***kasno sinoć sam naletio u pola prepucavanja Lovrinovića i Šukera, napominjem nisam pratio otpočetka, ali uglavnom Lovrinović tvrdi da je na nekoj poziciji HNB-a 17 milijardi kuna čistog keša koji se morao uplatiti u proračun… a zadnji put se to uplatilo još u vrijeme Tuđmana… love mora biti i više, ali trenutno je 17 milijardi… i onda je krenula paljba Šukera po njemu, da to nemože ovo ono, to se nesmije…pa mu je Lovrinović citirao Ustav o tome kak je HNB državna banka, a ne u vlasništu nepoznatih privatnih lica… uglavnom, žao mi je kaj nisam pratio otpočetka, ali i ovo mi je dovoljno… koliko još milijardi ima sakriveno po drugim pozicijama? prije par godina je ovdje jedan poznati član, koji već dugo ne piše ništa, spomenuo kako država ima love na lopate samo je lova skrivena… sinoć sam ga se odmah sjetio… al glavno da je proračun veći 5 milijardi kuna, da se hoće rasprodati sve živo, da se ukida sve živo, da nam se želi lupit porez na glavnicu tj. nekretninu(makar već postoji komunalna naknada) i da su isplanirali ponovo nas zadužiti za više od 9 milijardi kuna po suludim kamatama
Ajmo bijeli aleeee,ajmo bijeli aleee…..
rasmus kaže: “pljačka se nastavlja”, a tko su lopovi????
-moj susjed koji je sa 40 otišao u mirovinu a obrađuje nekoliko hektara zemlje
-njegov doktor koji mu je “sredio” mirovinu
-moj šef koji ima službeni auto , radnički bus mu prolazi pored kuće, a svejedno ima putne troškove
-drugi susjed koji renta stanove a prima socijalnu pomoć
–
–
–
ovaj niz možete uređivati unedogled!!
P.S. likovi su izmišljeni (ali ipak su stvarni)
I Hrvati su jedan od naroda koji biraju bijedu, zar ne?
Malo mi je žao što iz postova ne vidim da se izvlače pravi zaključci; tim više jer pretpostavljam da niti jedan forumš ne vjeruje u visinu prihoda od prodaje državne imovine i više novca iz EU fondova kao način za smanjenje duga.
No najgore od svega je to da se mirno ide u daljnja zaduživanja, i to ide na dušu Komisije EU. Njoj se živo fućka za Hrvatsku pa se nisu potrudili upozoriti da se u daljnje zaduživanje smije ići samo ako je ono u funkciji ostvarivana primarnog budžetskog suficita, a ne udljavanju od njega. Pogoršavanje situacije će se samo nastaviti. Ovdje treba upozoriti na poznato opažanje Jean Claude Junckera iz vremena dok još nije bio predsjednik Komisije EU o načinu kako ona donosi odluke: “Mi nešto zamislimo, to kreiramo i izložimo na ocjenu i razmatranje. Ako nema puno vike i protesta – jer većina uopće ne razumije o čemu se radi – s time onda guramo naprijed sve dok ne postane prekasno da se sve vrati u prijašnje stanje”.
Indirektne opasnosti očto nitko u Vladi nije svjestan. To je stav o narodima koji sami biraju svoju vlastitu bijedu (vidi tekst Francesco Gavazzi: “Greeks chose poverty, let them go their own way”; http://www.ft.com).
Ovim proračunom Hrvatska se samo još više približila onome što obični ljudi podrazumijevaju pod “grčkim scenarijem”. Međutim, Grčka je EU važna, Hrvatska nije baš nimalo.
Čisto da kažem zanimljiv podatak, Grci su pali sa 2500 na samo 150 bodova.
Dakle Crobex sa 5400 na nekih 400 mi djeluje sad realnost.
Vidimo se tada jer će se tada stvarati budući multimilijunaši.
Ok, gospon Lopina zajedno s Ivanom već u tom klubu al neki od
nas bi trebali dobiti priliku.
Zasto hrvatska ima uopce deficit? Zasto moramo potrositi vise nego sto imamo?
Pa da ste Vi ministar bi li se vozili audijem ili išli pjehe???
Da možete pojesti burek za 10kn ili janjetinu što bi odabrali????
Da imate 1,3 milje umirovljenika i 800k uposlenih i još
1 milju socijale i duga preko glave, kako bi Vi riješili problem????
Ja bi isto rješavao uz janjetinu i neko dobro vino.
Proračun Valentičeve Vlade 1993. za vrijeme Domovinskog rata uz 500.000 izbjeglica bio je 26 miliardi !
A proračun Oreškovićeve reformske vlade je skoro sto miliardi više : 120.400.000.000,00 !
Nadam se da će u Saboru odbiti ovaj proračun.