Da bi utjerao 3 milijarde čistih novčića u opticaju mora biti preko 25-30 milijardi, da ima toliko novaca u opticaju nelikvidnost ne bi ni osjetili.
… Jasno mi je da Hrvati od drzave ocekuju, da ona rijesi njihove probleme! Da im pod hitno osigura radno mjesto, pristojna primanja….
Pa meni su njihova ocekivanja skroz ok i realna. Od koga ocekivati da ti osigura posao ako ne od drzave? Jasno velika je greska sto oni to ocekuju od drzave Hrvatske i tu lezi cijeli problem. Ocekujte to od koje druge drzave.Ja sam 13 godina imao ocekivanja sa Norveskom,a zadnje 3 sa Amerikom i mogu reci da su i jedni i drugi nadmasili sva moja ocekivanja.
stvarno treba imati iq niži od 50 pa ne shvaćati da će “još žešće” utjerivanje dugova rezultirati još žešćim padom prihoda.
ako je za geliptera cijelo gospodarstvo crna kutija o kojoj on baš ništa ne zna niti razumije, trebao bi barem pojmiti tu jednostavnu uzročno-posljedičnu vezu, no za to je vjerojatno minimalno potreban iq 51…
O pa bar nije teško skupiti 14 milijardi kuna.
-(30 000 ljudi(birokrata)x9000(bruto plaća)x12mjeseci u godini x 3godine)=
+ skoro 10 milijardi kuna.
Sve se može.
Frankie
I sto kazu u norveskoj ili Americi kad ne platis porez? jel isto otpisu ko u Hrvatskoj? Sto kad neko tamo jami i kaze da je jamio i da se to vise ne racuna? A sigurno i u penziju idu sa manje od 30?
Fakat kako to te drzave osiguravaju radnicima posao?
Slavko di ćeš ti to utjerati dugove, kod druga Mirka [emo_namigusa] ili kod Bakiceee (ne ove naše) na placu? [emo_smijeh]
Federico Fellini zvecka zvečku dok gleda Linićev master work [emo_zloban]
…Fakat kako to te drzave osiguravaju radnicima posao?
Ne znam kako,ali po meni najednostavnije bi im bilo da pogledaju Hrvatsku i rade sve suprotno ekonomskom geniju,financijskom guruu,caru pare i magle prof. dr. Slavku Linicu. A to znaci izmedju ostaloga da ne “sponzoriraju” svoje kartaske,partijske pajdase drzavnom imovinom ili prikrivaju kriminal nekakvim predstecajnim “nagodbama” za primjer.
Osobno ne znam sto kazu u norveskoj ili Americi( mada uvijek osluskujem) kad ne platis porez jer radim u Indiji i proslu godinu mi je moja americka firma platila na ime poreza oko 120 kila zelenih na moja primanja za 6 mjeseci rada.
Frankie
Fakat kako to te drzave osiguravaju radnicima posao?
Ne uplitanjem u svaku pi.du materinu gdje god stignu.
O pa bar nije teško skupiti 14 milijardi kuna.
-(30 000 ljudi(birokrata)x9000(bruto plaća)x12mjeseci u godini x 3godine)=
+ skoro 10 milijardi kuna.
Sve se može.
nemoj tako ;)..Slavkec je uzeo extremniju računicu pa dere po 20.000,00 HRK dnevno, koji mamut [emo_palacd]
domach1984
Moja firma radi, prodamosvoje proizvode, isplatimo place radnicima, platimo sve poreze, na kraju godine platimo porez na dobit i prosle godine smo podvukli crtu i da nam je firma u Americi malo bi bolje prosli, a da je u Njemackoj, cak bi bili u losijem polozaju.
Da budem iskren ni HDZ ni SDP nam se nije uplitao u posao.
domach1984
Moja firma radi, prodamosvoje proizvode, isplatimo place radnicima, platimo sve poreze, na kraju godine platimo porez na dobit i prosle godine smo podvukli crtu i da nam je firma u Americi malo bi bolje prosli, a da je u Njemackoj, cak bi bili u losijem polozaju.
Da budem iskren ni HDZ ni SDP nam se nije uplitao u posao.
Aha dakle rast poreza na dobit sa 19% na 25% nije uplitanje u posao?
Ja mislim da je.
Guranje masne crvene njuške u svaku bačvu nije bas da se ne upliću.
Ne uplitanjem u svaku pi.du materinu gdje god stignu.
[/quote]
Drzava ne treba osigurati posao, niti mi to trazimo, nismo u komandnoj ekonomiji…ali drzava treba stvoriti povoljno poslovno okruzenje, a vlada treba voditi mudru fiskalnu i poreznu politiku. To ce omoguciti ekonomski razvoj, i samim time, pruziti ljudima mogucnost da rade i da se bore.
Ova porazna politika dovela je do toga da u cijeloj zemlji vjer nema ni 1000 radnih mjesta, iako se govori o nekom oporavku?