Proračunski prihodi u srpnju pali za 10%, deficit 13 mlrd. kn

Naslovnica Forum Komentari članaka Proračunski prihodi u srpnju pali za 10%, deficit 13 mlrd. kn

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Pozdravljam i podrzavam sve poteze ove postene i sposobne Vlade. Idu u pravom smjeru samo trebaju jos ubrzat da se GAME OVER proglasi sto prije.

Uvik ɐɹʇuoʞ ! Sitne duše mogu da mi puše!!!

Svi trgovci u Čavoglavama imali su fiskalne blagajne, od pečenjara do trgovina suvenirima, hranom i pićem. Linić je trgovce doista doveo u red. Zbog velikog prometa trgovcima se u Čavoglavama nije isplatilo isplati riskirati. Fiskalne blagajne, prema zakonu, nisu imali samo članovi obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Nema se tu šta mudrovati, treba pod hitno zaposliti nekoliko desetaka tisuća nezaposlenih u javnim i državnim tvrtkama da pokrenemo potrošnju, a samim time i ekonomiju. Samo nas uhljebi i porezi sad mogu spasiti.

Koliko bi bio deficit da u prvoj polovici godine nisu provodjene masovna fiskalizacija i legalizacija? Prodano je masu fiskalnih kasa, softferskih paketa, racunala, izredjeno stotine tisuca geodetskih elaborata i arhitektonskih projekata. To je ogroman novac koji se zavrtio i iz koga je skupljena velika kolicina poreza.

Toga svega u drugoj polovici godine nece biti ili ce biti jako malo.

@ Twixer ,
a koliko su love izvukli iz gospodarstva ?
Fiskalizacijom ?
“Legalizacijom ?”
“Energetskim certifikatom?”

Iz iscrpljenog Realnog gospodarstva Javni sektor će izvući 20 miliardi !

20.000.000.000,00 !

http://www.index.hr/vijesti/clanak/index-doznaje-ministar-linic-u-imovinskoj-kartici-nije-prijavio-tvrtku-svoje-supruge/692661.aspx

http://www.index.hr/vijesti/clanak/dvorski-linic-je-kao-superhik–krade-siromasnima-da-bi-dao-bogatima/693031.aspx

http://www.index.hr/vijesti/clanak/ministar-financija-na-odmoru-s-rijeckim-tajkunom-jozom-kalemom/692974.aspx

http://www.index.hr/vijesti/clanak/tko-je-covjek-s-kojim-linic-ljetuje-kontroverzni-kalem-carstvo-izgradio-na-naftnom-biznisu-afere-mu-nikad-nisu-dokazali/692988.aspx

.

Slabo se ovdje komentira sposobnost ministra financija, a upravo je proračun pravi povod za ocjenu sposobnosti ministra, a ne lovljenje djece i uzimanje lizalica iz usta.I slični manevri, kojima se pokušava prikazati “rad” ministarstva i Vlade.
Vidim još uvijek nitko nije izračunao da nas samo članarina u EU košta cca 1000 kuna po glavi stanovnika.A veliko je pitanje koliko ćemo ( svojih ) sredstava uspjeti povući.Ali briga ministra, ode on na jedrenje na Malo vitra, pardon na Ferettiju 39 Fly, koji troši prosječnu plaći dnevno na gorivo, i kojeg je dobio od Roberta Ježića za zasluge.

Ostajem u Hrvatskoj jer volim izazove, a nema većeg izazova nego pokušati preživjeti u Hrvatskoj!

nesposobna vlada vodi sve nas u tešku katastrofu i bankrot krajem godine….podaci koji dolaze su sve gori i gori, usprkos lošim pokušajima šminkanja i friziranja istih za javnost [emo_palacd][emo_palacd][emo_palacd]

Što ih više šminkaju to će im se jače obiti o glavu. Iskreno mislim da će trebati posakrivati novčiće iz banaka u madrace jer me ne bi čudilo da politika zavuče ruke i u štedne račune…

Obavezno novce maknuti sa štednih računa i to u dionice i po mogučnosti u inozemstvo.. eventualno u zlato i sakriti u sef(ako nema bolje investicije).

Ovime sa jedne strane poništavaju štednju a sa druge potiču sentiment kontra investicija ne samo sa neracionalnim porezima nego najviše sa g.lupavim trošenjem koje ne daje rezultata.

Pazite što vam kažem, Hrvatska će ići u deflaciju.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

Čvrsto vjerujem da ova Vlada do kraja godine može dogurati do 20 milijardi kuna deficita i srušiti BDP za još barem 1%. Uvjeren sam i da će premijer Milanović osobno pomoći da se ta agonija realizira do kraja. Nije to mala stvar, spiskati tolike milijarde i osigurati pad BDP-a ISTOVREMENO, ali Slavko i Zoki su na dobrom putu da ove godine OPET nadmaše i najpesimističnije analitičare. Pothvati tog dueta će se sa čuđenjem i nevjericom izučavati još desetljećima, na ekonomskim fakultetima širom svijeta.

Da, i ja mislim da ce deficit preci 3mrd eur…osim ako se nesto veliko ne proda, i to jako brzo. Nema nikakvih pesimisticnih prognoza, to je cista realnost. Cudio bih se nekom oporavku, jer nema otkuda doci. Prije tzv bankrot na zimu, konacni rezovi, onda jos dublja recesija.

Bez nekog rasta od barem 3% i vise, u HR nece padati nezaposlenost-ne stvarna. Kako to uopc enije an vidiku, nezap bi mogla rasti i 5+ godina. Ljudi ne shvacaju da se neki podaci sporije pomicu, ali nastavit ce padati jos jako dugo.
Rast od 1,pa ni 2% nece smanjiti nezap.

Ne vidim nijedan bas dobar scenarij, samo varijante losih. Tko moze, bolje da ode odavde sto prije. Ako ste u penziji, onda kukulele, jer ce vam to odrezati sigurno. Recimo sve preko 2000kn ce biti tzv bogati penzioner, kojem treba skinuti 20%, s 3000kn ultrabogati itd.

domach1984
Obavezno novce maknuti sa štednih računa i to u dionice i po mogučnosti u inozemstvo.. eventualno u zlato i sakriti u sef(ako nema bolje investicije).
Ovime sa jedne strane poništavaju štednju a sa druge potiču sentiment kontra investicija ne samo sa neracionalnim porezima nego najviše sa g.lupavim trošenjem koje ne daje rezultata.

http://hr.wikipedia.org/wiki/Deflacija

Molim te pojasni ?

.

@Pero

Novac će početi dobivati na vrijednosti jer se ne siplati raditi nista drugo.
Dakle novac se stavlja u banke jer prinos od 5% je bolji od 10% kroz poslovnu aktivnost (firmu) + borba sa kmetovima na vlasti.

Inflacija potiče ljude na rad jer ima novac svakim danom manje vrijedi dok deflacija radi drugo – svi prestaju investirati, sve stane i ne isplati se jer vrijednost novca raste brze nego stvari pa nema potrebe raditi kad je prinos veći ne raditi nista.

Naravno bez investicija nema zapošljavanja i onda dođe 30% nezaposlenost.

Dakle, prestaje investicija i počinje investicija u novac i pospješuje ubrzanje vrijednosti novca dok sve ostalo pada i ne siplati se raditi i počne rasti nezaposlenost.

Zato me je strah jer je inflacija počela slabiti i to dosta – mislim da je 1,8% u prvom dijelu godine. Istog trena kada počne ići prema nula svi će novce stavljati na hrpu i čuvati da poraste vrijednost novca ili padne vrijednost onoga sto misle kupiti(ista stvar).

PUno opasnije od bilo kakve inflacije.

I was early taught to work as well as play, My life has been one long, happy holiday; Full of work and full of play- I dropped the worry on the way- And God was good to me everyday.

domach1984

http://hr.wikipedia.org/wiki/Deflacija

Molim te pojasni ?

Domach je mozda u pravu. Ako se odrzi stabilan tecaj-sto je veliki ako, u slucaju smanjenja proracuna, i ako vlada vise nece moci nametnuti nove poreze, ako odemo “u stecaj” na zimu, recesija ce ojacati.

Iznimno velik pad potraznje, mogao bi tada dovesti do pada cijena. Zasada se inflacija odrzala zbog velikih povecanja poreza/pdva.

New Report

Close