Pročitajte odgovor mladog poduzetnika na poruku ‘Nađi si sam posao!’

Naslovnica Forum Komentari članaka Pročitajte odgovor mladog poduzetnika na poruku ‘Nađi si sam posao!’

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

Dečko nije za ovdašnje prilike…s takvim razmišljanjima bi se odmah zamjerio premijeru i jednom ministru …premijer: nikad kod nas Amerika…neradiš dobro, evo ti knjižica…ma hajde molim vas…ministar: radnik je uvijek slabija strana (sic!)…a oba dvojica su pogodila u srž problema…u problem bivšeg samoupravnog socijalističkog duha…mi bi kapitalizam, ali sa tzv. ljudskim likom…ne ide…igrali bi utakmicu u ligi prvaka, ali sa 12 igrača i plakali ako nas protivnik malo nagazi..nikad dobit utakmicu…zid u koji će udariti ova dvojica je za njih daleko…ali običan mladi čovjek u zid već udara…a mogli bi stvarno biti Amerika…klima, vrijedni ljudi (čuj Švabe)…ali avaj, imamo sindikalne vođe javnih službenika, pardon radnika…a samo prepisati zakon jedne zaostalije američke države…ili Nizozemske…ali ne i ne…nikad mi Amerika, kak je ponosno izjavil premijer…i ostal živ…jadno i žalosno..mora se van za kruhom…možda i u tu opasnu Ameriku…

Vidim da je mali otvorio firmu prosle godine, i ja sam bio tako ku…evit kad sam otvorio svoju firmu i pametovao sam svima kao da sam popio svu pamet svijeta. 5 godina poslije nemam vise firme ali su zato dugovi ostali. Spominju otvaranje firme kao da je to djecja igra, sto u biti nije, a moze zavrsiti katastrofalno za tu djecu koju oni spominju.

Vani postoji nešto što se zove “career path” dok se u našem društvu uvriježilo da sve hoćemo sada i odmah, a pogotovo priznanje u poslovnome svjetu. Ako vrijediš i ustrajan si nema šanse da ne uspiješ i u “mulju”, ali je uspjeh slađi! Kolika je količina mediokracije i debilizma u RH, sposobni se nemoraju bojat! A da je teško, je! Svatko je kovač svoje sreće, zapamtite!
Dakle, Jamnica, cijena radnog sata, neke paralele – apsolutno nebitno!

Mnogi hrvatski ljevičari sve više podsjećaju na golubove. Ima ih puno, ne služe ničemu, a prije nego odu sve zaseru.

New Report

Close