Proračunski manjak 11,4 mlrd. kn, Linić kreće u žestoko utjerivanje dugova

Naslovnica Forum Komentari članaka Proračunski manjak 11,4 mlrd. kn, Linić kreće u žestoko utjerivanje dugova

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

manjak proračuna od preko 11 milijardi kuna!?!? pa to je katastrofa, ne sjećam se da smo ikad imali goru vladu ove ove!! [emo_palacd]

luzeri. pa do kraja godine neće više ni biti nikoga da im plaća porez.

Moskva 1932.
– Druže Staljin, seljaci u Ukrajini masovno umiru od gladi
– Pošaljite vojsku i intenzivirajte kolektivizaciju

Zagreb 2013.
– Gospodine Linić, državni rashodi su porasli za 5 milijardi kuna
– Pošaljite porezne inspektore i intenzivirajte utjerivanje dugova

koga on to hoće zaplašiti, ako tek sada kreće u žestoko utjerivanje dugova, što je onda bila ova represija do sada… a kako je polugodištu toliki proračunski manjak, onda je on osobno odgovoran jer je loše, loše postavio plan proračunskih prihoda i rashoda 2013….dakle radi osobnih nerealnih i promašenih ambicija te loše odrađenog posla opet će nagaziti na par obrtnika koji su se zapleli u mrežu neplaćanja raznih tvrtki i grupa koje su danas sve od reda u PSN, obveznici-obrtnici i njihove obitelji će na ulicu a razni stipići, konstruktori, dalekovodi …i sl. će dobiti otpis dugova i drž. ugovore te i nastaviti poslovati?!

KADA NEPRAVDA POSTAJE ZAKON - OTPOR POSTAJE POTREBA

Kad još dođu ohrabrujući rezultati od turizma i ovi od pokretanja silnih investicija

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

Izabrani ste da racionalizirate državnu upravu, da stanete na kraj rasipavanju javnog novca.

Nastavkom HDZ-ove politike udaranja po malima će vam kao i HDZ-u donijeti malo slave, ali u trećoj godini mandata će vam se to sve vratiti. Prvo novaca sve manje i manje, gospodarstvo opet usporava, ostati ćemo jedina zemlja u recesiji, a ljude nakon 3 godine neće više biti briga ni za ugostitelje, ni trgovce, ni HDZ-ove kosture iz ormara.

Izgubili ste godinu i pol dana na glupiranju umjesto da paralelno sa naplatom poreza riješite i državne rashode, sada niti ćete imati prihoda, niti ste smanjili rashod…

Ali što bi vas bilo briga, pa pozvati ćete MMF da napravi ono što ste najavljivali u famoznom planu 21.

Kako ono kažu “disclaimer”: Ja sam čak i glasao za vas, ali iskreno nikad više, od sada ću glasove dati najjadnijoj stranci u Hrvatskoj (osim ako ta stranka bude SDP)…

Izabrani ste da racionalizirate državnu upravu, da stanete na kraj rasipavanju javnog novca.

Nastavkom HDZ-ove politike udaranja po malima će vam kao i HDZ-u donijeti malo slave, ali u trećoj godini mandata će vam se to sve vratiti. Prvo novaca sve manje i manje, gospodarstvo opet usporava, ostati ćemo jedina zemlja u recesiji, a ljude nakon 3 godine neće više biti briga ni za ugostitelje, ni trgovce, ni HDZ-ove kosture iz ormara.

Izgubili ste godinu i pol dana na glupiranju umjesto da paralelno sa naplatom poreza riješite i državne rashode, sada niti ćete imati prihoda, niti ste smanjili rashod…

Ali što bi vas bilo briga, pa pozvati ćete MMF da napravi ono što ste najavljivali u famoznom planu 21.

Kako ono kažu "disclaimer": Ja sam čak i glasao za vas, ali iskreno nikad više, od sada ću glasove dati najjadnijoj stranci u Hrvatskoj (osim ako ta stranka bude SDP)…

Nece oni pozvati MMF, nego ce doci da se sprijeci kaoticni stecaj drzave…i kakva treca godina, do toga oni nece doci. Nakon mmfa, oni ce morati otici, nadam se-ili ce se narod konacno probuditi pa traziti nove izbore ili bar tehnicku vladu.

Nisam glasao za njih, ali iskreno receno, ovo je povijesno najgora-ali najgora ikada vlada. Ni po cemu se ne razlikuju od ovih prije(fimi mediaj i crni fondovi samo imaju druga imena), a uz to su jos ekstremno bahati i arogantni, svadljivi, i guse slobodu referenduma itd.

No, ja vise nikad necu glasati tu. Stvarno nema razlike, a i kako idem van, niti smisla. Kako Twixer kaze, sve su opcije ovdje iste-komunisticke i s istim setom ekonomskih politika, uhljbljivanja itd.

u početku mi se ovaj linić činio kao čudak, sada mi se sve više čini kao luđak

…tri milijarde utjerati od poreznih obveznika…on je luđak…biti poduzetnik danas je opasna djelatnost…[emo_zloban]

Realno gledano, koliko je meni moguce sa strane biti realan, jos najmanje 200 000 ljudi ce u realnom sektoru ostati bez posla, prije nego sto se signifikantno stanje popravi. Tu se mahom radi o impotentnim seljacima, koji su zivjeli na drzavnoj sisi, odnosno od drzavnih poticaja a sami sebe nisu mijenjali, zatim preradivackoj industriji iz prehranbenog sektora, pa onda jos gradjevinarstvu i maloprodaji. Tu nisam racunao one, koji su direkto na drzavnim jaslama.
Moram priznati da nerazumijem komentatore, koji prizivaju prijevemene izbore ili eventualno dogadjanja naroda.
Mislim, da trenutna oporba nije alternativa a ovi tkz. “treci put”, vise je skup lijepih zelja, nego jedna razradjena strategija. Jasno mi je da Hrvati od drzave ocekuju, da ona rijesi njihove probleme! Da im pod hitno osigura radno mjesto, pristojna primanja i po mogucnosti neki uredski posao. Jer zasto bi 20% polupismenih ili nepismenih bilo pomocno osoblje po hotelima, restoranima, kampovima ili nedajboze cuvalo ovce, odnosno pralo zahode!?
Reci cu vam jedan banalan primjer koji najbolje oslikava stanje: Gospodin Hipp proizvodi ekolosku djecju hrani i prije nekoliko godina je kupio Viveru, mislim od Plive. On i dandanas mora skoro svu svoju ekolosku sirovinu uvoziti a cijela Lika stoji zapustana i neobradjena. Zar to nije tragicno i tuzno!
Naravno za vecinu je i u ovom slucaju drzava kriva, jer tako je najlakse prezivjeti dan.

…tri milijarde utjerati od poreznih obveznika…on je luđak…biti poduzetnik danas je opasna djelatnost…[emo_zloban]

mislim da većina poduzetnika ionako počinje shvaćati da im je najracionalnije uzeti si duži odmor od posla i zatvoriti butigu dok ovi ne odu s vlasti. ionako ne možeš ništa zaraditi, samo svaki čas možeš postati meta državnog terora.

New Report

Close