‘Priče da uvodimo porez radi ulaska u EU su laži, mnoge zemlje nemaju takve poreze’

Naslovnica Forum Komentari članaka ‘Priče da uvodimo porez radi ulaska u EU su laži, mnoge zemlje nemaju takve poreze’

Forum namijenjen komentiranju objavljenih članaka.

bigfoot

Dovoljno je reći da Hrvati već sada plaćaju najveće poreze na svijetu,
ovo je članak iz 2010 g koji to dokazuje,
u međuvremenu se još povisio PDV i uvedeni novi nameti,
tako da smo vjerojatno već probili vrh ove tablice.
Bez konkurencije.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/the-economist-hrvati-placaju-najvece-poreze-na-svijetu/517083.aspx [index.hr]

.

treba organizirati referendum protiv poreza na nekretnine jer je ovo samo uvertira u pljačku hrvatskog naroda! poanta je da je porezna stopa koju predlažu 1,5% što je enormno, ali sad da lakše prođe daju oko 80% popusta na nju.
MEĐUTIM, iz godine u godinu će se taj popust smanjivati (jer inače bi odmah uveli nižu stopu), a ovako je jasno da je cilj SDP-ove vlade kroz idućih par godina doći do naplate pune stope od 1,5%!!! Prosječna kuća koja vrijedi 200.000 EUR plaćat će kad ta stopa bude u punoj funkcji (bez popusta) godišnje čak 3000 EUR poreza!!!
zato idemo na REFERENDUM PROTIV POREZA NA NEKRETNINE!!!! jer ako ga jednom uvedemo onda smo gotovi za sva vremena! neka država oporezuje samo luksuz- nekretnine iznad 1.000.000 EUR, a ne da pljačka svoje građane u interesu građana EU koji će od nas jeftino pokupovati sve što imamo jer nećemo imati čime plaćati harač SDP-ovoj vladi!!!!

prodali smo za šaku EUra svoju slobodu, ponos i samostalnost .....amen

Država nema novca, a najlakše je lupati po građanima koji su ionako svime osiromašeni. Inflacija radi svoje uz plaće koje rijetko gdje prate taj trend.
Zašto ne raspuste svoj silni aparat, županije i župane sa 17.000kn primanjima, puste činovnike i birokrate koji ionako ništa ne rade.

poanta ove priče je priprema terena za određene strukture koje će se kao i uvijek do sada okoristiti nastalom situacijom. mislim da je ovo po američkom receptu u kojem su glavni sastojci kauboji i indijanci. domaćih kauboja ima nešto sitno, no glavnina tek treba stići iz europe a i šire da budzašto pokupuju ono što stvarno vrijedi odnosno ono što nam je jedino preostalo.
Linić uvodi porez na nekretnine i kaže prodajte višak, sve to u momentu kad je građevinska industrija u kolapsu, tržište nekretnina mrtvo da mrtvije ne može bit a narod nema ni kinte. kinte nemaju ni mnogi koji su nekad imali. koliko je ono firmi i obrta zatvoreno, koliko je nezaposlenih….. nekad smo imali bar kolko tolko a danas se sve svodi na puko preživljavanje.
u ovoj je situaciji praktički nemoguće prodat višak nekretnina, govorim to iz osobnog iskustva jer pokušavam već 5 godina debelo ispod cijene prodat građevinsko zemljište na kojem sam mislio graditi dok su se stvari kretale u nekom normalnom smjeru. davno odustao od toga jer sam sretan da nemam samo svjetlo u frižideru. po svemu sudeći i to sa svjetlom ću ubrzo dočekat.
kaže onaj ko ima više nekretnina je bogat. u normalnoj zemlji možda. ali ovdje u Hrvatskoj gdje familija sa dvoje djece – vlastiti primjer, zarađuje 10.000.- kuna opet vlastiti primjer a ima višak nekretnina ta tvrdnja ne stoji.
E moj Liniću bogat je onaj koji zarađuje određenu svotu godišnje i to takvu svotu koja mu nakon što je podmirio osnovne životne potrebe , već ovo je kod nas nemoguće, ostaje nekakav višak sa kojim može nešto i započeti.
uvoditi porez koji nije vezan na primanja ljudi dovest će upravo do onoga što vi ustvari i želite a to je prodaja teško stečenog strancima za mizerne pare. zadatak će tek tada biti izvršen.

nakon nekog vremena od jedno 10-ak godina kada se stvari u ovoj ludoj zemlji srede
i to ne našom zaslugom iste će te nekretninje vrijediti višestruko više. tek će tada ovaj narod shvatiti koliko je bio izmanipuliran i pokraden.
gospodine Liniću hvala na svemu jedino Vas molim da nam u ruke ne stavite vatrenu vodu uz izjavu da će nam u rezervatima biti najbolje.

ps: koji će Vam veći investitor doći u hrvatsku uz pdv od 25 % i porez na dividendu od 12% da ne pričam dalje…
dugo sam bio uvjeren da hrvatski političari ne žele no prevladalo je uvjerenje da ne znaju. jedino što se u ovoj državi nagrađuje je kriminal svake vrste koji je upravo zbog toga u konstatnom rastu.
dobronamjeran savjet Liniću je da stvoriš uvjete da se proizvode novci. nakon toga ćeš imati šta uzeti.
to nek ti bude primarni zadatak.

ovo što sad radiš je ubijanje krave za par šnicli.
šta još reć nego da je pomenuto ubijanje jedino što ustvari znate raditi i vi a i oni koji su bili prije vas.

New Report

Close