PA ovo nije u redu sparam ljudi koji su ostali bez sredstava za život jer su izgubili posao.
Certifika da, ali neka bude 500 KN da ga svatko može napraviti i penzioner s mirovinom od 1500 kn. Kako platiti 500 eura za certifikat ako nemaš novaca dok ne prodaš kuću ili stan.
OVO NIJE U REDU JER SE ODUZIMA OD SIROTINJE.
I zašto certifikat ako je kuća stara i zapravo je za rušenje ili renoviranje.
OVAKAV ZAKON JE NEPRAVEDAN PREMA SIROTINJI!!!
S pštovanjem
Sada će doći do nove krize u godspodarstvu u dijelu prodaje nekretnina koje je već ionako narušeno ovom Velikom krizom , s dalekosežnim višegodišnjim posljedicama. Prodavači će morati brisati već objavljen i plaćene oglase za prodaju.( tko će to sada platiti tim ljudim)
TREBALO SE NAPRAVIT PRIJELAZNO RAZDOBLJE I SAGLEDATI POSLJEDICE OD DONOŠENJA TAKVE UREDBE.
S poštovanjem
Jeza me hvata….nakon prodaje kuće…pripremam se za prodaju stana..
6 mjeseci trebalo mi je da nekretninu pripremim za prodaju, a mislila sam da je
sve – o.k. prema dokumentima…a onda…sve naopako….180 dana pakla oko
natezanja s bankom na brisanju hipoteke. pa cirkusi s novim procjeniteljima,
pa energetski cetifikati…pa zahtjev za uvjetima gradnje zbog
hebene nadstrešnice..pa bezobrazluk supervizora koji nije htio ovjeriti procjenu, pa još 12.ooo kuna troškova za uslađenje dokumentacije, radi
sjebanog katastra… pa…to ima da poludiš!
A sad stan…: – te ne štima površina, jer nije etažiran u centru Zagreba.
te ga moraš ponuditi najprije Gradu, koji će te kulturno otpliti, pa opet
energetski certifikat, pa agencije…više ne znam kod koga su sve ključevi…
da izludiš…onda natezanje za cijenu, pa opet uknjižba i brisanje hipoteke,
gruntovnica……. definitivno-pakao.
@miami
Pa hoce ti ostat sto love nakon prodaje tih nekretnina nakon sto si utrosila toliko na ovu dodatnu opremu?? No nebitno koliko je da je odma sve utuc u dionice. Mislim samo ove s velikim potencijalom sta su u PSN,gdje ima najave o stecaju ili ovo iz drzavnog portfelja sta je za prodaju.
divlji lažljivci, nigdje u eu ne reketare na ovakav način, energetski certifikati su vezani za porezne olakšice i poticaje, a ne harač kao kod nas, i izrađuju ih stručnjaci za energetiku, a ne zidari.
reketarstvo u građevinarstvu je došlo do svog vrhunca, kao i u svim drugim segmentima države – bezbroj od države oktriranih elaborata, potvrda, certifikata, ovog i onog, iza kojeg ne stoji nikakva konkretna odgovornost iako se za to moraju dati konkretni novci.
štakorska država u kojoj se mrzi svaki produktivan rad, no kad štakori ostanu sami, onda samo mogu piti krv jedni drugima.
Iako mi Zakon ide na ruku, jer se pripremam na takav oglsa početkom Nove 2014,
oko energetskog certifikata, baš se i nema što reći…
Niti kupac kuži , šta je to…niti prodavatelj
mari- za ono što piše u njemu…
Bitno je da su u duginim bojama na prvoj stranici spojeni izračuni,I PPOTPIS ODGOVORNE OSOBE a tko, što i kako …..baš nas briga! / za- sada./….
Niti ovi u gruntovnici kuže šta s tim….niti u proceduri procjene za kredite
baš netko to čita….ma, nitko to ne gleda….i ne kuži…..