrotova, do tada sve po starom – lagano (sve brže?) propadanje

HRVATSKOJ PRIJETI TOTALNO URUŠAVANJE :

Dodatno slabljenje gospodarskih izgleda zbog mogućeg daljnjeg smanjenja kreditnog rejtinga, moglo bi rezultirati ne samo ozbiljnim gospodarskim već i društvenim posljedicama, upozoravaju iz Hrvatske udruge poslodavaca (HUP)

Vlada ne smije ignorirati poruke iz agencije Standard&Poor’s, ističe u svom priopćenju HUP.

‘Iako je Vlada poduzela određene mjere i radi na pokretanju nekih od nužnih reformi, to nije dovoljno jer stanje u gospodarstvu i dalje je vrlo loše pa ovakva ocjena najveće svjetske kreditne agencije nažalost nije neočekivana’, naglašavaju poslodavci.

Hrvatskoj je potrebna hitna, sveobuhvatna reforma javnog i državnog sektora s ciljem povećanja odgovornosti upravljanja i efikasnosti rada te smanjenja troškova.

Usporedno s reformom javnog i državnog sektora potrebno je početi i sa smanjivanjem previsokih državnih nameta na gospodarstvo čime bi povećali njegovu konkurentnost i sposobnost rasta i razvoja, investiranja i otvaranja novih radnih mjesta, poručuju iz HUP-a

‘Pozivamo sve aktere u društvu, da daju podršku Vladi za ubrzanje reformi i pomognu u njihovoj provedbi kako bismo spriječili ne samo daljnje urušavanje kreditnog rejtinga i gospodarstva već i cjelokupnog društva čija vitalnost izravno ovisi o gospodarskoj uspješnosti’, zaključuje se u priopćenju.

.

Privatni sektor je u zadnjih pet godina uništio svoj kapital ulažući novac u nekretninski biznis, koji svuda u svijetu nosi gubitke. Tisuće i tisuće izgrađenih kvadrata poslovnih i stambenih prostora, beskorisna zemljišta koja su kupovana očekujući da će njihova vrijednost rasti sada stoje, ne pretvaraju se u projekte i u njih nitko ne želi ulagati. Privatni sektor je zbog krize potpuno financijski nesposoban i nije u mogućnosti sam se oporaviti, a kamoli da krene u jačanje proizvodnje i investicije. To znači da se mi možemo na poticajnom dijelu angažirati i smanjiti poreze, ali privatni je sektor bez kapitala i nije u mogućnosti pokrenuti gospodarski rast. A bez privatnog sektora i njegova doprinosa povećanju kapitala ne možemo očekivati veći priljev u državni proračun.

Inflacija potiče ljude na rad jer ima novac svakim danom manje vrijedi dok deflacija radi drugo – svi prestaju investirati, sve stane i ne isplati se jer vrijednost novca raste brze nego stvari pa nema potrebe raditi kad je prinos veći ne raditi nista.

Jednostavnim rjecnikom receno tako da i pero razumije, nagomilali smo toliko nepotrebnih stvari u proteklih 20g, da sada vise nista ne trebamo kupovati slijedecih 20g.

Čini se da će PDV ići na 27%.

Hrvatski ekonomski preporod - reforma.forumhr.com, xreforma.wordpress.com

Čini se da će PDV ići na 27%.

To sam ja jos davno rekao, 27 ili 28%. Vjerojatno i vece trosarine na bengu i tako nesto.

Trošarina na benzin je primijenjena nedavno. Ipak oni bolje znaju koliko im je klimav proračun pa su stavili trošarine i prije objave vijesti o proračunu.

ne vjerujem u povećanje pdv-a jer to je instant pad vlade, ionak su svima živci tanki, samo još tak nešto treba i eto pi.darije

Pa ako je pad u priljevu 10%, a najviše je pdv-a, to je logično da PDV treba povećati da 10%. 10% od 25% je 27,5%.

Pad vlade je izvjesan, ako to narod želi. Međutim, problem je u zamjeni kadra. Baš ta slaba alternativa je uzrok što se vlada drži. pokretpatriot.com

http://www.glas-slavonije.hr/206389/7/Kilogram-jabuka-veletrgovci-izjednacili-s-kilogramom-mesa

Samo na znanje.
Pozdrav

New Report

Close